HABERLER>GÜNCEL
6 Şubat 2018 Salı - 12:21

İzmir'deki patlamada kahreden ayrıntı!

Gaziemir ilçesindeki Abdulhamit Han Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kazan dairesinde meydana gelen doğal gaz patlamasında Öznur G. hayatını kaybetti, 5 kişi yaralandı. Hayatını kaybeden Özgür G.'nin kızının da aynı okulda olduğu ve patlama sırasında derste olduğu öğrenildi.

İzmir deki patlamada kahreden ayrıntı!

İzmir'in Gaziemir ilçesindeki Sarnıç Mahallesi'nde Abdulhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde saat 11.33'te okulun bodrum katındaki kazan dairesinde bulunan doğal gaz kazanında basınç yükselmesi sonucu patlama meydana geldi. Okulda derslerin işlendiği sırada büyük bir gürültüyle meydana gelen patlama, paniğe neden oldu. 

- İZMİR'DE PATLAMANIN YAŞANDIĞI OKULDA EĞİTİME ARA!
FOTO GALERİ - OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER


Patlamayla, okulun bitişiğinde bulunan Halk Eğitim Merkezi'nin duvarı çöktü. Olayda, Halk Eğitim Merkezi'nde bulunan 5 kişi yaralandı. İhbar üzerine okula çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Patlamanın ardından çıkan yangın, kısa sürede ulaşan itfaiye ekipleri tarafından büyümeden söndürülürken, öğrenciler, kısa sürede tahliye edildi. Polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi alıp, öğrencilerin tahliyesini kolaylaştırdı. Haberi duyan veliler ise endişeyle okula koştu ve çocuklarına ulaşmaya çalıştı.

KALBİ ÇALIŞTI AMA...
Halk Eğitim Merkezi'ndeki odada bulunan 5 kişiden tekstil kursiyeri Öznur G., üzerine devrilen duvarın altında kaldı. Gelen 112 Acil sağlık ekibi, itfaiyenin yardımıyla duvar altından çıkardığı Öznur G.'nin kalbinin durduğunu belirledi. Sağlık ekibinin müdahalesiyle Öznur G.'nin kalbi tekrar çalıştırıldı. Yaşama döndürülen Öznur G., ambulansla Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.

Öznur G. hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılaması. Diğer 4 yaralı ise ambulanslarla Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi'ne kaldırılıp tedaviye alındı.

KIZI PATLAMA SIRASINDA DERSTEYMİŞ
Hastanede yaşamını yitiren Öznur G.'nin kızının, bu okulda eğitim gördüğü öğrenildi.
Abdulhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12'nci sınıf öğrencisi Damla Güzelocak'ın patlama sırasında derste olduğu belirtildi. Annelerinin ölüm haberini alarak, hastaneye gelen Damla ve ablası Ece (23) Güzelocak, gözyaşlarına boğuldu. 

Öte yandan Öznur Güzelocak'ın cansız bedeni, savcının incelemesinin ardından otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı.

Patlamanın ardından olay yerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İl Emniyet Müdür Hüseyin Aşkın geldi.  Patlamanın ardından teknik bilgi alan heyet daha sonra açıklama yaparak bilgileri kamuoyuyla paylaştı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ile Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez, okula üç ay önce doğal gaz bağlandığını belirterek, okul bahçesinde toplanan velileri ve öğrencileri sakinleştirmeye çalıştı. Yahşi, okulun tatil edilmesine gerek olmadığını söyledi. Yahşi, "700 öğrencimizin eğitim gördüğü Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Halk Eğitim Merkezi tarafından verilen giyim kursu sırasında kazan dairesinde gaz sıkışmasından dolayı patlama meydana geldi. Kursiyerlerden 1'i ağır 5'i yaralandı. 4 yaralımız ayakta tedavi edilecek durumda. Diğer yaralımızın tedavisi sürüyor. Çok şükür can kaybımız yok. Okulumuz 2015 yılında hizmete girdi. İki ay önce de doğal gaz bağlandı. Çalışmamız sürüyor. Eğitimi engelleyecek bir hasar yok okulumuzda. Yarın öğrencilerimiz eğitimlerine kaldığı yerden devam edecek" dedi.

'EKİPLER GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPIYOR'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da yaralıların tedavilerinin sürdüğünü belirterek, "Okulumuzda gaz sıkışması nedeniyle patlama oldu. 1 ağır ve 4 hafif yaralımız var. Tedavileri devam ediyor. Ekipler gerekli çalışmaları yapıyor. Okulda ciddi bir hasar söz konusu değil. Yarın eğitime devam edecek. Meselenin gaz sıkışmasından kaynaklandığına dair bilgiler var" diye konuştu.

Öğrencilerden Mustafa Kızıl, patlama anında sınıfta ders işlediklerini belirterek, "Hoca ders anlatıyordu birden çok değişik bir ses geldi, hepimiz panik olduk. Ben biraz öne doğru düştüm, arkamı döndüm bir baktım, ortalık duman altı olmuş. Doğalgaz 1 ay önce takılmıştı." dedi. 

Öğrencilerden Nuri Aktaş, patlama sesi duyduklarını ve öğretmenlerinin okulun tahliyesini gerçekleştirdiğini ifade etti. 

Patlamanın yaşandığı bölgede esnaf olan Aziz Çakal, sesi duyunca dışarıya çıktıklarını, ilk etapta Adnan Menderes Havalimanı'nda bir olayın gerçekleştiğini düşündüğünü aktararak, daha sonra okulda patlama olduğunu anladıklarını ve olay yerine geldiklerini söyledi.

EĞİTİM- SEN 9 SORU SORDU
Eğitim- Sen İzmir 5 No'lu Şube Yürütme Kurulu, İzmir'in Gaziemir ilçesi Sarnıç Mahallesi'ndeki Abdulhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde meydana gelen patlama nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, kazan dairesinin etrafında bulunan duvarların yıkıldığı, kapı ve pencelerin kırıldığı, yaralananların patlayan duvarların altında kaldığı belirtildi. Açıklamada 2017- 2018 eğitim- öğretim yılında hizmete açılan Abdülhamit Han Teknik Anadolu Lisesi'nin giyim, grafik, çocuk, büro yönetimi, halkla ilişkiler ve tekstil bölümleri bulunan yaklaşık 70 personelin çalıştığı 1000'in üzerinde öğrencinin bulunduğu bir okul olduğu bildirildi. Okulun İMKB Lisesi'nin ve Mimar Kemalettin Teknik Meslek Lisesi'nin bazı  bölümlerinin taşınmasıyla oluşturulduğuna dikkat çekilen açıklamada, iki yıl önce açılan okulun 2018 yılı ocak ayına kadar hiçbir şekilde ısıtılmadığı, öğrencilerin soğukta ders yaptığı öne sürüldü.

Eğitim- Sen İzmir 5 No'lu Şube Yürütme Kurulu, sorumlular hakkında soruşturma açılmasını isteyerek, yetkililere şu soruları yöneltti:

"2017- 2018 Eğitim öğretim yılında faaliyete açılan bu yeni okul  binası eğitim öğretime hazır olmadığı halde neden eğitim öğretime açılmıştır? Okulun doğalgazının  bağlanması 2017 ocak ayına kadar neden yapılmamıştır? Daha 1 ay önce bağlanan doğalgaz tesisatında nasıl kaçak oluşmuş ve patlamıştır? Doğalgaz kaçağı için herhangi bir uyarı sistemi var mıdır? Var ise neden alarmlar çalışmamıştır? İnşaatı yeni biten ve eğitim öğretime açılan okul binasının kalorifer dairesi duvarları neden basınca dayanıklı olarak yapılmamıştır? Yaralananların hepsi patlayan duvarların arkasında yaralanmışlardır. Okul binasını yapan şirketin bir sorumluluğu var mıdır? Yapılan binayı teslim alan milli eğitim personellerinin bir eksikliği var mıdır? Doğalgaz ve ısınma tesisatını bağlayan şirketin ve  bu çalışmaları ve işleri denetleyen milli eğitim personelinin bir sorumluluğu var mıdır? Gerekli denetimleri yapan İzmirgaz'ın bu yaşananlardan sorumlulukları var mıdır?" (AA, DHA)

 
Sektör altın buldu: Şey'i bile dolarla!
 
Kaf-Kaf son anda kurtuldu!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gaziemir 6 Şubat 2018 Salı 18:31

Çok geçmiş olsun Allah rahmet eylesin bütün okullar denetlenmeli yinede ucuz atlatılmış Allah göstermesin çocuklar da zarar görebilirdi

Yorumu oyla      11      5  
cemal 6 Şubat 2018 Salı 15:33

Ne biçim açıklama bu: "Gaz sıkışması!" Burada ihmal var! Daha açıklayıcı ve ihmali olan sorumlular savcılıkca soruşturmaya tabi tutulmalı.

Yorumu oyla      14      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çay sigara birlikteliği: Ölümcül tehlike!
Yeni bir çalışmaya göre; sıcak çay içmek, özellikle sigara içen ve alkol ...
Ege Üniversitesi'nde yapılıyor... Mehmetçiğin kıyafetleri emin ellerde!
Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı ...
TSK'dan açıklama! İşte öldürülen terörist sayısı
TSK'dan yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında bölgeden ...
 
İzmir'de akıl almaz hırsızlık: Sandviçlerle...
Karabağlar ilçesinde bir kafeye giren hırsızların, 3 televizyon ile 5 ...
Zeytin Dalı'ndan acı haber: Şehit ve yaralılar var!
İdlib'de kurulmasına devam edilen 6 numaralı gözlem noktasındaki TSK unsurlarına, ...
Şok iddia: O üniversitede kırbaçlı işkence!
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bale Bölümü lisans öğrencisi, ...
 
İzmir'de feci kaza... Son yolculukları oldu
Bayraklı ilçesinde otomobilin, park halindeki 2 minibüse çarpması sonucu ...
Gözaltına alınan doktorlar için karar verildi!
Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili yaptıkları açıklama nedeniyle haklarında ...
Zeytin Dalı'ndan acı haber: 1 şehit!
TSK'dan gelen son dakika Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin açıklamada, Afrin ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva