HABERLER>EKONOMİ
18 Eylül 2017 Pazartesi - 14:13

İzmir’in en büyük kördüğümü!

Ege Mahallesi’nde yapılması planlanan kentsel dönüşüm projesine 3 ihalede talip çıkmaması üzerine avukat Dinçeroğlu açıklamalarda bulundu. Ayrıca bölgede İstanbullu müteahhit Durbakayım’ın 47 bin metrekarelik arazisinde gerçekleştireceği projenin de başlamaması kafalarda soru işareti oluşturdu.

İzmir’in en büyük kördüğümü!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Konak’ta bulunan Ege Mahallesi’nde 7 hektarlık alanda yapmak istediği kentsel dönüşüm için yeniden ihale kararı alındı.

Yoğunlukla Roman vatandaşların yaşadığı bölgede gerçekleşecek projeye 3’üncü seferde de talip çıkmaması sonrasında bir kez daha yapım ihalesine gidilme yolu seçildi.

1’inci Etap kentsel dönüşüm çalışması için bölgede yaşayan vatandaşlarla uzlaşmaya çalışan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin süreçte izlediği stratejiye ilişkin açıklamalar geldi.  

Türkiye Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, dönüşümde yaşanan, Uzundere’dekine benzer tıkanıklık için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne öneride bulunarak, ‘İhale şartlarının müteahhitler için kar edilebilir bir oranda olması lazım. Bir yatırım yapılacak. Orada müteahhitlere para kazanabilecekleri oranda teklifler verilmesi çok daha uygun olur” önerisinde bulunmuştu.

ANCAK YÜZDE 10’LA UZLAŞI SAĞLANMIŞTIR!
Gelişmelerin ardından İzmirli Avukat Enis Dinçeroğlu Ege Mahallesi’ndeki süreç için Egedesonsöz’e açıklamalarda bulundu. Tıkanıklığın sadece müteahhitlerin alacağı karla ilgisi olmadığını ifade eden Dinçeroğlu, “7.5 hektarlık bir alana matuf, bu alanın 2.5 hektar civarı ihdaslarla elde edilen belediye alanına tekabül etmektedir. Geriye kalan 5 hektar civarında tapulu alanın 1- 1 buçuk 5 hektara yakın alanı Ege Mahallesi Ev Sahipleri Derneğine üye kişilerin malik olduğu alanlardan oluşmaktadır ve bunlarla uzlaşı sağlanamamıştır. Şifahen edindiğimiz bilgilere göre derneğe üye olmayan diğer tapu maliklerinden de 7 hektarın ancak yüzde 10’una tekabül eden bir oranda tapu sahibi ile uzlaşı sağlanmış olup yine büyük bir kesim ile uzlaşma sağlanamamış bulunmaktadır” dedi.

BELEDİYE BURADA EMRİVAKİ DAVRANIYOR!
Dinçeroğlu, Ege Mahallesi Ev Sahipleri Derneği ile birlikte beş hak sahibi geçtiğimiz Temmuz ayında yürütmenin durdurulması talebini içeren iki ayrı dava açtığını da belirtti.  

Dernek ve hak sahipleri o dönem, İzmir Valiliği’nin projenin yapımı için verdiği ‘ÇED gerekli değildir’ kararının iptali için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na dava açmıştı.  Bir diğer dava ise imar uygulamalarının iptali için İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne açılmıştı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne Ege Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı’nda uygulanan 3194 sayılı İmar Kanunu 15’inci ve 16’ıncı madde uygulamasının ve buna dayanak Belediye Encümeni kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali için açıldı.

Dilekçede, “Belediye’nin inşaat yapmaya elverişli olmayan parsellerini inşaata elverişli hale getirmek ve kamulaştırılacak taşınmazların DOP (Düzenleme Ortaklık Payı) kesintileri sonrası düşük miktar ve bedel ile kamulaştırılmasını sağlamak için” bu işlemi yaptığı önü sürüldü, yürütmenin durdurulması ve idari işlemin iptali istendi.

Dinçeroğlu bu gelişmeleri, “Belediye burada emrivaki davranıyor. Sanki özel sektör gibi hırslı hareket ediyor. Buradaki sorun sadece müteahhitlerin karlılık olayı değildir” olarak yorumladı.

ESKİ YAPILAR YIKILDI FAKAT PROJE BAŞLAMADI!
Ayrıca bölgede bulunan 47 bin metrekarelik araziyi satın alarak kentsel dönüşüm alana komşu olan İstanbul İnşaatçılar Derneği Başkanı Nazmi Durbakayım’ın sahibi olduğu Teknik yapı firması daha yeni projeye başlamadı. Satın alınan alandaki eski yapılar yıkılırken ticaret, turizm, konut, park ve cami inşa edilecek projenin başlanmaması akıllarda soru işareti yarattı. Firmanın bölgedeki kentsel dönüşüm kördüğümünün çözülmesini beklediği öne sürüldü.

FİRMANIN PARSELLERİNDE NELER OLACAK?
A Parsel ticaret, turizm ve konut alanı fonksiyonlu. Fonksiyon alanı 247 bin 189 metrekare. B Parsel ticaret, turizm ve konut alanı fonksiyonlu. Fonksiyon alanı 8 bin 468 metrekare. Park alanı fonksiyonlu parselin metrekaresi ise 11 bin 679 metrekare. Cami alanı fonksiyonlu parselin metrekaresi ise 2 bin 733 metrekare.

 
Akar'dan yerli ve milli savunma açıklaması
 
Balçovalı Efem dünya üçüncüsü oldu
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
deli bekir 19 Eylül 2017 Salı 10:27

izmir köy kalsın.gerek yok böyle projelere... :))

Yorumu oyla      11      5  
misafir67 19 Eylül 2017 Salı 02:09

Uygarlık kuralları uygar insanlarla geçerlilik kazanıyor! Maalesef Kocaoğlu'nun yerinde dönüşüm ilkesini, kendilerine bahşedilen nimeti semtte yaşayan Romanlar anlamış değil! Son bir uyarıdan sonra Kocaoğlu'nun diğer yasayı uygulayıp, Sulukule ve benzerlerinde yapılanı yapmasını beklerim!

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 18 Eylül 2017 Pazartesi 23:45

DUBAKALİ NE OLACAK.... BEN BİLİYORUM DA SÖYLEMEM. DAYANAMADIM. UCUZA DAHA UCUZA BİRİLERİ KAPATACAK. BU ÜLKEDE VATANDAŞTAN YANA ÇOK AZ İNSAN VAR. CUMHURİYET KİMSESİZLERİN KİMSESİDİR. BİR ZAMANLAR.

Yorumu oyla      12      5  
Işık Dikicigil 18 Eylül 2017 Pazartesi 23:37

DUBAKALİ NE OLACAK.

Yorumu oyla      12      5  
Izmirli 18 Eylül 2017 Pazartesi 20:46

Gerçek şu ; özel sektör bu haliyle oraya yatırım yapmaz önce oralar kamulaştırma ile alınıp yol yapılacak sonra diğer kısımlar yeşil alan vs olacak özel sektör bu kadar sorunlu bir alana neden girsin mal sahipleri de aç gozluluklerinin cezasını çeksin belediye o kadar uğraştı bunlar gidip dava açtı ancak

Yorumu oyla      12      5  
muhalif 18 Eylül 2017 Pazartesi 18:42

belediye özel sektör gibi davransaydı, bsulukulede olduğu gibi, burayı hak sahiplerinden satın alır yada onlara başka yer gösterir alanı lüks konut ile yüksek gelirlilere satardı. belediye hak sahiplerininde oluşacak ranttan pay almasını hedefliyor. çamur atmayalım.....

Yorumu oyla      16      5  
mert 18 Eylül 2017 Pazartesi 14:33

Mal sahipleri uzlaşmaz belli, bari belediye yolu genişletsin, yıkım kararı alıp yol genişlese yeter. Oradaki sorun kolay çözülmez ama yola ihtiyaç var, şu anki yolu geçenler bir daha girmez oraya.

Yorumu oyla      15      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tariş'in yeni başkanı belli oldu
Tariş zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin’in görevden ayrılmasıyla ...
''Eğitim, bir ülkenin geleceğinin güvencesidir''
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, yeni eğitim-öğretim yılının ...
Kemeraltı'nda yaprak dökümü: Kepenkler bir bir iniyor!
İzmir'de ekonominin kalbinin attığı caddelerdeki dükkanlar kepenk indirdi.
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Git mahkemeye...' demesi kolay!
Mehmet KARABEL yazdı... 'Git mahkemeye...' demesi kolay!
Hazine altın için düğmeye bastı
Hazine, yastık altında duran 2.2 bin ton yani 300 milyar liralık altını ...
Çalışma Bakanından taşeron açıklaması
Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu, taşerona kadro düzenlemesinin yıl sonuna kadar biteceğini söyledi
 
Balıkçılara erken hamsi avı uyarısı
Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, palamuttan umudunu ...
İzmir'de velilere çağrı: Hakkınızı arayın!
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) İzmir Şubesi Başkanı Gülçin Tonguç, ...
Bakan Fakıbaba: Tüm fındığı alacağız
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, "Fındık üreticisinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva