HABERLER>POLİTİKA
5 Şubat 2018 Pazartesi - 17:12

CHP’de kurultay sonrası… PM ve YDK’nın İzmir temsilcileri ne mesaj verdi?

36’ncı Olağan Kurulay geride kalırken İzmir’den PM ve YDK’ya giren isimler birbirinden önemli açıklamalarda bulundu.

CHP’de kurultay sonrası… PM ve YDK’nın İzmir temsilcileri ne mesaj verdi?

EGEDESONSÖZ- Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) 36’ncı Olağan Kurultay geride kaldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu rakibi Yalova Milletvekili Muharrem İnce’yi sandıkta mağlup etti.

Fakat kurultayda gözler sadece genel başkanlık seçiminde değildi. Parti Meclisi (PM), Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) ve Bilim Yönetim Kültür Platformu (BYKP) seçimlerinin sonuçları da tüm heyecanla beklendi.

Süreçte Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na tam ve açık destek içinde olan İzmir’den partinin üst kurullarında kimlerin ve kaç kişinin yer alacağı merak konusu olmuştu.

- CHP'DE PM VE YDK BELLİ OLDU: İZMİR'DEN KİMLER KAZANDI / KİMLER LİSTE DELDİ?

- CHP İZMİR'İN PM RAPORU: KİM/KAÇ OY ALDI?

CHP Lideri’nin anahtar listesinde partinin kalesi olarak nitelendirilen İzmir’den PM için 3, YDK için 2 isim yer aldı. BYKP için de kimseye yer verilmedi.

İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç ve Gaziemir İlçe eski Başkanı Umut Tekin, Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer aldı.  Böke ve Kılıç PM’ye seçilirken Tekin ise liste dışında kaldı. Ayrıca bir önceki PM’de yer alan fakat Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun anahtarında yer almayan Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger ile İzmir Milletvekili Tuncay Özkan liste delen iki isim oldu. Böylece İzmir’den 4 temsilci PM’ye girdi.

Milletvekili Musa Çam’ın oğlu Emre Çam ile Mehmet Ali Çelebi kamuoyunda zaman zaman İzmir temsilcisi olarak nitelendiriliyor. Fakat çok sayıda partili bu iki ismi İzmir Örgütü’yle aktif çalışma yapmamasından dolayı kent temsilcisi olarak görmüyor. Emre Çam yurt dışındaki oylarla kurultayda seçilme hakkı elde ediyor.

Öte yandan YDK Üyesi Mahir Polat ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Banu Gençkan YDK’ya giren isimler oldu.

PM ve YDK’ya seçilen isimler kurultay sonrasında mesajlar verdi.

ANLAMAKTA GÜÇLÜK ÇEKTİK
Genel Başkan Yardımcısı olarak MYK’de görev yapan İzmir eski Milletvekili Erdal Aksünger liste delerek PM’ye girmesiyle ilgili, “İlginç bir durum, milletvekilleri ve örgüt de şaşırdı hatta MYK'daki bazı isimler de anlamakta güçlük çekti” dedi. Aksünger ayrıca, “Anadolu ve Trakya delegelerinin desteği, örgütün vicdanı ile listeyi deldim. Bana sahip çıktılar, örgüt beni onurlandırdı. Biz, bu partinin evladıyız” açıklamasında bulundu.

DELEGELERİMİZ EKSİK TAMAMLIYOR
Liste delen diğer bir isim İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, “Partim ve ülkem için elimden geleni yapacağım. Partililerimizin bana göstermiş olduğu teveccühe çok teşekkür ediyorum. Listede yer almamın hiçbir önemi yok. Genel başkanımızın da diğer arkadaşlarımızın tüm listeleri delegelerimizin ve parti tabanımızındır. Liste delmek falan söz konusu bile değil. Bizim arkadaşlarımız, delegelerimiz oturuyorlar eksik tamamlıyorlar. Biz birbirimize aşkla bağlıyız. Aşk eksiklerin tamamlanması demek. Delegemiz eksik tamamlıyor. O anlamda bir sakınca yok” dedi.  

DUBLE YAPTI, YOLDAŞLARINA TEŞEKKÜR ETTİ
PM’ye ikinci kez seçilen Sevda Erdan Kılıç ise, “36. Olağan Kurultayımızda ‘Emek En Yüce Değer’ şiarıyla bana destek vererek 412 oyla 32. sıradan yeniden Parti Meclisi Üyesi seçilmemi sağlayan herkese teşekkür ederim. Teşekkürler Buca, teşekkürler İzmir, Teşekkürler bu süreçte beni bir an bile yalnız bırakmayan yoldaşlarım” diye konuştu.

ÖRGÜTÜN TEVECCÜHÜNE TEŞEKKÜR EDERİM AMA…
YDK Üyesi Banu Gençkan da yaptığı açıklamada, “Örgütün teveccühü böyle oldu. Hazırlıklı olmadığım bir şeydi. Genel başkan listesinde yer almam ayrı bir onurdu.  CHP İzmir İl Başkanlığımıza da teşekkür ediyorum. Bugüne kadar her ne kadar meclis üyelikleri yapsam da hep örgütün içindeydim. Yalnız beklediğim şuydu; İzmir daha fazla temsiliyet hakkı elde edebilmeliydi. Bunu hak ediyordu. Çünkü biz blok olarak hiç kopmadan genel başkanımızın yanında olduk, anahtar listeye sahip çıktık. İki tane değerli il başkanımız vardı. Asuman Ali Güven ve Ali Engin… İkisi de zor zamanlarda amiraldi. İki başkanımızın mutlaka listede yer alması bizim için çok önemli olacaktı. Umut arkadaşımız için üzüldüm Sevda adına da sevindim” dedi.

 
Balçova Termal dünyaya açılacak
 
Çeşme'ye büyük onur
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Adnan 6 Şubat 2018 Salı 09:32

Bana oradan ailecek dört tane İyi Parti lütfen..

Yorumu oyla      14      5  
Partili 6 Şubat 2018 Salı 00:09

Tıpış tıpış değil özgüvenle boyun eğmeden kararlılıkla yapılan bir oylama olsaydı,bugün sonuç örgütün beklediği gibi olurdu. Emekçi halka parti gibi parti gerek. Programı belli, ilkeleri belli, hayata bakışı belli, dünyayı okuyuşu belli, dediği belli, duruşu belli, söylediği belli olurdu. Anlaşmalı boşanma gerçekleşti.Bu kurultay gösterdi ki, Kılıçdaroğlu’nun bir partiye, CHP’nin de bir Genel Başkan’a ihtiyacı yok. Sanıyorum böyle bir ihtiyaç olsaydı Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan seçilmemesi gerekirdi. Anladığım kadarıyla CHP’de kimsenin Kılıçdaroğlu’ndan umudu yok.CHP’de farklı görüşlerin üzeri örtülmüştür. Akşener CHP’den, daha doğrusu Kılıçdaroğlu yüzünden çok oy götürecek.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nihal AŞKIN yazdı... Kurultay'ın 'İzmir' mesajları
Nihal AŞKIN yazdı... Kurultay'ın 'İzmir' mesajları
Hollanda, Türkiye büyükelçisini resmen çekti!
Reuters haber ajansının aktardığına göre, Hollanda Dışişleri Bakanlığı'nın ...
AK Partili Dağ’dan CHP’ye o isim üzerinden gönderme: İzmir’e karşı ihanet içindeler!
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “PYD’ye terör örgütü diyemeyen ...
 
CHP İzmir'in PM raporu: Kim/kaç oy aldı?
CHP 36. Olağan Kurultayı'ndan PM üyeliği yarışan İzmirlilerin aldığı oy sayısı belli oldu.
AK Partili eski vekile ülkücülerden tepki!
AK Parti Düzce eski Milletvekili İbrahim Korkmaz, bozkurt işaretini Hristiyan ...
Mehmet KARABEL yazdı... İçerde kazanıyor, dışarda kaybediyor… N’olacak bu iş?
Mehmet KARABEL yazdı... İçerde kazanıyor, dışarda kaybediyor… N’olacak bu iş?
 
CHP Kurultay’ında onlarca kişi zehirlendi: İzmir’den hangi başkan hastanelik oldu?
Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam, kurutla salonunda yediği ekmek arası ...
CHP İzmir'in ağır toplarından SonSöz TV'ye açıklamalar: Liste için ne dediler?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaoğlu’nun ...
Erdoğan'dan 'tank saldırısı' için flaş açıklama!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Francis'in davetlisi olarak Vatikan'a ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva