HABERLER>EKONOMİ
22 Kasım 2017 Çarşamba - 08:58

İzmir'in mobilyacıları yeni patronunu seçiyor... İlk adaylar belli oldu

İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası’nın mart ayında yapacağı seçimlere ilişkin mevcut oda başkanı Özkoparan yeniden aday olduğunu belirtirken odanın eski başkanı Kara ise geçtiğimiz gün yaptığı açıklama ile yönetime bir kez daha talip olduğunu söyle açıkladı.

İzmir in mobilyacıları yeni patronunu seçiyor... İlk adaylar belli oldu

EGEDESONSÖZ-Ocak ve Mart ayları arasında seçime gidecek olan odalardan biri de İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası (İZMOD). Mevcut başkanı Hasan Özkoparan adaylığını açıklarken önceki başkan Mustafa Kara da aday olduğunu açıkladı.

Mart ayında yapılması tahmin edilen olağan genel kurulda mevcut başkan Özkoparan ile 11 yıl başkanlık koltuğunda daha önce oturmuş olan Mustafa Kara, sandıktan galip gelmek için şimdiden çalışmaya başladı.

“ESNAFIMIZ İÇİN ÇALIŞIYORUM”
İzmir Mobilyacılar Odası (İZMOD) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan mart ayında yapılacak olan oda seçimleri için başkanlık adaylığını açıklayarak yola devam kararı aldı. Yaklaşık bir yıl önce İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Hasan Özkoparan mart ayında yapılacak seçimlerde yeniden aday olduğunu ifade etti. Başkan adayı olduğunu belirten İZMOD Başkanı Hasan Özkoparan, “Meslektaşlarımın ısrarlı istekleriyle yaklaşık bir yıl önce başkan oldum. Gece gündüz çalışarak gençliğimi verdiğim ömrümü adadığım özel firmamın işlerini aksatma pahasına yüzlerce esnafımız için var gücümle çalışıyorum” dedi.

Başkan Özkoparan adaylığına ilişkin yapacağı projelere ilişkin “Başbakanımız Binali Yıldırım’dan yeni Mobilya İhtisas Sanayileri’nin sözünü aldım. Menderes ve Torbalı Belediyeleri uygun yerlerin bulunması için çalışıyorlar. Karabağlar Belediyemizle birlikte odamıza yeni bir hizmet binası kazandırmak için çalışıyoruz. Siyasi parti ayrımı yapmadan her kademesindeki kişiye eşit mesafedeki yaklaşımımızla esnafımız için sorun ve önerilerimizi aktarıyoruz. Ulusal ve uluslararası fuarlara avantajlı şartlarla üyelerimizi götürüyor ve sektörel gelişmeleri dokunma mesafesinden takip ettiriyoruz” dedi.

“PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEK İÇİN ADAYIM”
Özkoparan konuşmasında “Mobilyacılarımızın işletme sigortalarının yaptırılması için ortaya koyduğumuz çalışmalar sonuç verdi. Oda binamızın üst katında kurduğumuz OSGB ile meslektaşlarımıza 6 sağlık personeliyle hizmet veriyoruz. Özel hastanelerle yaptığımız protokol kapsamında üyelerimiz, çalışanları ve yakınları sağlık teşhis ve tedavilerini zorluk yaşamadan yaptırabiliyorlar. Oda kapsamında kurduğumuz birimimiz KOSGEB ve finansman destekleri konusunda üyelerimize destek veriyor. Açıklayacağımız esnafımızı bir üst lige taşıyacak projelerimizi gerçekleştirmek için adayım” dedi.

KARA DA ADAY
İzmir Mobilyacılar Odası'nın eski başkanı Mustafa Kara, mart ayında yapılacak olağan genel kurulda mevcut oda başkanı Özkoparan’a karşı aday olduğunu belirtti.

Yedi yıl önce 1999-2010 yılları arasında 11 yıl başkanlık koltuğunda oturan ve ardından seçimi kaybeden Mustafa Kara, Şubat ayında yapılacak oda seçiminde mevcut Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan’a rakip olduğunu deklere etti.

“GEÇMİŞ DÖNEM HİZMETLERİ ANLATTI”
Geçtiğimiz günlerde oda seçimlerine ilişkin başkanlık adaylığını açıklayan Mustafa Kara, 11 yıl başkanlık yaptığını hatırlatarak  mobilyacıların desteğini istedi. Adaylığına ilişkin yaptığı toplantıda açıklama yapan Kara, konuşmasında görev yaptığı süre içerisinde sektör için imza attığı çalışmalarını hatırlattı. Mobilyacı meslektaşlarına, onların çalışanları ve sevdiklerine uzun yıllar hizmet verdiğini söyleyen başkan adayı Kara “Dünya Üniversite Olimpiyatları İzmir'de yapıldı. Organizasyonun icra kurulu başkanı Kayseri'den mobilya getirdiğinde kendisine ‘dur’ dedik. ‘İzmirli mobilyacıların ürünleri kullanılacak’ dedik. Bunu da yaptırdık. Libya'ya gemiler dolusu mobilyayı İzmir'den yükledik. Başkanlığım döneminde İzmir Mobilya Fuarı'na yurt içinden ve yurt dışından kapı kapı dolaşarak alım heyetleri davet ettim. Uluslararası fuarlara ziyarete heyet olarak gittik. Üyelerimizin kazançlarını ve ufuklarını yükselttik” dedi.

“ESNAF BİZİ İSTİYOR”
Oda başkanlığı döneminde finansman kuruluşlarından uygun şartlarda esnafa destek verilmesini sağladıklarını, çıraklık, kalfalık ve ustalık belgelerinin alınmasında öncülük yaptıklarını kaydeden Kara “11 yıl oda başkanlığım, 5 yıl belediye meclis üyeliğim sırasında sayamayacağım kadar hizmeti esnafımıza sunduk. Esnafımızın içinden gelen birisi olarak, esnafımıza güzel hizmetler sunduk ki, bugün üyelerimiz yine bizi istiyor, yine bizim yönetimde olmamız için bizi destekliyor. Bu teveccühleri ve ilgileri için kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“HİZMET ETMELERİNİ İSTERDİK”
Oda seçimlerinde rakibi mevcut başkan Tozkoparan’a karşı aday olduğunu ifade eden Kara konuşmasında şunları kaydetti:

“Biz bizden sonraki oda yöneticilerinin, bizden daha iyi hizmet sunmasını çok isterdik. Oda üyelerimizin beklentileri aradan geçen 8 yılda karşılanmadı. Yönetim ile personel arasında yaşanan nahoşluklar nedeniyle odamız tarihinde bildiğim kadarıyla ilk kez Olağanüstü Genel Kurul’a götürülerek ele güne karşı esnafımız mahcup edildi.”

 
Mehmet KARABEL yazdı... Bana çocukluğumu ver, büyüklük sende kalsın
 
Dolar ve euroda yeni tarihi rekor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'den tarımda devrim yaratacak adım... 2 ayda ful çekti!
Ege Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk AŞ (ELİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ...
İzmir iş dünyasından 'dolar' mesajı
Gelişmekte olan ülkelerin para birimleri arasında en çok değer kaybeden ...
İzmir'de akıl almaz dolandırıcılık... Devlet dağıtıyor, vatandaş satıyor!
İzmir Odun Kömür Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Düzyol, kömür satışlarına ...
 
Dolar ve Euro'dan tüm zamanların rekoru
Dün sert değer kaybeden Türk Lirası yeni güne kayıplarını sürdürerek başladı.
EGOD'dan Yorgancılar'a yerli otomobil ziyareti
EGE Otomotiv Derneği (EGOD) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Akkalay ve ...
Dövizdeki yükselişe Merkez'den hamle!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bünyesinde faaliyette bulunan ...
 
Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı
Dolar fiyatları 3.9781 seviyesini görerek tüm zamanların rekorunu kırdı. ...
Mövenpick Hotel Izmir’de “İtalyan yemekleri haftası”
Dünyanın en sevilen mutfaklarından olan İtalyan mutfağı haftası, İzmir’in ...
Çürümeye terk edilmişti... İzmir'in dev tatil köyü satılıyor!
Yaklaşık 12 yıldır Hazine mülkiyetinde atıl kalan Foça’daki Fransız Tatil ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Herkes yer içer hesabı 'Dilber' öder!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Taşlar yerinden oynuyor
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Üç koltuk, iki makam...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva