HABERLER>GÜNCEL
1 Mart 2017 Çarşamba - 12:42

İzmir'deki 'Kobani ölümü' davasında karar yok!

İzmir'in Bornova İlçesi'nde, Kobani eylemleri sırasında silahla vurulup yaralanan, düştüğü yerde dövülen ve kaldırıldığı hastanede kurtarılamayan HDP'li 38 yaşındaki Ekrem Kaceroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili davanın görülmesine devam edildi

İzmir deki  Kobani ölümü  davasında karar yok!

İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya, öldürülen Ekrem Kaçeroğlu'nun alesinin avukatları Nezahat Paşa ve Mustafa Rollas ile tutuksuz yargılanan sanıkların avukatları Ercan Dönmez ve Tolga Turgut katıldı. 'Kasten adam öldürme' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar Murat K., Suat D., Kubilay A. ve Reşit A.  ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme Başkanı Hakim Süleyman Mutlu, bir önceki duruşmada zorla getirilmesine karar verdiği tanıklardan Sentenet Keskin'in yatalak hasta olduğu için gelmediğini, dosyanın teknik bilirkişiye verildiği ve henüz dönmediğini belirtti

Tanık olarak dinlenen Arif Demirkaya, "Olay günü telefon ile Kubilay A.'nın babası ile görüştüm. Amacım Kubilay'ın babasını işe çağırmaktı o da benim gibi inşaatlarda çalışıyordu. Gittiğim işlere onu da götürüyordum. Olay sırasında ben dışırıya çıkmadım evdeydim. Polise herhangi bir ihbarda bulunmadım" dedi. Avukat Mustafa Rollas, tanık Arif Demirkaya'ya, "Kubilay'ın telofonuna senin adına kayıtlı telefon ile olay gecesi 00.10'dan ertesi güne kadar yüzlerce arama ve mesaj gönderildiği HTS kayıtlarından görülüyor. Kubilay ile ne konuştunuz" diye soru yöneltti. Tanık Arif Demirkaya avukatın sorusuna, "Bahsettiğiniz telefon numarası benim adıma kayıtlıdır, ancak o telefonu kızım kullanmaktadır. Ben kendi adıma kayıtlı başka bir numarayı kullanyorum ve Kubilay ile konuşmadım. İş için Kubilay'ın babası ile konuştum. Benim adıma kayıtlı o telefon ile kızım Kubilay ile konuşmuş olabilir. Kızım Kubilay ile arkadaştır" dedi.

Avukat Rollas tanık Arif Demirkaya'nın kızının tanık olarak dinlenmesini, ayrıca bilirkişi raporunun dönmesi halinde rapordan ve görüntüden bir kopyanın kendilerine verilmesini talep etti.

Mahkeme Başkanı Hakim Süleyman Mutlu, dosyanın teknik bilirkişiden dönüşünün beklenmesine, tanık Arif Demirkaya'nın kızının tanık olarak dinlenmesine, dosyanın bilirkişide olması nedeniyle değerlendirilmeyen TİB kayıtlarının bilirkişiden döndükten sonra değerlendirilmesine karar vererk duruşmayı temmuz ayına erteledi.

 OLAYIN GEÇMİŞİ

 7 Ekim 2014'te Kobani'ye yönelik DEAŞ saldırılarını Bornova Doğanlar Mahallesi'nde protesto edenlere polis müdahale etti. Bu sırada Ekrem Kaceroğlu, açılan ateş sonucu yaralandı. Kanlar içinde yerde yatan Kaceroğlu'na daha sonra mahalleden bir grup saldırarak dövdü. Ağır yaralanan ve Ege Üniversitesi Hastanesi'nde tedaviye alınan Ekrem Kaceroğlu, 10 Ekim'de hayatını kaybetti. Olayın ardından araştırma yapan polis, TOMA'nın üzerindeki kameralardan çekilen görüntülerden Ekrem Kaceroğlu'na saldırdıkları ve silah kullandıkları saptanan Reşit A., kardeşi Kubilay A. ile akrabaları olan Suat D. ve Murat K.'yı gözaltına aldı. İzmir nöbetçi 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, Kaceroğlu'nun ne şekilde ve kim tarafından yere düşürüldüğünün bilinmediği belirtip, ancak yerdeyken yaralıya eylemde bulunduklarından, Kubilay A. ve Murat K. için tutuklama kararı verdi. Silahla ateş eden Reşit A. ve Suat D.'nin Kaceroğlu'na yönelik eylemde bulunduklarına dair yeterli, güçlü delil elde edilemediğinden de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı. Tutuklu Kubilay A. ve Murat K. da daha sonra avukatlarının itirazı üzerine, İzmir 3'üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından tahliye edildi.(DHA)

 
Ege'nin lezzetleri Japonya'da sunulacak
 
En güzel mobilyalar Fuar İzmir vitrininde!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dalgıç fenalaştı, başkan denize atlayıp kurtardı
Kocaeli’nin Karamürsel İlçe Belediye Başkanı AK Partili İsmail Yıldırım, ...
Halkların Köprüsü’nden Kılıçdaroğlu’na 'mülteci' tepkisi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün TBMM’de yaptığı grup konuşmasına ...
Bornova'da 4 mahallede su kesintisi
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Bornova'da yapılan pompa ...
 
Seferihisarlı üreticilerden renkli referandum mesajları!
Sakin Şehir Seferihisar’da salı günleri kurulan üretici pazarında, çiftçiler ...
İzmir'de tarihin en büyük sahte içki baskını!
İzmir'in 2 ilçesinde düzenlenen operasyonda, 40 ton sahte rakı ve viski ...
Çanakkale beşik gibi: 16 dakikada 8 sarsıntı!
Ayvacık İlçesi’nde Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana ...
 
İzmir merkezli ‘Meclis-4’ operasyonunda ne karar çıktı?
Meslekten ihraç edilen emniyet mensubu, TÜBİTAK ve ROKETSAN çalışanlarının ...
SAT ve SAS komandolarından operasyonlara destek
SAT ve SAS komandoları ile amfibi deniz piyadeleri, Doğu ve Güneydoğu ...
FETÖ'nün suikast timi sanığından akılalmaz ifade!
FETÖ'nün suikast timinde yer alan sanıklardan Gülerden, "Mermi çekirdeği ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva