HABERLER>EKONOMİ
5 Eylül 2012 Çarşamba - 13:24

IKEA'da cumartesi eylem var!

IKEA'nın iş yerlerinde sendikal çalışmaları engellediği gerekçesiyle yüzlerce işçi cumartesi günü Ümraniye'deki mağaza önünde eylem yapacak.

IKEA da cumartesi eylem var!

ANKARA - Türk-İş'e bağlı Koop-İş Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alemdar, cumartesi günü, IKEA'nın Ümraniye'deki mağazası önünde toplanacak yüzlerce işçinin, IKEA Türkiye işvereni protesto edeceğini söyledi. IKEA'nın İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir'deki 5 mağazasında, yaklaşık 2 bin kişinin çalıştığı bilgisini veren Alemdar, örgütlenme faaliyetleri devam ederken işverenin, sosyal diyaloğa açık olduğu yönünde açıklama yaptığını ifade etti.

Koop-İş sendikasına üye olan çalışan sayısının artması üzerine işverenin çalışanlar üzerinde baskı kurduğunu ileri süren Alemdar, şöyle konuştu: ''IKEA işçisi toplu iş sözleşmesi hakkına kavuşuncaya kadar, mücadeleye devam edeceğiz. Baskı ve tehdit yapmadığını iddia eden işverene sesleniyorum, sendikamız üyesi olmayanları bile istifa ettirmek baskı değil mi? Başka illerdeki IKEA mağazalarında çalışan üyelerimizi genel müdürlüğe çağırıp İstanbul'daki noterlerde istifa ettirmek baskı ve tehdit değil mi? Çalışanlarınıza sendika üyesi olmama karşılığında müdürlük ve şeflik teklif etmek baskı değil mi, ayrımcılık değil mi? Örgütlenme çalışmalarımızda lider olarak çalışan üyelerimize hak ettikleri kıdem tazminatından daha fazla ödemeyi teklif ederek işten çıkmalarını teşvik etmek baskı değil mi, ayrımcılık değil mi? Üyelerimizin anne ve babalarını evlerinden telefonla arayarak tehdit etmek baskı değil mi? Mağaza müdürleri tarafından üyelerimizi sorguya çekmek baskı değil mi? Üyelerimize düşük zam, üye olmayanlara yüksek zam vermek baskı değil mi, ayrımcılık değil mi? Bunların hepsi baskıdır, hukuksuzdur, yasa dışıdır ve açıkça suçtur. Bu baskıları yapanları kınıyorum.''

IKEA'nın iş yerlerinde sendikal çalışmaların engellendiği gerekçesiyle İstanbul'da eylem yapacaklarını dile getiren Alemdar, IKEA işvereninin emekçilere yönelik keyfi uygulamalarını protesto edeceklerini söyledi.

YABANCI SENDİKALAR DA DESTEK VERECEK
IKEA'nın 41 ülkedeki mağazalarında yaklaşık 100 bin çalışanı bulunduğunu kaydeden Alemdar, Türkiye dışındaki ülkelerde IKEA çalışanlarının tamamına yakınının sendikalı olduğuna dikkati çekti. Cumartesi günü yapılacak eyleme, diğer ülkelerdeki IKEA'larda örgütlü sendikaların da destek vereceğini bildiren Alemdar şöyle devam etti: ''Dayanışma mesajı gönderen ülkeler arasında, İsveç, ABD, Almanya, Fransa, Japonya, İspanya, İtalya, Belçika, Avusturya, İrlanda, Çek Cumhuriyeti ve Romanya yer alıyor. Eyleme, İsveç sendikaları başta olmak üzere uluslararası sendikacılar da Türkiye'ye gelerek bizzat katılacaklar. Onun dışında söz konusu ülkelerde bağlı sendikalar aracılığıyla çeşitli eylemler de yapılacak. IKEA'da örgütlü yabancı sendikalar da bizimle aynı saatte basın açıklaması yapacak, Türkiye'deki örgütlenme mücadelesine destek veren pankartlar açacaklar.''

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Sparta 5 Eylül 2012 Çarşamba 17:53

KAtalog ürünleri dünyanın en pahalı ürünleri neredeyse. Alabilmek için aylık gelirin 5000 tl nin üzerinden olması gerekiyor.Vr mı tc de böyle maaş alan yeterli kesim. Akr oranından taviz vermeyen İkea sendika alanında çalışma yapmazsa ne uğrarım ne de adını anarım. Katalogunu da şimdeden kapımdan dışarıdaki konteynıra indirdim. Sendik mücadelesi veren arkadaşlarıma da başarılar dilerim.Bende sendikasız bir işçiyim.İçlerine sızacak ajanlara dikkat etmelerini tavsiye ediyorum. Bize bu oldu.

Yorumu oyla      12      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Tartışmalı' liman projesi için ek süre
Özelleştirme İdaresi, Alsancak Kurvaziyer Limanı’nın yap işlet devret ...
Türkiye pazar değil “yatırım üssü” olsun
Yabancı girişimciler için Türkiye’nin doğrudan yatırım yapılacak değil ...
Dünyanın en büyük postal ihalesi Türk firmanın
Dünyanın en büyük postal ihalesini Türk firması YDS kazandı. Şirket İngiliz ...
 
İTO’da tarihi dava düştü: Demirtaş’ı ‘2.İdare’ kurtardı
Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla ...
EGİAD’ı seçim yarışı heyecanı sardı
Genç İşadamları kasım ayında sandık başına gidecek. Adaylar şimdiden çalışmalara ...
İTO’da tarihi dava öncesi bir kravat krizi daha mı?
Oda’da gözler yarın görülecek tarihi duruşmaya çevrilirken, Fatih Dalan ...
 
Türk Telekom’a yeni genel müdür
Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ne TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz getirildi.
İşte Türkiye’nin vergi borçluları: Birinci Marmaris'ten
Türkiye’de 7 bin 442 mükellefin devlete 1 milyon lira ve üzerinde vergi borcu bulunuyor.
Yedi yıllık kredi kartı aidatını geri aldı!
Biga ilçesinde, bir tüketicinin başvurusunu inceleyen Tüketici Sorunları ...
 
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İnsanlık durumu; vasat altı
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Her genel başkan 'lider' olamıyor!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Hilafet Çalıştayı ve İslamcılık parantezi
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Anneler Günü Münasebetiyle: Sütveren Meryem Ayazması
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Şampiyon Göztepe!
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Erdoğan yalnız değil; Özgür Özel de istiyor!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva