HABERLER>GÜNCEL
13 Haziran 2012 Çarşamba - 10:13

İzmir’in üniversitelerinde rektörlük seçimi heyecanı

YÖK’e sunulacak üç ismi belirlemek için Dokuz Eylül ve Ege Üniversiteleri’nde toplam 3 bin 9 öğretim üyesi sandık başına gidecek.

İzmir’in üniversitelerinde rektörlük seçimi heyecanı

İZMİR – Ülkenin sayılı üniversiteleri arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi’nde seçim heyecanı yaşanacak. Ege Üniversitesi’nde bin 600 öğretim üyesi üç, Dokuz Eylül Üniversitesi’nde de bin 409 öğretim üyesi de dört aday arasında seçim yapacak.

Ege Üniversitesi’nde mevcut Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Organ Nakli Merkezi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun ve Kalp Nakli Grubu Sorumlusu Prof. Dr. Mustafa Özbaran aday oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi’nde ise mevcut Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün’ün yanı sıra Radyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Dicle, Ramatoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Nurullah Akkoç ve Hukuk Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yusuf Karakoç da rektörlüğe aday…

Rektörlük yarışı sonucunda en çok oyu olan ilk üç isim Yüksek Öğretim Kurumu'na bildirilecek. YÖK ise belirleyeceği üç ismi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunacak. Koltuğa kimin oturacağına Cumhurbaşkanı Gül karar verecek.
 
REKTÖR ADAYLARINDAN SEÇİM BAKIŞI

EGE ÜNİVERSİTESİ
Prof. Dr. Candeğer Yılmaz: Çok deneyim kazandığımı düşünüyorum. Bu sistemi yürütmek için görevime devam etmek istiyorum. Gördüğüm kadarıyla çok büyük desteğim de var. Tüm bunlar beni bu yolda daha hızlı yürümeye iten şeyler.
Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun: Göreve geldiğimiz takdirde şeffaf, adaletli, üniversite öğretim üyelerinin saygınlığını koruyan, özlük haklarını koruyup iyileştiren, sorunlarını çözen, herkese eşit mesafede yaklaşan bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Göreve geldiğimde üniversitedeki tüm öğretim üyelerini yönetime katkısını alarak, üniversiteyi hep birlikte yöneteceğiz.
Prof. Dr. Mustafa Özbaran: Ege Üniversitesi yıllara dayanan tecrübesiyle ve birçok alandaki ilkleriyle ülkemizin en önemli kurumları arasındadır. Yüksek öğretimin yeniden şekillendiği günümüzde üniversitemizin bu süreçte fikirleri ve tecrübesiyle söz sahibi olması, hem ülkemiz hem de üniversitemiz için hayati öneme sahiptir. Bunu sağlamak için, üniversitemizin ve ülkemizdeki yüksek öğretiminin sorunlarının tartışıldığı, ulusal ve uluslararası katılımlı toplantılar düzenlenecektir. Master Plan dahilinde ülkemizde veya dünyada ilk defa yapılacak olan uygulamalar öncelikle desteklenecektir.
 
DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ
Prof. Dr. Mehmet Füzün: Üniversitemizde kadrosu gelip de doçent ve profesör olamayan yok. Herkes kadrosunu zamanında aldı. Üniversitem yapı ve tesis anlamında son 4 yılda üçte bir oranında büyüdü. Özlük hakları olarak herkes hak ettiği kadroyu aldı. Böyle başarılı bir dönemden sonra ayrılmam doğru olmaz. Devam ettirmekte olduğumuz çok proje var. Üniversitenin yeni tesis alanı 597 bin metrekareden 804 bin metrekareye çıktı. Başarımın devamı için rektörlüğümü sürdürmek istiyorum.
Prof. Dr. Oğuz Dicle: Üniversitemizdeki seçim süreci ilk defa böyle güzel geçiyor. Hiç kimse kimseye bir şey söylemiyor. Projeler üzerinden gidiliyor. İddiam şu, birinci olmazsam çekileceğim ve atama sürecine girmeyeceğim. Ben çok rahatım. Yeni vakıf üniversiteleri açılıyor. Özel üniversitelerin açılma ihtimali de çok yüksek. Böyle bir pozisyonda rekabet olacaktır. Dokuz Eylül Üniversitesi potansiyelini çok iyi kullanmalı. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin bu anlamda yeterince hazır olmadığını düşünüyorum. Rekabete hazırlanmalıyız, bilgi üreten bir üniversite olmalıyız.
Prof. Dr. Nurallah Akkoç: Kaliteli, düzeyli bir seçim kampanyası sürüyor. Projelerimi anlattım, toplantılar yaptım. Bundan sonra bekleyeceğiz. Dokuz Eylül Üniversitesi'nin en iyi duruma gelmesi için çalışıyoruz. Üniversitenin en büyük sorunlarından biri hastanenin borcunun çok fazla olması…
Prof. Dr. Yusuf Karakoç: Her iki üniversitede, üçer öğretim üyesi adaylığını açıklamıştır ve adayların tamamı tıp fakültesi öğretim üyeleridir. DEÜ, kurulduğu 1982 yılından bu yana, yani 30 yıldır tabip rektörler tarafından yönetilmektedir. Üniversite, sadece tıp fakültesinden ibaret değildir. Tıp başta olmak üzere diğer fakültelerde görev yapmakta olan öğretim üyelerinin, üniversitelerinin ve kendilerinin bugünü ve yarınında söz sahibi olmak istemeleri beklenmektedir. Üniversite bir bütündür, her birimi bir diğeri kadar önemlidir.
Sloganımız: Güçlü rektör, esnek yönetim, kadro ve kaynakların adil paylaşımı, mutlu, huzurlu, verimli, başarılı bir üniversite talebiyle üniversitenizin geleceğinde sizler de söz sahibi olmalısınız!

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ŞİRİNYERLİ 13 Haziran 2012 Çarşamba 21:57

Gözüm bir oy alıp ismini listeye yazdıranda en çok oyu alsan ONAY alabilecekmisin..tÜM öğretim görevlilerimiz bu makama layıktır..sAYGILAR..

Yorumu oyla      13      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmirli katile İstanbul'da film gibi operasyon
İstanbul’da her ankesörlü telefon kulübesinin başına bir polis dikildi ...
TKKD'nın ilk İzmirli başkanı Işılay Saygın
Türk Kadınlar Konseyi Derneği'nin yeni genel başkanlığına seçilen Işılay ...
‘Dayakçı’ polislere ödül gibi atama
İzmir’de Fevziye Cengiz’i karakolda feci şekilde dövdükleri kamera görüntüleriyle ...
 
İstanbul'da karakola silahlı-bombalı saldırı!
İstanbul'da İstinye Polis Karakolu'na gece saatlerinde silahlı ve el bombalı ...
Konak Bahribaba Parkı'nda bomba paniği!
Konak’ta otobüs son durağında unutulan bir çanta paniğe neden oldu. Uzman ...
MİT’ten Uludere açıklaması: Haberimiz yoktu
MİT'in Uludere olayıyla ilgili savcılığa gönderdiği raporda 'saldırıdan ...
 
Mamak'ın işkenceci Albay'ı GATA'da bulundu
12 Eylül döneminde işkencenin merkezlerinden biri olan Mamak Askeri Cezaevi'nin ...
Dikkat: Aşırı sıcaklar korunmak için…
İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, artan sıcakların bazı sağlık sorunlarını ...
İzzet Öz ve eski Türkiye güzeli gözaltında
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü yaptığı operasyonda, aralarında ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva