HABERLER>POLİTİKA
9 Nisan 2017 Pazar - 15:08

Kılıçdaroğlu: Evet oyu kullanmanın vebali ağırdır

Sinop Boyabat'ta konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Nereye gittiği belli olmayan, freni olmayan bir otobüse 80 milyonu bindireceğiz, nereye gideceğiz belli değil. Evet oyu kullanmanın vebali ağırdır" dedi.

Kılıçdaroğlu: Evet oyu kullanmanın vebali ağırdır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sinop Boyabat'ta halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi:

Terörü bitirdiniz de elinizi tutan mı oldu. Tek adam rejimi olursa her şey hızlı olur deniyor. Acele işe şeytan karışır. Neden Meclis'in elinden yetkiler alınıyor, biz de bilelim. Başkan yardımcısı kaç tane olacak, belli değil. Bakan sayısı bir kişinin takdirine bağlı. Biz bu milletvekillerini diye gönderdik Meclis'e. Diyelim ki, Boyabat'ta pirinç üreticisinin bir derdi var. Vatandaş bir milletvekiline git Meclis kürsüsünde Bakan'a anlat dedi. Bakan niye çözmüyorsun diye sordu, yeni düzenlemeye göre bu soruya Bakan asla cevap vermeyecek.

Eğer bir kişiyi ikna ederseniz veya bir kişiyi kandırırsanız Türkiye Cumhuriyeti devletini 24 saat içinde ele geçirirsiniz. Bir kişiye öyle yetkiler veriyorsunuz ki, devletin bütün valilerini, bütün komutanlarını, bütün emniyet müdürlerini değiştirebilirsiniz. Demokrasilerde böyle bir yetki yoktur.

Yüce Allah'ımız de diyor. Siz aklınızı kullanmıyor musunuz diyor. Allah'ın bize verdiği en değerli hazine akıldır. Aklımızı kullanarak istişare yapacağız. Şimdi deniyor ki, 80 milyonun aklı bir kişiye emanet edilsin. Bu söylediğim olay hepimizle ilgili. Bugün A kişisi başkan olur, yarın B kişisi. Parti kimliğiyle ilgili değil.

"NE YAPTIM BEN?"

Benim yalan söylediğimi iddia ediyorlar. Ben de çağrıda bulundum. İstediğiniz yerde, istediğiniz kalanda oturup konuşalım tartışalım. Miting meydanlarında konuşuyorlar. Sabah, öğle, ikindi Kılıçdaroğlu. Ne yaptım ben? Devletin arabasını, uçaklarını kullanmıyorum. Devletin paralarını kullanmıyorum, ne yaptım ben? Ben sadece hepimiz huzur içinde yaşayalım diyorum. Gelsinler oturalım medeni insan gibi konuşalım. Bir araya gelebiliriz, o da anlatır ben de anlatırım. Vatandaş evinde dinlerken karar vatandaşın olur.

18 yaşında milletvekili olacak diyorlar. Sizin içinizden çocuğum milletvekili olacak diye inanan var mı? Gaziantep'te evet çadırını ziyaret ettim. Niye karşısınız diyorlar. Benim karşı olduğum şudur; 18 yaşında milletvekili olacak askerden muaf olacak, iki yıl sonra emekli hakkına sahip olacak. Garibanın oğlu şehit olur. Garibanın oğluna askere git diyorsun, kendi çocuklarına ikbal hazırlıyorsun. Benim oğlum askere gidiyorsa onların da oğlu askere gitsin.

4 milyon Suriyeli var, vatandaşlık vereceğiz diyorlar. Suriyeli gider hastaneye para vermez, benim vatandaşım para verir. Evet oyu verin, onlara vatandaşlık vereceğiz diyorlar. Hangi gerekçeyle vatandaşlık veriyoruz.

"BU ÇOCUK BENİM MECLİSİME DOKUNMAYIN DİYOR"

İşin özeti şudur, 16 Nisan'da gidip oy kullanmanızı isterim. Çünkü burada bir parti seçmiyoruz, geleceğimizi oyluyoruz. Bizim logomuzun üzerinde saçları örgülü bir Anadolu kızı var. Bu çocuk 23 Nisan 1920'de kendisine çocuk bayramı armağan edildiğini biliyor. O Meclis'i baş tacı yapacağımıza bir kişiye emanet ediyoruz. Bu çocuk diyor ki, benim meclisime dokunmayın diyor.

Hayır çıkarsa kaos olur diyorlar, niye kaos olsun. Başbakan yerinde, Cumhurbaşkanı yerinde, bakanlar yerinde. Bir sorun var mı, yok. Bir kaos çıkmaz. Ama evet olursa ne olur? Sevgili anneler freni olmayan bir otobüse çocuğunuzu bindirir misiniz? Nereye gittiği belli olmayan, freni olmayan bir otobüse 80 milyonu bindireceğiz, nereye gideceğiz belli değil. Evet oyu kullanmanın vebali ağırdır. 1982 Anayasası'nda hayır oyunu kullandım. 2010 referandumunda yargı tarafsız ve bağımsız olacak deniyordu. O da anayasa değişikliğiydi. O da yanlıştı, bu da yanlış. Bu freni olmayan otobüs nereye gidecek?(NTV)

 
Kaf-Kaf yarıştan kopmuyor
 
İzmir’deki korkutan gerginliği perde arkası: Başkan ve mahalleyi terk eden Suriyeliler anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kılıçdaroğlu: ABD tarzı başkanlık düşünülebilir
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğinin bir kişi veya parti ...
Çavuşoğlu: Rusya ve ABD arasında...
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Rusya ve ABD arasında tercih yapma durumunda ...
'Habur' tartışması: Karataş'tan sert sözler, CHP'den jet yanıt
MHP İl Başkanı Necat Karataş, ana muhalefet partisini sert sözlerle eleştirdi ...
 
CHP'li eski başkandan ilginç referandum tepkisi
Aydın'ın İncirliova İlçesi'nde büyükbaş hayvancılıkla uğraşan CHP eski ...
CHP'li Bakan ve ekibi o ilçede çalmadık kapı bırakmadı!
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve ‘Kadından Kadına Gönüllü Ekibi’ ...
Kılıçdaroğlu'nun o sözlerine sert tepki!
MHP Genel Başkanı Bahçeli, "Ne demek kontrollü darbe? Bu rezil değerlendirme ...
 
İzmir’de ‘Konya’ gecesi: Bakan Elvan’dan CHP’li Bozkurt’a yaylım ateşi!
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Her vesayet girişimini milletimizle birlikte ...
Erdoğan: Hak doğduğu an partime dönerim!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'AK Parti kurucu genel başkanıyım, dolayısıyla ...
CHP'li Özel'den referandum iddiası: AK Parti içinde de...
CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, referandum sürecinde ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu saatte 'vicdan ittifakı' olur mu?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Tunç Soyer yeni bir yola çıktı
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
Neşe ÖNEN
Neşe ÖNEN
Sosyalistler pes etmeyin!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva