HABERLER>GÜNCEL
12 Şubat 2016 Cuma - 12:12

İzmir'deki tarihi davada açığa alınan hakim konuştu!

HSYK tarafından açığa alınan, gizli bilgi ve belge bulundurma soruşturmasında üst düzey rütbeli askerlere tutuklatan İzmir 2 Nolu eski Özgürlük Hakimi Serdar Ergül, Twitter'den, neden açığı alındığını bilmediğini söyledi, "Ancak bilinmelidir ki dosyada verdiğim tüm kararların arkasındayım” dedi.

İzmir deki tarihi davada açığa alınan hakim konuştu!

Kamuoyunda 'askeri casusluk' ve 'gizli bilgi belge bulundurma' davası olarak bilinen İzmir merkezli soruşturmayı yürüten şu anda Eskişehir'de görevli İzmir Özel Yetkili eski Cumhuriyet Savcısı Zafer Kılınç ile tutuklama kararını veren Hakim Serdar Ergül, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) kararıyla dün açığa alınmıştı.

HSYK tarafından açığa alınan Hakim Serdar Ergül, kendi Twitter hesabından, dosyada verdiği tüm kararların arkasında olduğunu belirtti. Açığa alınma nedenini bilmediğini söyleyen hakim Ergül, herhangi bir gerekçe sunulmadığını, bugüne kadar bu dosyadan dolayı savunmasının istenmediğini ve ifadesinin alınmadığını vurguladı. Kendilerine verilen kararın, dosyaya bakan ve duruşması 15 Şubat 2016 günü başlayacak olan duruşmada görevli heyete bir mesaj olduğunu kaydetti.

Gaziantep Adliyesi'nde görev yapan, iki çocuk babası Hakim Ergül, twitter hesabından yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı: 

"Ancak bilinmelidir ki dosyada verdiğim tüm kararların arkasındayım, bugün olsa tutuklama kararlarını ve diğer tüm kararları yine veririm. Katillerin, tecavüzcülerin, teröristlerin bile savunma hakkı varken, bana bu hakkın tanınmamasını, kararı alanların vicdanına bırakıyorum."

Dosyanın 15 Şubat'ta yapılacak duruşmasından önce açığa alınmalarının HSYK'nın mahkemeye bir mesajı olduğunu ve yargılamayı etkileme amaçlı olduğunu vurgulayan Hakim Ergül açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Açığa alma gerekçesini öğrendikten sonra ayrıntılı açıklamalarda bulunacağım. Ancak bilinmelidir ki; kararlarım ortada ve vicdanım rahat. Bu hukuksuz kararı alan HSYK'ya gelince; muktedirlerin gölgesi geçicidir. Hukuk normale döndüğünde herkes yaptığının hesabını verecektir. Geçmişte Askeri Casusluk dosyasına ilişkin bu hesaptan yaptığım paylaşımları tekrar ediyorum. Bu dosyaya olan inancım bugün daha çok arttı."

DAVANIN GEÇMİŞİ
Soruşturmada, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 357 sanık hakkında dava açıldı. 49'u muvazzaf asker toplam 93 kişi tutuklandı. Davanın görülmesine, İzmir 12'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 16 Nisan 2013'te başlandı. Sanıklar, iddianamenin temel aldığı 'Pandora' veri tabanının ve diğer ele geçirildiği iddia edilen dijital imajların, usule ve hukuka uygun şekilde ele geçirilmediğini, komploya maruz kaldıklarını iddia etti. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasından sonra İzmir 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada tutuklu sanık kalmadı. Bilirkişi heyetinin delillerin gerçek olmadığı yolundaki raporu son duruşmada mahkemeye ulaştı. Mahkeme, savcının mütalaa vermesi için duruşmayı, 15 Şubat tarihine erteledi.

 

 
Çiçek: Bunlar soğan doğrayan arkadaşlar!
 
En acı mesai: Çayın kenarında 45 gündür...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Zeytinlikte ölü bulundu
Çalıştığı kahvehanedeki işinden gece eve dönmemesi üzerine yakınlarının ...
Çiçekçi genci ezen sürücünün cezası belli oldu
Kadıköy'de çiçekçi Mehmet Emin Kaya'ya kaldırımda çarparak ölümüne neden ...
NATO'dan Ege'ye mülteci çıkarması!
Avrupa Müttefik Kuvvetler Başkomutanı General Philip Breedlove Doğu Akdeniz'de ...
 
Cizre'den kara haber: Yaralı polis şehit oldu
Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde geçen 5 Şubat günü PKK'lı teröristlerin saldırısında ...
İzmir Defterdarlığı'ndan konut ihalesi!
İzmir Defterdarlığı, atıl durumda bulunan hazineye ait taşınmazları hem ...
'445 gün sonra gelen pardon’a 21 bin lira tazminat!
İzmir’in Konak İlçesi'nde 6 yıl önce, dedesi ile anneannesini öldürdüğü ...
 
14 Şubat öncesi aşka uzman bakışı!
Aşkın tarifi herkese göre değişse de uzmanlara göre aşk, benzer duygu, ...
Suriyeli ailenin kaldığı evde yangın: 2 çocuk öldü
İstanbul Zeytinburnu'da, Suriyeli ailenin kaldığı evde çıkan yangında 2 çocuk hayatını kaybetti.
Polis sadece çocukları yakaladı, savcı 32 yıl istedi!
Mersin'de bir eyleme müdahale eden polis, kimseyi yakalayamazken, iddiaya ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva