HABERLER>GÜNCEL
11 Haziran 2012 Pazartesi - 16:48

İzmir Emniyeti’nden Kuki ve Garbi krizi!

Zorlu eğitimin ardından Türkiye'nin 4 ceset arama köpeğinden ikisi olmayı başaran Kuki ve Garbi’nin eğitmen polislerinin tayininin çıkması krize neden oldu.

İzmir Emniyeti’nden Kuki ve Garbi krizi!

İZMİR - Hurdacılık yapan bir çocuktan alınan ve 'Kuki' adı konulan köpek ile evde bakılamayınca polise hibe edilen 'Garbi' adlı köpek, zorlu eğitimin ardından Türkiye'nin 4 ceset arama köpeğinden ikisi oldu. Hemen her ile giderek ceset arama çalışmalarında görev alan Kuki ve Garbi'nin, çok bağlı oldukları eğitmen polislerinin tayininin çıkması krize neden oldu. Eğitimlerinin aksamaması gereken ve bunu da sadece eğiticilerinden alan iki köpeğin de ya tayininin çıkması, ya da eğiticilerinin de İzmir'de kalması gerektiği savunuldu. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelecek olan yanıtın beklendiği bildirildi.
 
İzmir Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve Türkiye'deki 4 ceset arama köpeği arasında yer alan Cocker cinsi 5 yaşındaki Kuki, polis memuru Zafer Damar tarafından hurdacı bir çocuğun elinde bakımsız olarak bulundu. Bir önceki köpeğinin ölmesinin ardından yeni bir ceset arama köpeği arayan 11 yıllık polis memuru Zafer Damar, köpeği çocuktan aldıktan sonra yoğun bir veteriner bakımının ardından sağlığına kavuşmasını sağladı. Ardından da zorlu eğitim sürecinden geçirdi. Bir yıl İzmir'de, 4 ay da Ankara'da köpek eğitim merkezinde eğitim alan Kuki, 4 yıldır polisin, ceset arama konusundaki en büyük yardımcısı oldu. Alman kurdu cinsi 3 yaşındaki Gargi ise, sahiplerinin evde bakımını yapamaması üzerine polise hibe edildi. Polis memuru Resul Orhan tarafından eğitilen Garbi de, 1.5 yıldır Kuki gibi ceset aramalarında görev almaya başladı.
 
TAYİN ŞOKU
Türkiye'de sadece 4 tane bulunduğu belirtilen ceset arama köpeklerinden Kuki ve Garbi, polisin cinayetlerdeki en büyük yardımcısı oldu. İki köpek, cinayete kurban giden ayakkabıcı işadamı Tuncay Güngör'ün Balıkesir'in Susurluk ilçesinde pirinç tarlasında toprağa gömülü cesedini, yine üç yıl önce öldürülen Mehmet Özer ile Fevzi Aluç'un toprağa gömülü cesetlerini ve Bursa'da sevgilisi tarafından öldürüldükten sonra parçalanan Sevgi Taşkın'ın toprağa gömülü parçalarını buldu. Ancak hem Kuki'nin hem de Garbi'nin büyük bağlılık gösterdikleri ve sürekli eğitim almaları gereken bakıcı polis memurları Zafer Damar'ın Şırnak'a, Resul Orhan'ın ise Şanlıurfa'ya tayini çıktı. Köpeklere eğitim veren polislerin tayininin çıkmasıyla, Kuki ve Garbi, eğitimsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.
 
KRİZİ GENEL MÜDÜRLÜK ÇÖZECEK
Köpeklerin görevlerinde başarılı olmasının en önemli faktörü olan bakıcılarından ayrılmaması gerektiği kuralı da bu tayinler sonrasında bozulunca krize neden oldu. Uzmanlar, "Emniyet Genel Müdürlüğü ya iki köpeğin de tayinini çıkartacak, ya da eğiticileri olan polisler İzmir'de kalacak. Bu konudaki kararı Genel Müdürlük verecek" dedi. (DHA)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
98 kilo esrarı çocuğu için İzmir'e getirmiş
İzmir'de düzenlenen operasyonda, minibüsün gizli bölmelerinde 98 kilo ...
SBS öncesi dedemin yanın gidiyorum dedi ve...
Ankara’da ilköğretim okulu 8’inci sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Nazik Kıraç, ...
Ünlü profesörler evlat kurbanı
Eskişehir’de psikolojik sorunları bulunduğu öne sürülen mimar, 38 yaşındaki ...
 
'Veli Küçük teklif etmişse ne olacak?'
'Ergenekon' davasında tutuklu sanık Mehmet Perinçek, Veli Küçük'ke görüştüğünü ...
Geleceğin yazarları ödüllerini aldı
İzmir basınının efsane ismi gazeteci İsmail Sivri anısına İzmir Gazeteciler ...
Kavurucu sıcaklar yola çıktı: İzmir’de haftanın hava raporu
Yurt genelinde etkili olacak sıcak hava dalgası kenti de saracak. Özellikle ...
 
Galatasaray için imzaladı, Fenerbahçeli aldı
Atatürk'ün Galatasaray Lisesi'ni ziyaretinden sonra imzalayıp sarı-kırmızılı ...
Servisçilerin ‘S’ isyanı: Önce yaktılar sonra poz verdiler!
Bursa’da ''S'' plakalarını şehir merkezinde kullanamadıklarını iddia eden ...
Hoşcoşkunun hedefi EÜ’yü dünya markası yapmak
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, hedefinin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva