HABERLER>EKONOMİ
5 Eylül 2012 Çarşamba - 10:31

EGİAD’ı seçim yarışı heyecanı sardı

Genç İşadamları kasım ayında sandık başına gidecek. Adaylar şimdiden çalışmalara başladı. Başkanlık için çok sayıda ismin adı geçiyor.

EGİAD’ı seçim yarışı heyecanı sardı

İZMİR – Ege Genç İşadamları Derneği’ni seçim heyecanı sardı. Kasım ayında yapılacak seçim öncesi adaylar çoktan hazırlıklara başlarken, çok parçalı bir dönem göze çarpıyor.

9 Eylül Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cemal Sevgi büyük heyecan öncesi oluşan tabloyu, adayların çalışmalarını ve sandık arifesindeki ‘parçalı’ heyecanı detaylı bir analizle kaleme aldı.

İŞTE SEVGI’NIN YAZISI: EGİAD'DA BAŞKANLIK YARIŞI
Söz konusu gençler olunca ve sandığın ortaya konma zamanı yaklaştıkça doğal olarak hareket de artıyor. Ege Genç İşadamları Derneği'nde de kasım ayında seçim var. Adaylar çoktan çalışmaya başlamış bile. Ancak bu kez bilinenin aksine çok parçalı bir seçim dönemi yaşıyor genç işadamları.
 
Seçim ziyaretleri başlayınca kulisler de oldukça hareketlendi doğrusu. Yaz sıcağına rağmen çok ciddi çalışmalar ve iddialar var. Herkes gardını almış, rakibini kolluyor. Gençler bu kez kıran kırana bir seçim yaşayacağa benziyor. 
 
Şimdi öncelikle burada EGİAD Başkanı Temel Aycan Şen'in durumu önemli. Bilmeyenler için tekrarlayalım, Fatih Dalan döneminden itibaren EGİAD'da bir gelenek oluştu. Kendi yönetim kültürünü oluşturan EGİAD, başkan adayını da mevcut yönetim kurulu içinden belli bir anlaşma ile çıkarıyor ve bütün üyeler onun arkasında duruyor. Dışarıdan aday olanlar da son iki seçimde olduğu gibi çok fazla bir varlık gösteremeden büyük bir yenilgi alıyor. İşte Başkan Şen'in kararı bu noktada çok önemli.


EGİAD seçimlerinde Temel Şen'in varlığı ya da yokluğu büyük etken olacak. Ancak biliyoruz ki Temel Şen değişik ortamlarda ikinci dönem aday olmayacağını açıkça ilan etti. Aslında bunu en başından beri söylüyor zaten. Bu durumda EGİAD geleneğine göre 5 başkan vekilinden birinin aday olarak genel kabul görmesi gerekiyor. Bugüne kadar başkan vekilleri kendi aralarında anlaşarak en azından yönetim kurulununun adayını bire indirgemişti. Ya da sonraki dönemin başkan adayı en baştan işaret edilmişti.

 
Ancak durum bu kez farklı. Seda Kaya (Üye İlişkileri Projelerinden Sorumlu Başkan Vekili),
Kenan Doğan (Toplumsal Sorumluluk ve Kalkınma Projelerinden Sorumlu Başkan Vekili) ve
Halil Nadas'ın (Mali İşlerden Sorumlu Başkan Vekili) adaylık için çalıştığını herkes biliyor.
Tamer Ustaoğlu (İdari İşlerden Sorumlu Başkan Vekili) ise adaylık telkinlerine pek kulak asmamış.
Levent Akgerman'ın (Kurumsal Proje ve İlişkilerden Sorumlu Başkan Vekili) adı hiç geçmiyor ama onun da hafiften niyeti olduğu söyleniyor.
 

Kenan Doğan ekibini oluşturmuş ve son 1 yıldır ciddi bir şekilde başkanlığa hazırlanıyor. Bunu duymayan kalmadı. Duymayan kalmadı ama tanımayan çok. TÜGİK'de (Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu) bile başarıyla görev yapan, üzerine aldığı her sorumluluğu yerine getiren Kenan Doğan'ın PR eksiği var. Kenan Doğan dediklerinde EGİAD'ı iyi takip ettiğini düşünen bendenizin bile zihninde bir fotoğraf canlanmadı. Bütün iyi yönlerinin yanında Kenan Doğan'ın en büyük sorunu bu... Çok fazla tanınmıyor...
 
Seçimin en aktif oyuncularından biri de Seda Kaya hiç şüphesiz. Üye ziyaretlerine çoktan başlamış. Hatta kolay lokma olmadığını, soyadı gibi sert bir aday olduğunu göstermekten hiç çekinmiyormuş doğrusu. Yani "herkes tarafını belli etsin, yanlış tercih yapanlara EGİAD'ın kapıları kapanır sonra" diyecek kadar sıkı bir kampanya yürütüyor. Eğer başarırsa EGİAD'ın ilk kadın başkanı biraz sert olabilir şimdiden bilginiz olsun. Bu arada "EGİAD'a kadın başkan" cümlesi de kulağa çok hoş geliyor doğrusu. Bakalım Seda Kaya, hedefine ulaşabilecek mi? O koltuğu doldurabileceğine üyeleri inandırabilecek mi?
 
Halil Nadas ise mevcut adayların içinde en sesiz ve sakin olanı. EGİAD üyeliğinde sınır olan 47 yaşına çok yaklaşan yani yakında fahri üyelik statüsüne geçecek olan Nadas'ın seçime pek fazla asılmadığı da bilinen bir gerçek. Her halde o güzel fotoğraflarına bundan sonra daha fazla vakit ayırır.
 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İTO’da tarihi dava öncesi bir kravat krizi daha mı?
Oda’da gözler yarın görülecek tarihi duruşmaya çevrilirken, Fatih Dalan ...
Türk Telekom’a yeni genel müdür
Türk Telekom Genel Müdürlüğü'ne TTNET Genel Müdürü Tahsin Yılmaz getirildi.
İşte Türkiye’nin vergi borçluları: Birinci Marmaris'ten
Türkiye’de 7 bin 442 mükellefin devlete 1 milyon lira ve üzerinde vergi borcu bulunuyor.
 
Yedi yıllık kredi kartı aidatını geri aldı!
Biga ilçesinde, bir tüketicinin başvurusunu inceleyen Tüketici Sorunları ...
Ege mutfağı fuarda görücüye çıkıyor
Geleneksel Türk Mutfağı ve Yöresel Lezzetler Festivali, 81’inci İzmir ...
HGS hakkında her şey: 60 lirasın olmayana geçiş yok
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hızlı Geçiş ...
 
Ekonomiye ESİDEF bakışı: Türkiye parlayan bir yıldız
İzmir'in EXPO 2020 adaylığına ve Vadeli İşlemler ve Opsiyon Borsası (VOB)'ndaki ...
SSB Projesi’ne Projesi’ne başkanlar da hayran kaldı!
Ege ekonomisinin önder isimleri, Ege-Koop Proje Merkezi’nin ürünü olan ...
TÜRKONFED’le TÜSİAD arasında ‘vesayet’ kavgası!
TÜRKONFED eski Başkanı Çenesiz “Kimsenin arka bahçesi olmayız” diyerek ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva