HABERLER>EKONOMİ
7 Eylül 2012 Cuma - 08:51

İzmir'e 200 metreyi aşacak iki yeni gökdelen

Kentin öncü işadamlarının birleştiği Mistral Yapı Gayrimenkul, adliye karşısındaki araziye biri 45, diğeri 40 katlı, 200 metreyi aşkın iki gökdelen inşa edecek.

İzmir e 200 metreyi aşacak iki yeni gökdelen

İZMİR - İzmir iş dünyasının önde gelen işadamları, ismini 'güçlü ve hızlı bir Akdeniz rüzgarı' anlamına gelen Mistral'den alan Mistral Yapı Gayrimenkul Sanayi ve Ticaret A.Ş'de güçlerini birleştirdi. Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı modelini esas alan ortaklık ilk projesini gökdelenler bölgesi olacak Yeni Kent Merkezi'nde, adliye karşısındaki arazide hayata geçirecek. İşadamları, 45 ve 40 katlı, 200 metreden fazla yüksekliğe sahip iki gökdelen inşa edecek.

Ortakları arasında Lucien Arkas, Haydar İnaç, Tufan Ünal, Erdoğan Atay Holding A.Ş, Deniz Barçın ve Serhan Ünsal gibi önemli işadamlarını ve şirketleri barındıran Mistral Yapı Gayrimenkul, kuruluş çalışmalarını tamamladı. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı ise Arkas Holding Başkanı Önder Türkkanı yapacak. Bir ofis ve konut olmak üzere ikiz kulelerden oluşacak proje pek çok alanda ilklere sahip olacak.

TOPLANTI YAPTI
Mistral Yapı Yönetim Kurulu üyeleri, projeleriyle ilgili Swissotel Grand Efes'te bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıda konuşan Türkkanı, aynı ortaklık grubunun, İzmir Limanı'nın özelleştirme ihalesinde de konsorsiyum oluşturarak, 1 milyar dolarlık teklif verme başarısına ulaştığını anımsatarak, ortakların Mistral Yapı'da bir araya geldiklerini belirtti. Şimdi de İzmir'in yeniden yükselişe geçeceği Bayraklı'da 110 bin metrekarelik proje için yola çıktıklarını anlatan Türkkanı, "Ortakların ve yönetim kurulunun tamamı, İzmir'deki işadamlarından oluşuyor. İleride çocuklarımızın da gurur duyacağı, İzmir'de sembol olacak binaların inşaasını hedefliyoruz" diye konuştu.

GAYRİMENKUL SATIŞI
İlk projenin, İzmir Adliyesi karşısında TIR parkı olarak kullanılan alanda gerçekleşeceeğini ifade eden Türkkanı, "Büyük bir gayrimenkul yatırım ortaklığına gidişin ilk adımlarını atıyoruz. Ortaklık yapısı bu iddiayı sağlayacak isimlerden oluşuyor" dedi. Söz konusu bölgede kendileri dışında İzmirli bir grup olmadığını anlatan Türkkanı, "Bizim böyle bir farklılığımız var. Orada olmamız gerektiğini düşündük ve İzmir'e özgü bu projeyi gerçekleştirdik. Projeye önümüzdeki yılbaşından sonra ilk kazmayı vurmayı hedefliyoruz" dedi. Türkkanı ayrıca 'yap-sat' modelinden ziyade mülk sahipliği-kiralama yöntemlerini benimsediklerini, projede sadece yüzde 20-30'luk kısmın satışa çıkarılacağını ifade etti. 

Yabancılara gayrimenkul satışı konusundaki soruya da yanıt veren Türkkanı, gelecekte İstanbul'da olduğu gibi İzmir'e de yabancıların gayrimenkul yatırımı yapmaya başlayabileceğini söyledi. Projeye başlarken çeşitli yabancı grupların Mistral Yapı'ya ortak olmak için teklifte bulunduklarını belirten Türkkanı, gelecekte İzmir'in gayrimenkul sektöründe önemli aşamalar kaydedeceğini dile getirdi.

YERLİ MÜHENDİSLER
Proje, 'Yeni Kent Merkezi' olarak bilinen Bayraklı'da başlayacak. Toplam 300 milyon liraya mal olacak ikiz kulelerin biri ofislerden oluşacak ve 45 katlı inşa edilecek. Konutlardan oluşan gökdelende ise 40 kat bulunacak. Bina yüksekliklerinin 206 metre betonarme yapı ve onun üzerine kurulacak yapılarla 220 metre civarında olması öngörülüyor. Yaklaşık yüzde 70'i çelikten yapılacak ve üzerine beton kaplanacak binalar, İzmir'de bu anlamda bir ilk olacak.

Binanın tasarımı İtalya'da gerçekleştirilirken, diğer projelerinin ise yerli mühendisler tarafından şekilleneceği öğrenildi. Yeşil bina olmasıyla önem kazanacak proje içinde, yağmur sularının tekrar kullanılması için sarnıçlar, enerji verimliliği gibi önemli ayrıntılar da yer alacak. Klasik AVM havasından uzak, sokak çarşısı şeklinde alışveriş merkezinin de yer alacağı projenin 3 yılda tamamlanması öngörülüyor.(Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet k 7 Eylül 2012 Cuma 18:41

en büyük destekçleri her zaman aziz kocaoğlu olmuştur.

Yorumu oyla      15      7  
Serdar BUCALI 7 Eylül 2012 Cuma 16:23

Bu yatırım hem şehrin vizyonunu değiştirecek,hemde gerçek bir büyükşehir olma yolunda adım olacaktır.Üstelik yapıların yüksek ama seyrek olması halinde yeni meydanlar,yeşil alanlar,geniş caddeler kazandıracaktır.Yatay ve bitişik nizam şehrin sonudur.Bu yatırımı yapanlara teşekkür ediyorum.

Yorumu oyla      16      5  
İzmir 7 Eylül 2012 Cuma 15:36

sız ızmırlı deilsiniz yada metroya fln bınmıyorsnuz yeni kent merkezi dedıklerı yerlerde harabeler depolar hurdalar eski araba cıktıları bulunan gecekondu varı yapılar bulunan bı yer

Yorumu oyla      16      5  
izmirli 7 Eylül 2012 Cuma 12:04

CHP li şehir planlayıcıları hemen devreye girmeli.olmaması için imza toplasınlar.Aziz beyde buna izin vermemeli.çünkü bu binalar megaköyü canlandırır.

Yorumu oyla      16      18  
adsız 7 Eylül 2012 Cuma 11:36

200 metrelik bir ucube yaratılacak.

Yorumu oyla      14      21  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTB’den Belevi’ye ‘kitap dostu’ 120.yıl hediyesi
Kuruluşunun 120'nci yılında kitap dostlarını sevindirmek amacıyla harekete ...
EGİAD kulislerinde Kavuk sürprizi!
İzmir’in genç patronlarının Kasım ayındaki başkanlık yarışı için adaylar ...
‘EGİAD’ta saflar netleşiyor...
Kasım ayında yapılacak seçim öncesi kulisler oldukça hareketli... Taraflar ...
 
Ege'nin İhracatı, ithalatını geride bıraktı!
Ege Bölgesi'nden yapılan ihracatın, 2,5 yıl aradan sonra ithalatını geçtiği ...
Crowne Plaza’da ‘Bezircioğlu’ dönemi
Özdilek Şirketler Grubu'nun ilk turizm yatırımı olan Crowne Plaza'nın ...
Altın günü! Son 6 ayın zirvesinde…
Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1712 doları aşarak 6 ayın ...
 
İTO yeni eğitim sistemini masaya yatırdı
Yeni eğitim sistemiyle ilgili düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Ticaret ...
Kemeraltı esnafından alışveriş festivali isyanı!
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği, Karşıyaka ve Kemeraltı çarşılarını kapsayan ...
BES'ten 10 yıldan önce çıkana yüzde 15 kesinti
Bireysel emeklilik sisteminde sadece getiri üzerinden alınacak stopaj ...
 
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva