HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2018 Pazartesi - 17:59

İzmir'e nakil merkezi açıldı, AK Partili Sürekli açıkladı: Acillere yeni düzenleme!

İzmir'deki Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Yetişkin Kemik İliği Nakil Merkezi ve Uyku Bozuklukları Merkezi hizmete girdi. AK Parti İzmir Milletveki Kerem Ali Sürekli, açılış konuşmasında acil servislerle ilgili yapılacak olan yeni düzenlemeye dikkat çekti.

İzmir e nakil merkezi açıldı, AK Partili Sürekli açıkladı: Acillere yeni düzenleme!

Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kemik İliği Nakil Merkezi ve Uyku Bozuklukları Merkezi gelişmiş donanımı ve deneyimli ekibiyle hizmet vermeye başladı. Hastanede düzenlenen açılış törenine AK Parti İzmir milletvekilleri Nükhet Hotar ve Kerem Ali Sürekli, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur ve hastane personeli katıldı.

Açılışta konuşan Başhekim Doç. Dr. Enver İlhan, Kemik İliği Nakil Merkezi'nde, biri gerektiğinde yoğun bakım hizmeti verebilecek kapasiteye sahip, her birinde ayrı refakatçi bölmesinin olduğu hepafiltreli 6 oda, kök hücre aferezi için donanıma sahip aferez odası, 3 aferez cihazı, kök hücre dondurma ve saklama ünitesi bulunduğunu belirtti. Bozyaka Kemik İliği Nakil Merkezi'nde lösemi başta olmak üzere kan hastalıkları, kan kanserlerinin tedavileri için gerekli kemik iliği ve kök hücre nakillerinin gerçekleştirileceğini söyleyen Dr. İlhan, "Tedavileri uzun bir süreci kapsayan bu hastalıklara yakalanan, yılda ortalama 40 ila 50 hastaya nakil yapılması planlanıyor. Uyku Merkezi'nde ise 2 yataklı uyku tetkiki ünitesi ve uzun süreli EEG çekimi yapan bir dijital EEG cihazı bulunuyor. Merkezde 200 bin TL'ye alımı yapılan cihazların dışında ses izolasyonu, mefruşat, havalandırma gibi tüm donanımlar da üst düzeyde hazır hale getirildi" dedi.

ACİLDE YENİ DÜZENLEME
AK Parti İzmir Milletvekili Kerem Ali Sürekli, hükümetin sağlık hizmetlerinin gelişimine sürekli önem verdiğini belirterek, evde sağlık hizmetleri gibi önemli ihtiyaçları da karşılamaya gayret ettiklerini söyledi. 112 Acil Sağlık hizmetlerinde yeni düzenlemeler yapacaklarını dile getiren Sürekli, "Genelge yayınlandı. İzmir Sağlık Müdürlüğü acil hizmetleri tek elden yürütüyor. Acilde yaşanan sıkıntılar bu şekilde aşılacak. Sigara bırakma merkezi bağımlılıkla mücadele konusunda önemli çalışmalar yapıyor. Dünya Sağlık Örgütü ile anlaşma yapan 43 devletten biriyiz. Tütün kontrolü ve mücadele ile ilgili kriterlere uyan bir ülkeyiz. Bunca mücadeleye rağmen sigara içme oranı gençlerde ne yazık ki halen yüksek. Yeni yasalar çıkardık. Elimizden gelen mücadeleyi veriyoruz" diye konuştu.

EŞİT SAĞLIK HİZMETİ
Daha sonra söz alan AK Parti İzmir Milletvekili Nükhet Hotar, uyku bozukluklarının da önemli bir sorun olduğunu belirterek bu konudaki tedavilerin büyük önem taşıdığını ifade etti. Türkiye'de sağlıkta gelinen nokta hakkında bilgiler veren Hotar şunları söyledi:

"15 yıl önceki sağlık imkanlarıyla bugünü kıyasladığımızda gurur duyuyoruz. Sosyal güvencesi ne olursa olsun eşit hizmet almak eskiden bir hayaldi. Bugün 18 yaşına kadar vatandaşlarımız istediği hastaneye gidip istedikleri ilacı çok az bir farkla alabiliyor. Özel hastanelere gitmek bir hayalken bugün geldiğimiz nokta memnun ediyor. Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarını daha da geliştirdiğimiz bir dönemin hazırlıklarını yapıyoruz. Önce sağlık diyoruz. Hasta memnuniyetiyle ilgili olumlu geri dönüşler alıyoruz. Yaşanan sıkıntıları da sağlık personelleriyle birlikte göğüslemek istiyoruz."

Konuşmaların ardından açılışa katılan milletvekilleri Nükhet Hotar ve Kerem Ali Sürekli ile İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Bediha Salnur, Başhekim Doç. Dr. Enver İlhan ile birlikte kurdele keserek merkezleri hizmete açtı (DHA)

 
İzmir'de üniversiteli gencin korkunç sonu: Nişanlısından ayrılınca...
 
Zeytin Dalı'ndan acı haber: 1 şehit!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vekil Bayır’dan ‘CHP bitmiştir’ yorumuna cevap: Sizin gibi…
Kent siyasileri arasında sosyal medyayı en aktif ve etkili biçimde kullanan ...
CHP’de kurultay sonrası… PM ve YDK’nın İzmir temsilcileri ne mesaj verdi?
36’ncı Olağan Kurulay geride kalırken İzmir’den PM ve YDK’ya giren isimler ...
Nihal AŞKIN yazdı... Kurultay'ın 'İzmir' mesajları
Nihal AŞKIN yazdı... Kurultay'ın 'İzmir' mesajları
 
Hollanda, Türkiye büyükelçisini resmen çekti!
Reuters haber ajansının aktardığına göre, Hollanda Dışişleri Bakanlığı'nın ...
AK Partili Dağ’dan CHP’ye o isim üzerinden gönderme: İzmir’e karşı ihanet içindeler!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “PYD’ye terör örgütü diyemeyen ...
CHP İzmir'in PM raporu: Kim/kaç oy aldı?
CHP 36. Olağan Kurultayı'ndan PM üyeliği yarışan İzmirlilerin aldığı oy sayısı belli oldu.
 
AK Partili eski vekile ülkücülerden tepki!
AK Parti Düzce eski Milletvekili İbrahim Korkmaz, bozkurt işaretini Hristiyan ...
Mehmet KARABEL yazdı... İçerde kazanıyor, dışarda kaybediyor… N’olacak bu iş?
Mehmet KARABEL yazdı... İçerde kazanıyor, dışarda kaybediyor… N’olacak bu iş?
CHP Kurultay’ında onlarca kişi zehirlendi: İzmir’den hangi başkan hastanelik oldu?
Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, kurutla salonunda yediği ekmek arası ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Değersizliğin olağan halleri
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
İzmirli o üniversite bulutların üstünde!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva