HABERLER>EKONOMİ
6 Eylül 2012 Perşembe - 10:17

EXPO için dev atak: İzmir Angelina'nın peşinde

EXPO 2020 adaylığında rakipleriyle kıyasıya bir yarışa giren İzmir, Paris'teki üçüncü sunuma dünyaca ünlü oyuncu Angelina Jolie ile katılmayı planlıyor.

EXPO için dev atak: İzmir Angelina nın peşinde

İZMİR - Rusya'nın Ekaterinburg, Tayland'ın Ayutthaya, Brezilya'nın Sao Paulo, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai kentleri ile EXPO 2020'nin ev sahipliği için yarışan İzmir, Kasım ayında Paris'te Uluslararası Sergiler Bürosu'nda (BIE) yapılacak üçüncü sunuma sıkı hazırlanıyor. Geçtiğimiz Mayıs ayında Paris'te yapılan EXPO 2020 sunumuna dünyaca ünlü Türk doktor Mehmet Öz ile katılan ve büyük başarı yakalayan İzmir, Kasım ayında yapılacak sunum öncesi yine sürpriz bir isim belirlemek için uğraşıyor. İzmir'i Paris'te tanıtacak sürpriz isim kapsamına dünyaca ünlü sinema oyuncusu Angelina Jolie'nin adı da gündeme geldi. Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği'nin İyi Niyet Elçisi olarak belirlediği Angelina Jolie ile anlaşma sağlanması durumunda İzmir EXPO'daki 4 rakibi karşısında oldukça öne çıkacak.

DEV EKİP
EXPO 2020 İzmir Yürütme Komitesi Üyesi ve Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Geza Dologh, Paris'te yapılacak sunuma İzmir olarak iyi şekilde hazırlandıklarını belirterek, "Bu sunumda EXPO Yürütme Komitesi ve Yönlendirme Kurulu Başkanı olan İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın konuşması kesinleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu bu sunumda konuşma yapmayacak. Sürpriz bir film gösterimi var. Dünyaca ünlü Amerikalı oyuncu Angelina Jolie'yi de davet edebiliriz. Tabii Jolie'nin menejerleri 1 milyon dolar istiyor" dedi. Sunum için farklı isimler üzerinde de konuştuklarını dile getiren Dologh, yazar Elif Şafak, Dünya Sağlık Örgütü'nün Başkanı Margaret Chan gibi isimlerin de gündeme geldiğini söyledi.

ŞANS YÜKSEK
İzmir'in Kasım ayında üçüncü, 2013 Haziran'da dördüncü, 2013 Kasım'da beşinci sunumu yapacağını belirten Dologh, uluslararası lobi çalışmalarının çok iyi gittiğini söyledi. Dologh, "Geçen seferden çok daha iyi bir çalışma düzeni var. Bir EXPO kitapçığı hazırladık. Yurtdışı ziyaretlerinde EXPO hakkında sorulara herkes tek yanıt verecek. Geçen defa herkes kendince bir senaryo yazıyordu. Şimdi elimizde bir rehber var. Devletin tüm kurumları EXPO'ya daha çok sahip çıkıyor. Geçen Mayıs'taki sunuma Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katılması bu işin ne kadar sahiplenildiğini gösteriyor. Bu durum EXPO'da şansımızı yükseltiyor" diye konuştu.

EXPO'ya aday olan ülkeler ve şehirlerin hepsinin çok iyi bir çalışma yaptığını dile getiren Dologh, İzmir olarak rakipleri adım adım izlediklerini açıkladı. Dologh, şöyle konuştu: "Sao Paulo bizi biraz zorlar gibi görünüyor. Çünkü EXPO Güney Amerika'da hiç yapılmamış. Dolayısıyla EXPO 2020'i kazanmak için asılıyorlar. Tabii bu işin içinde din faktörü var. Müslüman ülkelerin oyları bizim olur. Ancak İzmir'in çok dinli, çok kültürlü yapısı Hıristiyan ülkelerden de İzmir'e oy getirir. EXPO 2015 çalışmaları sırasında BIE Genel Sekreteri Loscertales'e Efes'te kutsal suya batırdığım bir Meryem Ana heykelciği hediye etmiştim. En son Paris'te yapılan sunumda genel sekreter ile karşılaştım. Kendisi bana 'Her sabah çalışma masamdaki heykelciğe dokunuyorum ve seni anımsıyorum' dedi."

'EXPO KOROSU KURULACAK'
İzmir'in EXPO 2020 adaylığını kentliye anlatmak için de çeşitli çalışmalar tasarladıklarını vurgulayan Dologh, Kordon'daki EXPO ofisine büyük bir EXPO yazısı yerleştireceklerini, bu yazının kruvaziyer gemileriyle İzmir'e gelenler ve körfez vapurlarında seyahat edenler tarafından görülebileceğini söyledi. Kentin çeşitli yerlerine EXPO hakkında bilgi veren makineler yerleştireceklerini açıklayan Dologh, "EXPO nedir diye basıyorsun, yanıt veriyor. Şehrin her tarafına bunlardan yerleştirilecek. Bu ayın sonuna doğru Ege Bölgesi'ndeki illerin valileri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluş başkanlarına EXPO projesiyle ilgili bilgi verilecek. Ayrıca bir EXPO İzmir şarkısı yazılması ve büyük bir meydanda bu şarkının İzmirliler tarafından söylenmesi yönünde bir fikir var" dedi.

KÜRESEL YARDIMSEVER
Sinema yıldızı olan Angelina Jolie, insani yardım çalışmaları nedeniyle Birleşmiş Milletler tarafından 'Küresel İnsani Yardım Ödülü'ne layık görülmüştü. 3 Altın Küre, 2 Sinema Oyuncuları Derneği Ödülü ve bir de Akademi Ödülü alan Jolie, evlat edindiği 3 çocuğun dışında 3 çocuğa sahip. Jolie hala başta mülteciler olmak üzere dünyanın her yerinde insani yardım çalışmaları yapıyor.

HOTAR, FİNLANDİYA'DA İZMİR'İ ANLATTI
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, bir dizi programa katılmak üzere Finlandiya'ya gitti. Hotar, EXPO 2020 programı kapsamında "İzmir, barışın ve hoşgörünün kentidir. Medeniyet ve dinler çatışmasının giderek tırmandığı dünyamızda bir hoşgörü ve barış noktası olarak İzmir, tarihten bugüne üstlendiği bu misyonu, EXPO 2020 adaylığı ile pekiştirmeyi hedeflemektedir" diye konuştu.

İzmir'in, uluslararası organizasyonlar kenti olduğunu ve 1971 yılında ilk sınavını Akdeniz Olimpiyatları'nı organize ederek verdiğine işaret eden Hotar, Universiade 2005 organizasyonunu büyük bir başarıyla gerçekleştirildiğini ifade etti. Hotar, EXPO 2020'yi İzmir için önemli bir sınav olarak görüldüğünü vurguladı. Ayrıca EXPO'nun nerede gerçekleştirileceğinin 2013 yılında, Paris'te yapılacak oylamadan sonra belli olacağını ifade eden Hotar, İzmir'in bu organizasyonu başarıyla yapabilecek durumda olduğunu söyledi, Finlandiya'da İzmir'i bu açıdan da anlatacağını belitti. Finlandiya Üniversitesi'ndeki Aile Tarihi Merkezi'nde sunum yapmak için davet edilen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, aile içi şiddete yönelik alınan tedbirler başta olmak kaydıyla, özellikle engelli ve yaşlılara yönelik geliştirilen politikaları anlattı.

BUCA BELEDİYESİ HEYETİ PARİS'TE
Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, meclis üyeleri ve üst düzey bürokratları ile EXPO çalışmalarını incelemek üzere Paris'teki EXPO yöneticilerini ziyaret etti. Başkan Tatı, Paris'te düzenlenen fuarda İzmir'in tanıtımı için EXPO yetkililerinin destek isteğini yerine getireceklerini söyledi. Buca Belediyesi yönetiminin Hollanda, Belçika ve Fransa'daki EXPO çalışmalarını incelemek üzere çıktığı gezide, Paris'te İzmir ve EXPO tanıtım ofisini ziyaret etti. Dünyaca ünlü Şanzelize Bulvarı üzerinde açılan EXPO Tanıtım Ofisi yöneticileri, çalışmalar hakkında Buca Belediyesi heyetine bilgi verdi. EXPO'nun İzmir'de olmasının Türkiye'ye çok şey kazandıracağını söyleyen Başkan Tatı, "Öncelikle ben Şanzelize'de böyle bir yer olduğunu duyunca inanmadım. Yer çok güzel. Geçen yıl yaptığım ziyarette tanıtım ofisi dışında kurulan ekranı izleyenleri gördüm. Burada İzmir'i görüyoruz, Ege'yi görüyoruz, Türkiye'yi görüyoruz. Tabii bu EXPO gibi organizasyonlarda başarı bir bütün içerisinde çalışmanın sonucu olacak. Bizler de bu çalışmanın içerisinde olmak istiyoruz. EXPO konusunda üzerimize düşen tüm sorumluluğu üstleneceğiz" dedi. (Sinan Doğan/Yeniasır)

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bilal-İzmirli 6 Eylül 2012 Perşembe 14:37

Angelina Jolie Hataya geldi Hatay'ın hali malum sizler İzmir'e gelsin'mi istiyorsunuz hala.CHP Vatandaş.

Yorumu oyla      11      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kurvaziyer bereketi: 4 gemi 15 bin turist getirdi
İzmir Limanı'nda kruvaziyer bereketi -Liman 4 gemiyle 15 bine yakın turisti ağırladı.
HGS daha başlamadan isyan ettirdi!
Kartlı Geçiş Sistemi'nin (KGS) yerini alması planlanan Hızlı Geçiş Sistemi'nde ...
IKEA'da cumartesi eylem var!
IKEA'nın iş yerlerinde sendikal çalışmaları engellediği gerekçesiyle yüzlerce ...
 
'Tartışmalı' liman projesi için ek süre
Özelleştirme İdaresi, Alsancak Kurvaziyer Limanı’nın yap işlet devret ...
Türkiye pazar değil “yatırım üssü” olsun
Yabancı girişimciler için Türkiye’nin doğrudan yatırım yapılacak değil ...
Dünyanın en büyük postal ihalesi Türk firmanın
Dünyanın en büyük postal ihalesini Türk firması YDS kazandı. Şirket İngiliz ...
 
İTO’da tarihi dava düştü: Demirtaş’ı ‘2.İdare’ kurtardı
Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş’ın ‘görevi kötüye kullanma’ suçlamasıyla ...
EGİAD’ı seçim yarışı heyecanı sardı
Genç İşadamları kasım ayında sandık başına gidecek. Adaylar şimdiden çalışmalara ...
İTO’da tarihi dava öncesi bir kravat krizi daha mı?
Oda’da gözler yarın görülecek tarihi duruşmaya çevrilirken, Fatih Dalan ...
 
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
AVM krizinde kim kazandı?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Alkışlayalım mı? Eleştirelim mi?
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bumerang!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Netameli bir tür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Yumuşama mı, oyun kurmak mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Bitki kıyameti
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva