HABERLER>GÜNCEL
11 Haziran 2012 Pazartesi - 14:35

'Veli Küçük teklif etmişse ne olacak?'

'Ergenekon' davasında tutuklu sanık Mehmet Perinçek, Veli Küçük'ke görüştüğünü ve Ermeni meselesiyle ilgili konuştuğunu söyledi: ''Veli Küçük'e bir dosya takdim ettim. Küçük'ün bir miting isteği olmuş olabilir. Diyelim ki teklif etti. Ne olacak?''

 Veli Küçük teklif etmişse ne olacak?

İSTANBUL - 'Ergenekon' soruşturması kapsamında İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Bora Perinçek, İP'li yöneticiler ve parti üyeleri ile Aydınlık Dergisi ve Ulusal Kanal çalışanlarından oluşan 14 sanık hakkında açılan davanın 5'inci duruşması başladı.
 
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Mehmet Bora Perinçek, İP Merkez Karar Kurulu üyeleri Mehmet Bedri Gültekin, Erkan Önsel ile Turan Özlü katıldı.
 
Duruşmada savunmasını yapan Perinçek, ''Ağustos 2003'te kendi liderliğindeki İP'nin gençlik grubu olan Öncü Gençlik ile 'Ergenekon' davasının tutuksuz sanıklarından İstanbul eski Ülkü Ocakları Başkanı Levent Temiz önderliğindeki grubun, 'Ergenekon' davasının tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün talimatıyla bir araya getirildiği, gençleri birleştirmek amacıyla kurulan Kızılelma Koalisyonu faaliyetleri kapsamında 30 Ağustos'ta Taksim'de miting düzenlendiği'' iddialarına değindi.
 
Kuvayı Milliye Cephesi faaliyetleri kapsamında gerçekleştirildiği iddia edilen mitingin düzenlenmesi konusunda Veli Küçük'ün bir talimatı olmadığını ifade eden Perinçek, ''Mehmetçik Coni'ye kalkan olamaz'' adıyla yapılan bu mitingin, İP Öncü Gençlik İstanbul Şubesi ile Ülkü Ocakları İstanbul Şubesi'nin oluşturduğu komite tarafından düzenlendiğini anlattı.
 
Perinçek, mitingde ABD'nin Kuzey Irak tehdidi ve Kıbrıs meselesini dile getirdiklerini belirterek, konuşmacı olarak kendisinin yanında o dönemde Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı olan Atilla Kaya'nın da yer aldığını kaydetti.
 
Temiz ile 2 Ocak 2003'te Kıbrıs ile ilgili yapılan mitingden beri tanıştıklarını ve görüştüklerini ifade eden Perinçek, ''30 Ağustos'ta yapılan miting, hem İP'in hem de MHP'nin tüzel kişilik olarak aldığı bir kararla yapıldı'' dedi.
 
İddianamede belirtildiği gibi miting öncesinde Veli Küçük ile görüştüğünü ifade eden Perinçek, Küçük ile Ermeni meselesiyle ilgili konuştuğunu söyledi.
 
Perinçek, ''Veli Küçük'e Ermeni meselesiyle ilgili yaptığım çalışmalarla ilgili bir dosya takdim ettim. Turan Özlü ile birlikte gittik. Veli Küçük'ten ele geçirilen 18 sayfalık Ermeni meselesiyle ilgili dosyayı ben ona verdim. Küçük de bu görüşmede böyle bir mitingin olmasını ifade etmiş olabilir, böyle bir isteği olmuş olabilir. Veli Küçük teklif etse ne olacak? Diyelim ki teklif etti. Mitingde bir tane suç var mı? Yasal izinler alınmış. Sağ-sol örgütler bir araya geliyor. Mitingle ilgili 9 yıldır açılmış tek bir dava yok. Herkes kendi parti hiyerarşisi içinde karar almıştır. Siyasi partilerin faaliyetleri de anayasal güvence altındadır'' diye konuştu.
 
Perinçek, mitingi geçekleştirdiği için pişman olmadığını belirtti.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Işık Dikicigil 11 Haziran 2012 Pazartesi 14:42

EMPERYALİZMİN ÇARKINA ÇOMAK SOKMAK SUÇTUR. SİZ BUNU BİLMİYORMUSUNUZ. SİZ ÖYLE YAPARSANIZ BATILI STRATEJİK MÜTTEFİKLERİMİZ NE DER. ÖNCE TÜRK ORDUSU HİZADAN ÇIKTI. ŞİMDİ DE "İKTİDAR YAPTIĞIMIZ SİYASİLER BİZİ DİNLEMİYOR" DEMEZ Mİ?

Yorumu oyla      14      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Geleceğin yazarları ödüllerini aldı
İzmir basınının efsane ismi gazeteci İsmail Sivri anısına İzmir Gazeteciler ...
Kavurucu sıcaklar yola çıktı: İzmir’de haftanın hava raporu
Yurt genelinde etkili olacak sıcak hava dalgası kenti de saracak. Özellikle ...
Galatasaray için imzaladı, Fenerbahçeli aldı
Atatürk'ün Galatasaray Lisesi'ni ziyaretinden sonra imzalayıp sarı-kırmızılı ...
 
Servisçilerin ‘S’ isyanı: Önce yaktılar sonra poz verdiler!
Bursa’da ''S'' plakalarını şehir merkezinde kullanamadıklarını iddia eden ...
Hoşcoşkunun hedefi EÜ’yü dünya markası yapmak
Ege Üniversitesi (EÜ) Rektör Adayı Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, hedefinin ...
İzmir eğitiminde 'domino etkisi' kaosu
İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, Nisan ayında yeni yönetmelik gerekçe gösterilerek ...
 
Yasağı delen kum midyecilerine şok baskın!
İzmir körfezinde yaşayan balıkların ve diğer su canlılarının devamlılığını ...
9 yıllık kocasının düğün fotoğraflarını yayınladı!
Bir süredir ayrı yaşadığı kocasının yeniden evlendiğini duyan öğretim ...
Erbakan kardeşlerden barış fotoğrafı
Miras yüzünden davalık olan Erbakan kardeşler, İstanbul'daki katıldıkları ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Tolkien’in Oxford’u ve yüzüklerin efendisi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Zeytine adanan bir ömür bin alkış!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Meksika’da sol ve Hindistan’da yeniden aşırı sağ!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Yeryüzü kaosa sürüklenirken
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Mekanlara / kurumlara isim verme özensizliği!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Güneşli günler
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva