HABERLER>GÜNCEL
21 Aralık 2018 Cuma - 15:53

İzmir'in 'çılgın projesi'ne yargı freni!

Körfez Geçişi Projesi’ne karşı olarak odaların açtığı dava sonucunda yürütmeyi durdurma kararının çıkmasının ardından bu kez ÇED olumlu kararı iptal edildi.

İzmir in  çılgın projesi ne yargı freni!

EGEDESONSÖZ- Hükümetin, ‘Çılgın Proje’ olarak nitelendirdiği, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (eski adıyla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı) tarafından hayata geçirilmesi planlanan İzmir Körfez Geçişi Projesine karşı olarak TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, EGEÇEP ve Doğa Derneği’nin açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verilmesinin ardından flaş bir gelişme yaşandı.

Bölge İdare Mahkemesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ÇED olumlu kararını da iptal etti.

Süreçte bilirkişi tarafından hazırlanan raporda, İzmir Körfez Otobanı’nın inşa edilmesi halinde dünyadaki on flamingodan birinin yaşadığı Gediz Deltası’nın büyük tehdit altına gireceği, kuşların ve körfezdeki doğal yaşamın zarar göreceği gerekçe olarak öne sürülüyordu.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın seçim vaatleri arasında bulunan projeye İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da destek veriyordu.

 
İnciraltı çıkmazında bakanlıktan flaş açıklama: Yetki devri yapmadık!
 
MHP’li Osmanağaoğlu, öğrencilerin barınma sorununu meclise taşıdı
YORUMLAR
Toplam 12 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
TC misafir 22 Aralık 2018 Cumartesi 01:26

Projede zaten baştan saçmaydı bunu da defalarca burada dile getirmiştim. İzdenizde bu hatı kullanan araç sayısı günlük ortalama 2000 adet, iyimser bir sayıyla bunun 5000 olacağını düşünürsek bundan yaklaşık 2 sene önce yaptıkları tanıtım toplantısında 50.000 araç geçiş garantisi için geçiş ücretini 5 dolar olarak belirtmişlerdi en iyimser tahminle aradaki 45.000 araçlık fark yani günlük 225.000 dolar halkın cebinden gidecekti. Proje sürekli 2013 yılı dolar fiyatı olan 1,93 TL üzerinden hesaplanmış olup bu tutarın 3 milyar 250 milyon TL olacağını günümüze kadar söylediler. Günümüz dolar kuru ve enflasyon göz önünde bulundurulduğunda bu maliyetin 10 milyar TL nin çok üzerinde olacağını ilkokul çocukları bile tahmin eder. Çevresel etkisine gelirsek, dünya üzerinde her canlının yaşama hakkı vardır, maalesef aşağıdaki bir yorumcu öyle bir tavsiyede bulunmuş ki sanırsınız kuşlar kiracı bizim yorumcu arkadaş da ev sahibi onlara resmen evden çıkın diyor. Bu kadar bencilliğe ilk kez şahit oluyorum. Bu proje hem körfezi kirletecek, hem de ufuk çizgisini örtecek. Böylelikle gün batımını izlerken araçların o romantik! geçişine şahit olabilirsiniz. Bu proje için gerdanlık denildi fakat bundan olsa olsa darağacındaki yağlı urgan olur başka da birşey olmaz.

Yorumu oyla      9      5  
hain proje 22 Aralık 2018 Cumartesi 00:36

Körfez geçişi nerede? İzmirde. İzmirliler döviz bazlı geçişe para öder mi? Kesinlikle ödemez, belki ancak dışarıdan gelenler öder. Garanti edilen sayıda geçen olmazsa, farkı kim ödeyecek? Tüm Türkiyeden halkın ödediği vergilerden karşılanacak! Peki bu adil mi? Tabii ki değil, oğluna pantolon alamayan Karstaki baba, kızını evlendiremeyen Konyadaki anne, geçmeyenlerin parasını öderken nasıl adil olur! Peki İzmirlinin vicdanı bunu kabul eder mi? Kendini İzmirli hisseden hiç kimse bu vicdansızlığı kabul etmez! Geçiş yapılsın diyenler var? Evet var, zaten onların çokluğundan ülke bu halde, Allahtan İzmirde sayıları az!

Yorumu oyla      9      5  
Geçiş kaç para olacak? 21 Aralık 2018 Cuma 23:03

Kemalpaşa Saruhanlı arsı otoyol geçişi küçük araçlar için 18,40 TL. Bu köprünün geçişi enaz 40 TL olur . Gidiş geliş hergün 80 TL köprü parası ödeyecek kaç babyiğit çıkar. Geçmeyenlerin parasını da devlet garantisi ile hepimizin ödemesi gerekiyor.

Yorumu oyla      9      5  
İzmirlii 21 Aralık 2018 Cuma 20:23

Benim anlamadığım bütün köprü ve karayolları doğaya zarar vermekte, oturduğumuz binalar dahil... Yani bugünden sonra hiç bir şey yapılmasın o zaman...

Yorumu oyla      9      5  
Şahin 21 Aralık 2018 Cuma 18:52

Güzelim körfezin doğal yapısını bozacak bu lüzumsuz projeye herkes karşı çıkmalı. Buraya harcanacak parayla İzmirde yapılacak öyle çok şey var ki.ÖRNEK buca-Üçyol metrosunu yapın.

Yorumu oyla      9      5  
köprüyü istiyoruz 21 Aralık 2018 Cuma 18:16

yapın artık bu köprüyü. 10 sene oldu.

Yorumu oyla      12      16  
35 21 Aralık 2018 Cuma 17:13

kuşlara baska ortam da yaratılabılır..bırakın izmirin önünü acın .. izmir gelişssin artık...

Yorumu oyla      17      26  
Gürkan 21 Aralık 2018 Cuma 16:58

Kocaoğlu tamamen tüp geçit olacak bir projeye varım dedi, uygulanmak istenen projeye değil. Burada 5 adet güzergah üzerinde durulmuş. 5 adet proje içinden de en verimli olanı Üçkuyular İskele'den başlayan, AOSB'nin yakınlarından çıkan güzergah olarak belirlemiş; bu projede tüp geçit uzunluğu fazla olduğu için proje diğer 3'ü gibi elenmiş, maliyet olarak en ucuz olan yapılmak istenen proje seçilmiş.

Yorumu oyla      20      7  
sezarın hakkı sezara 21 Aralık 2018 Cuma 16:42

dogru karar. zaten daha önce de olumsuz raporu verilmişti. ne olduysa binali yıldırımına daylıgı döneminde olumlu çed çıkarıldı. ayrıca üniversitelerden olumsuz raporuda verilmişti. sanki çok temizmiş gibi . körfezin şu anki halini bile aratacak duruma getirecekti.

Yorumu oyla      22      8  
dogrusöz 21 Aralık 2018 Cuma 16:42

bu yatırımın hic bir geri donuş olmazzz. yap işlet devret yapsan parasını cıkarmaz izmirli onlarca lira verip boyle bir kopruden gecmez. yatırım yapacak para varsa lutfen izmir in metro ve tramvay ağlarını arttırın daha hayra girersiniz.

Yorumu oyla      23      9  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
FETÖ sanığı vali yardımcısı beraat etti
İzmir’de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) ...
Yönetmen cinayetine indirim talebi!
İstanbul Şile'de geçen yıl 10 Aralık'ta yönetmen Mustafa Kemal Uzun'u ...
İzmir'de FETÖ'den yargılanan vali yardımcısına beraat
İzmir'de, FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan ve ...
 
Antalya'da 4.1 büyüklüğünde korkutan deprem
Antalya'nın Kumluca ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
İZBAN grevinde 11. gün: Mahkemeden yeni karar!
İZBAN'da çalışan personelin başlattığı grevin ardından, taşeron personelle ...
İzmir'de dehşet: Denizden ceset çıktı!
İzmir'in Konak ilçesinde denizde erkek cesedi bulundu. 
 
Kızını döven damadını sokak ortasında öldürdü!
Kızını dövdüğü gerekçesiyle kavga ettiği damadını bıçaklayarak öldüren ...
İzmir'de antik kentte kaçak kazı yaparken yakalandılar
İzmir'in Menderes ilçesindeki Notion Antik Kenti'nde kaçak kazı yapan 6 şüpheli yakalandı.
İzmir'de DİSK ve KESK'ten ek zam ve asgari ücret açıklaması
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu(DİSK) Ege Bölge Temsilciliği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva