HABERLER>GÜNCEL
9 Nisan 2017 Pazar - 15:22

İzmir’deki korkutan gerginliği perde arkası: Başkan ve mahalleyi terk eden Suriyeliler anlattı

Çocukların bisiklete binme tartışmasının ardından çıkan kavga nedeniyle kaldıkları mahalleden ayrılan ve çadırları yıkılan Suriyeliler, başka mahallelerdeki akrabalarının yanına yerleşti. Öte yandan Belediye Başkanı Görmez’den de detaylı açıklama geldi.

İzmir’deki korkutan gerginliği perde arkası: Başkan ve mahalleyi terk eden Suriyeliler anlattı

İzmir'in Torbalı ilçesinde çocukların bisiklete binme tartışmasının ardından çıkan kavga nedeniyle kaldıkları mahalleden ayrılan ve çadırları yıkılan Suriyeliler, başka mahallelerdeki akrabalarının yanına yerleşti.

- İZMİR'DE TEHLİKELİ GERGİNLİK: 30 YARALI... 

Pamukyazı'dan ayrıldıktan sonra aynı ilçedeki başka bir mahallede yaşayan akrabalarının yanına yerleşen Suriyeli geçici tarım işçilerinden İbrahim Siloçavuş (66), yaptığı açıklamada, 9-10 yaşlarındaki iki grup çocuğun 5 Nisan Çarşamba günü bisiklete binme nedeniyle önce tartıştığını, sonra da kavga ettiğini söyledi.

İki taraftan büyüklerin kavgaya dahil olması üzerine mahallede kendilerine karşı bir tepki olduğunu belirten Siloçavuş, kavganın ardından yaşanan gerginlik nedeniyle eşyalarını almaya fırsat bulamadan mahalleyi terk ettiklerini dile getirdi.

Siloçavuş, 2 yıldır Pamukyazı'da yaşadıklarını anlatarak, "Oradan ayrılınca akrabalarımızın evine geldik. Bulgur, un, salça... Hiç yiyeceğimiz yok. Eşyalarımızı almadık." diye konuştu.

Samet Seydo (21) da olay nedeniyle Pamukyazı'dan ayrıldıklarını söyledi.

Seydo, Pamukyazı'da olay sonrası 200-250 Suriyeliden kimsenin kalmadığını, herkesin farklı mahallelerdeki yakınlarının yanına gittiğini ifade etti.   

Pamukyazı Mahallesi Muhtarı Muhammet Ali Çürükçü ise çocuklar arasındaki kavgaya büyüklerin katılması ve olayın büyümesi üzerine jandarmaya haber verdiklerini belirterek, jandarmanın uyarısıyla bir grup Suriyelinin olay günü ayrıldığını, ertesi gün toplanan mahallelinin kalan çadırları yıkmaya çalıştığını kaydetti.

BAŞKAN GÖRMEZ’DEN AÇIKLAMA
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez de ilçede yaklaşık 10 bin Suriyelinin misafir edildiğini ifade ederek, "Yıllardır barış içinde, işlerine güçlerine bakarlar. Gerek kaymakamlık gerek belediye bu vatandaşlara yardımlar yaparız, gelen yardımları organize ederiz" dedi.

Olayda mahalle halkından bir yaralının olduğunu belirten Görmez, yaralının sağlık durumunun iyi olduğunu aktararak, şöyle devam etti: "Olmuş bitmiş, ilçede gündemden düşmüş bir olay. Türkiye gündemine taşınmasında iyi niyet görmüyorum. Önemli bir referandum öncesindeyiz, gerek ilçemize gerek İzmir'e gerekse Türkiye'ye menfi propaganda yapmak isteyen şer odaklarının yaptığı iştir diye düşünüyorum. Komşu kavgası her ilçede olan şeyler. Buraya gelen Suriyeli vatandaşlarımız dönemsel olarak gelir, tarlalarda çalışırlar, sonra başka yere giderler."

Görmez, olaydan sonra Pamukyazı'dan ayrılan Suriyelilerin Torbalı'da başka bir yerleşim yerine gittiğini, olayda bir yaralı olduğu için böyle yapılmasının gerektiğini, bunun da Suriyelilerce anlayışla karşılandığını ifade etti.

Olay günü bir grup Suriyelinin kendi istekleriyle yer değiştirdiklerini, geriye birkaç çadır kaldığını anlatan Görmez, "Çadır yıkma şu bu dediklerinin hepsi de o. Arta kalan boş çadırlar. Bunlar da el yordamıyla kurulmuş naylon çadırlar. Müthiş bir abartı, müthiş bir algı operasyonu... Torbalımıza yakışmayacak bir algıyla karşı karşıyayız." diye konuştu.

İzmir Valiliği, Torbalı'ya bağlı Pamukyazı'da 5 Nisan'da çıkan kavgada mahalle halkından 4 kişinin hafif yaralandığını, yaralılardan 3'ünün tedavisinin ardından taburcu edildiğini, gözaltına alınan 4 Suriyelinin ise ifadelerinin ardından savcı talimatıyla serbest bırakıldığını açıklamıştı. (AA)

 
Kılıçdaroğlu: Evet oyu kullanmanın vebali ağırdır
 
Oxfordlu kız öğrenci Erdoğan'ın çağrısına uydu...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Bütün insanlık İslam'ın rahmetine muhtaçtır'
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, "Bütün insanlık İslam'ın rahmetine muhtaçtır. ...
İki yakada yeni köprü: Dikili-Midillli seferleri başlıyor
İzmir'in Dikili ilçesinden Yunanistan'ın Midilli Adası'na feribot seferlerinin ...
Van'da korkutan deprem
Van'ın Tuşba ilçesinde 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
İzmir'de Romanlar Günü coşkusu: Purçu da oynadı!
İzmir Roman Dernekleri tarafından Dünya Romanlar Günü'nde konser düzenlendi. ...
Kapadokya'da balon kazası: 1 ölü 20 yaralı
Kapadokya'da sıcak hava balonu düştü. 1 turist öldü, 20 kişi ise yaralandı.
Toprağa gömülü mühimmat ele geçirildi
Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütü PKK'ya ait çok sayıda mühimmat ele geçirildi.
 
Türk sularını kirleten gemilere ceza yağacak
Türk karasuları ve iç sularını kirleten her türlü gemi ve deniz aracı ...
HSYK'dan flaş İzmir kararı: 2 yeni mahkeme geldi...
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Birinci Dairesi İzmir'de iki ...
Tüm-Bel-Sen’den ‘hayır’ buluşması
Sendikanın Karşıyaka’da düzenlediği ve CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva