HABERLER>EKONOMİ
6 Eylül 2012 Perşembe - 19:20

İTB’den Belevi’ye ‘kitap dostu’ 120.yıl hediyesi

Kuruluşunun 120'nci yılında kitap dostlarını sevindirmek amacıyla harekete geçen İzmir Ticaret Borsası (İTB), İzmir'in Belevi beldesinde kütüphane kurdu. Hayırsever Şakir Kayayurt'un kütüphane yapılması amacıyla bağışladığı binaya kurulan 120'nci Yıl Kütüphanesi'nde, bin 550 kitap okuyucusuyla buluştu.

İTB’den Belevi’ye ‘kitap dostu’ 120.yıl hediyesi

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - İzmir Ticaret Borsası (İTB), kuruluşunun 120'nci yıl dönümü nedeniyle başlattığı kütüphane açma girişimi, mutlu sonla noktalandı. İzmir'in Belevi beldesinde Hayırsever Şakir Kayayurt'a ait binayı kitap dostları için kütüphaneye çeviren İTB, bin 550 kitabı okuyucuyla buluşturdu.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılış töreninde konuşan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, yapılan her işin mutlaka insana dokunması gerektiğine inandıklarını söyledi. Kestelli, yapılan işlerin insanların refahını ne kadar artırırsa o kadar anlam kazandığını belirterek, "Türkiye'nin ilk borsası olan İTB'nin 120'nci kuruluş yıldönümüne yakışan bir girişim başlattık. Bu noktada çalışma arkadaşım ve ELİDAŞ'ın Başkanı Barış Kocagöz, buraya bir kütüphane yapma fikrini bizimle paylaşması hepimizi çok sevindirdi. Sonuçta Belevi kütüphanesi bir anda gerçek bir imeceye dönüştü, " diye konuştu.

İTB'nin yönetim kurulu üyelerinden personeline kadar birçok kişinin kitap bağışına giriştiği bilgisini de veren Kestelli, "Yayıncılık şirketlerinden İzmirli kurumlara kadar herkes kitap bağışında bulundu. Sonuçta en az bin 505 kitapla kütüphanemizi açıyoruz. Belevi beldesinde bu güzel buluşmamızın ana amacı olan kitabın değerini çok güzel özetliyor. Evet, teknoloji geliştikçe geleneksel okuma yöntemlerine ilgi azalıyor. Ancak okuma alışkanlığımızı artırmak, bu geçiş döneminde sanal bilgi kirliliğinden korunmak için kitaplara daha çok sarılmamız gerektiğini düşünüyorum" dedi. Kestelli, sözlerini şöyle sürdürdü: "İnanıyorum ki, 120.Yıl Kütüphanesi ile beldemizde zaman daha da kıymetlenecek, Belevi'nin ışığı daha da artacaktır. Bu işe vesile olan hayırsever vatandaşımız Şakir Kayayurt'a, Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık'a, Barış Kocagöz'e ve kitap bağışlayanlara şükranlarımı sunuyorum."
 
"KÜTÜPHANELER ÜNİVERSİTEDİR"
Açılış töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, kütüphanelerin birer üniversite olduğunu kaydetti. Aydoğan, "Kütüphane demek, pozitif bilme ilgi demektir. Buna da çok ihtiyacımız var. Bugün Belevi beldesine bir üniversite açılmış oldu. Gerçek üniversiteler, kütüphanelerdir. Buralarda insan 3 üniversiteyi de bitirir 5'ini de. Bu bir başlangıç. Bundan sonra da elimizden gelen desteği vermeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EGİAD kulislerinde Kavuk sürprizi!
İzmir’in genç patronlarının Kasım ayındaki başkanlık yarışı için adaylar ...
‘EGİAD’ta saflar netleşiyor...
Kasım ayında yapılacak seçim öncesi kulisler oldukça hareketli... Taraflar ...
Ege'nin İhracatı, ithalatını geride bıraktı!
Ege Bölgesi'nden yapılan ihracatın, 2,5 yıl aradan sonra ithalatını geçtiği ...
 
Crowne Plaza’da ‘Bezircioğlu’ dönemi
Özdilek Şirketler Grubu'nun ilk turizm yatırımı olan Crowne Plaza'nın ...
Altın günü! Son 6 ayın zirvesinde…
Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı 1712 doları aşarak 6 ayın ...
İTO yeni eğitim sistemini masaya yatırdı
Yeni eğitim sistemiyle ilgili düzenlenen toplantıda konuşan İzmir Ticaret ...
 
Kemeraltı esnafından alışveriş festivali isyanı!
Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği, Karşıyaka ve Kemeraltı çarşılarını kapsayan ...
BES'ten 10 yıldan önce çıkana yüzde 15 kesinti
Bireysel emeklilik sisteminde sadece getiri üzerinden alınacak stopaj ...
'İnsan Yönetimi Zirvesi' Tepekule'de başlıyor
İş dünyasındaki kuşaklar arasında yaşanan çatışmayı bilimsel anlamda irdelemeyi ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Siperdeki foto nasıl canlandı?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bodrum’un Gayıkları
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva