HABERLER>EKONOMİ
6 Eylül 2012 Perşembe - 11:00

'İnsan Yönetimi Zirvesi' Tepekule'de başlıyor

İş dünyasındaki kuşaklar arasında yaşanan çatışmayı bilimsel anlamda irdelemeyi hedefleyen "9. Ege İnsan Yönetimi Zirvesi" 21-22 Eylül 2012 tarihinde Tepekule Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Kordon Otel'de düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kalaycıoğlu, zirvede yaşanan çatışmaların nedenlerinin bilimsel temelleri çerçevesinde inceleneceğini söyledi.

 İnsan Yönetimi Zirvesi  Tepekule de başlıyor

Kutay GÜROCAK/EGEDESONSÖZ - İnsan kaynakları alanında yaşanan sıkıntıların tespit edilmesi ve iş dünyasında kuşaklar arasında yaşanan çatışmanın bilimsel anlamda irdelenmesi amacıyla gerçekleştirilecek "9. Ege İnsan Yönetimi Zirvesi" 21-22 Eylül 2012 tarihinde Tepekule Kongre Merkezi'nde yapılacak. Bilimsel yaklaşım içinde XYZ kuşakları olarak adlandırılan üç kuşağın birbirleri ile yaşadığı olumlu ve olumsuz etkileşimlerin masaya yatırılacağı zirveye, alanında uzman birçok isim katılacak.

İzmir Kordon Oteli'nde düzenlenen toplantıda yapılacak zirve ile ilgili bilgi veren Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kalaycıoğlu, her kuşağın kendine özgü niteliklerinin diğer kuşak ile olan etkileşiminin bu zirvede tartışılacağını söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) işbirliği ile düzenlenecek olan zirvenin ana teması için anket çalışmaları yaptıklarını ifade eden Kalaycıoğlu, "Bu yıl 9'uncusunu düzenleyeceğimiz zirvenin ana temasını 'XYZ' kuşaklar olarak belirledik. Bu temayı belirlerken, üyelerimiz ve destekçilerimiz ile bir anket çalışması yaptık. Aslında birçok şirkette hatta evlerimizde bile, kuşaklar arası çatışma söz konusu. Dolayısıyla bunun nedenleri ve sonuçlarının nedenlerini bu zirvede incelemek istedik" diye konuştu.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ)'nin de bu yönde bir çalışma yaptığı bilgisini edindiklerini kaydeden Kalaycıoğlu, "Böylece biz de bu projenin ortağı olmak istedik. Kuşaklar arasındaki çatışmaya yöneticiler olarak neler yapmamız gerektiği konusunu çok önemli. Bizler konuyu çok detaylı inceleyerek bu noktaya geldik. Dolayısıyla adına yakışır bir zirve yapacağız" dedi.
 


ÖRGÜT YAPILARI DEĞİŞİYOR
Toplantıda söz alan DEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Pınar Süral Özer ise, değişen örgüt yapıları ve insan kaynakları konusunda öncesinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Üniversiteleri bünyesinde planlama merkezleri olduğunu belirten Özer, "Bu merkezimiz yeni öğrencilerimizin kariyerlerine yardımcı olmak amacıyla çalışıyor. Biz, yaptığımız çalışmalarla iş yaşamındaki profesyonellerin kuşaklar arasındaki çatışmanın ve onlar arasındaki işbirliğinin incelenmesi gerektiğini gördük. Ayna zamanda farklı bakış açılarıyla değerlendirmenin de önemli olduğuna karar verdik. Yeni kuşağın değerleri nelerdir?  Önceki kuşaklardan hangi konularda farklı bakış açısına sahipler? gibi konulara odaklandık" ifadesinde bulundu.

PERYÖN ile yürüttükleri işbirliğini Nisan ayından bu yana sürdürdükleri bilgisini veren Özer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sektörü konusunda bize PERYÖN aracılık ettik. bu çalışmalardan sonra bir sonuç bildirgesi oluşturacağız. Bu bildirgenin bundan sonraki çalışmalara da yön vereceğini düşünüyoruz."
 
HASRETİNİ ÇEKTİĞİMİZ BİR PROJİ
Cevher Grubu İnsan Kaynakları Müdürü Doğan İnceman ise bu projeyi yıllardan beri beklediklerini vurgulayarak, "Uzun zamandır hasretini çektiğimiz bir proje bu. Üniversiteler ile sektör arasında yıllarca bir kopukluk yaşandı. Fakat Dokuz Eylül Üniversitesi bir ilki başardı ve çok önemli bir açığı kapatmış oldu. Bizler zaten kuşaklar arasındaki çatışmayı görüyoruz. Bizim beklentilerimiz ile yeni gelen kuşak arasındakiler arasında çok büyük farklılıklar bulunuyor. Dolayısıyla insan kaynakları yöneticileri olarak bu konunun tartışılmış olması çok önemli. Önemli mesafeler alınacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Yıldız Menderes’in elektrik isyanına el attı
Menderes’te çiçek üreticilerinin elektrik isyanına Enerji Bakanı Taner ...
EXPO için dev atak: İzmir Angelina'nın peşinde
EXPO 2020 adaylığında rakipleriyle kıyasıya bir yarışa giren İzmir, Paris'teki ...
Kurvaziyer bereketi: 4 gemi 15 bin turist getirdi
İzmir Limanı'nda kruvaziyer bereketi -Liman 4 gemiyle 15 bine yakın turisti ağırladı.
 
HGS daha başlamadan isyan ettirdi!
Kartlı Geçiş Sistemi'nin (KGS) yerini alması planlanan Hızlı Geçiş Sistemi'nde ...
IKEA'da cumartesi eylem var!
IKEA'nın iş yerlerinde sendikal çalışmaları engellediği gerekçesiyle yüzlerce ...
'Tartışmalı' liman projesi için ek süre
Özelleştirme İdaresi, Alsancak Kurvaziyer Limanı’nın yap işlet devret ...
 
Türkiye pazar değil “yatırım üssü” olsun
Yabancı girişimciler için Türkiye’nin doğrudan yatırım yapılacak değil ...
Dünyanın en büyük postal ihalesi Türk firmanın
Dünyanın en büyük postal ihalesini Türk firması YDS kazandı. Şirket İngiliz ...
İTO’da tarihi dava düştü: Demirtaş’ı ‘2.İdare’ kurtardı
Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva