HABERLER>GÜNCEL
12 Şubat 2016 Cuma - 08:49

Polis sadece çocukları yakaladı, savcı 32 yıl istedi!

Mersin'de bir eyleme müdahale eden polis, kimseyi yakalayamazken, iddiaya göre, bir araç altında gizlenen 13 yaşındaki M.U. ile 16 yaşındaki M.Ö.'yü gözaltına aldı. M.U., bakkala giderken kalabalığın içine düştüğünü, gösteriye katılmadığını söyledi.

Polis sadece çocukları yakaladı, savcı 32 yıl istedi!

Adli Tıp M.U. hakkında "Suçun hukuk sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş" diye rapor verdi. Buna rağmen savcılık, iki çocuk hakkında "örgüt üyeliği, propaganda, patlayıcı madde bulundurma, direnme ve yasadışı gösteri"den 32 yıla kadar hapis istedi.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; Mersin’de, 21 Aralık 2015’te Şevket Sümer Mahallesi’nde toplanan bir grup PKK sempatizanı molotofkokteyli ve havai fişek atarak, otoyolu trafiğe kapattı.  Daha sonra, müdahale için gelen polislere saldıran grup, uyarı ateşi sonucu ara sokaklara kaçıştı. Göstericileri kovalayan polis, iddiaya göre toplulukla hareket eden 13 yaşındaki M.U. ile 16 yaşındaki M.Ö.’yü gizlendikleri bir otomobilin altında bulup gözaltına aldı.

'OKUMAK İSTİYORUM'
M.U., savcılıkta alınan ifadesinde, ortaokul ikinci sınıfta okuduğunu, sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle Cizre’den Mersin’e göçüp bir akrabalarının yanına yerleştiklerini anlattı. Olay akşamı bakkala gittiğini söyleyen M.U., “Dışarı çıkışta ortalığın kalabalık olduğunu ve zırhlı araçların geldiğini gördüm. Kalabalığın arasında kalmıştım. Polisler eylemci diyerek beni olaya dahil edip aldılar. Kimseye saldırıda bulunmadım. Molotof ve patlayıcı atmadım. Hiçbir gösteriye katılmadım; örgütle bağlantım yok. Öğrenciyim ve okumak istiyorum. İlk defa bir suç için ifade veriyorum” dedi.

ADLİ TIP RAPORU DİKKATE ALINMADI
M.U.’nun avukatı İbrahim Çintaş ise “Müvekkilimin fiziki durumu ve yaşı, taş ve molotof atmaya müsait değildir. 13 yaşında olmasına rağmen görüntü itibariyle daha küçüktür” dedi. Bu arada, Mersin Adli Tıp Şube Müdürlüğü’nün dosyaya gönderdiği raporda M.U.’nun “işlediği iddia edilen ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçunun hukuki anlam ve sonuçlarını algılama ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin gelişmemiş olduğunu” açıkladı. 

İki çocuk tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken; Adlı Tıp’ın raporuna rağmen dava açıldı. İddianamede “silahlı örgüt üyeliği” suçundan beş yıldan on yıla, “patlayıcı madde bulundurma”dan dört buçuk yıldan 12 yıla, “kamu görevlisine direnme”den dokuz aydan dört buçuk yıla, “örgüt propagandası”ndan bir yıldan beş yıla, “yasadışı gösteri”den de altı aydan bir yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Yaşı 15’ten küçük olan M.U.’nun hakkında yasa gereği, eğer işlediği fiilen hukuk sonuçları algılama yeteneğinden mahrumsa ceza verilmiyor. Ancak bu yeteneğe sahip olduğu düşünülüyorsa her cezada yarı oranında indirime gidiliyor.Yaşı 18’den küçük olan M.Ö. yönünden ise üçte bir oranında indirim yapılıyor.(radikal)

 
Ve Göztepe Önder Özen’le anlaştı
 
CHP'li kadınlardan Özgecan eylemi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İstanbul'un göbeğinde zorla gerdek dehşeti!
15 yaşındaki Zeyno K., şehrin göbeğinde kâbus gibi 2 gün geçirdi. 18 yaşındaki ...
Rekor ikramiyeyi 2 kişi paylaştı
9 haftadır devreden Süper Loto’da, 24 milyon TL'yi aşan ikramiyeyi iki ...
İzmir’de vahşet: Cesedi kanalda bulundu!
İzmir’in Bornova İlçesi'ndeki bir alışveriş merkezinin yakınlarındaki ...
 
Bartholomeos’tan Tire'de barış mesajı
İzmir'de Aziz Vukolos Yortusu için bulunan Fener Rum Ortodoks Patriği ...
Okul bahçesinde cinayet: Kız arkadaşını öldürdü!
Aksaray'da 18 yaşındaki S.E. lise öğrencisi olan kız arkadaşını okul bahçesinde ...
Sur'da PKK'lı keskin nişancı vuruldu
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde güvenlik güçlerince PKK'lı teröristlere yönelik ...
 
O şehirde kadınlara özel pembe taksi!
Sivas'ta bugün trafiğe çıkan kadın şoförün kullandığı 'pembe taksi, yalnızca ...
İGC'den Yenişafak ve Akit'e saldırıya kınama
İzmir Gazeteciler Cemiyeti,"Yenişafak Gazetesi ve Akit Medya Grubu binalarına ...
Bartholomeos'tan Demirtaş'a 'dostluk' teşekkürü
İstanbul Rum Patriği I. Bartholomeos, İzmir’de düzenledikleri etkinliklere ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva