HABERLER>GÜNCEL
24 Kasım 2016 Perşembe - 19:17

İzmir’deki FETÖ iddianamesinde ‘Haşhaşi’ vurgusu!

FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan polis memuru Emin Tahtalı hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, Hasan Sabbah tarafından kurulan 'Haşhaşi' tarikatıyla FETÖ/PDY'nin benzerliği vurgulandı.

İzmir’deki FETÖ iddianamesinde ‘Haşhaşi’ vurgusu!

İzmir’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan polis memuru Emin Tahtalı hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. İddianamede, Hasan Sabbah tarafından kurulan 'Haşhaşi' tarikatıyla FETÖ/PDY'nin benzerliği vurgulandı.

Meslekten ihraç edilen ve tutuklanan polis memuru Emin Tahtalı hakkında, soruşturmayı yürüten Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcısı tarafından iddianame hazırlandı ve ilginç detaylara yer verildi. Hasan Sabbah tarafından 1090 yılında kurulan 'Haşhaşi' tarikatının, dönemin Sünni, siyasi ve dini çevrelerini düşman olarak görüp, özellikle Abbasi halifeliği ve onun koruyucusu olan Büyük Selçuklu Devleti'nin esas düşmanı olduğu anlatılan iddianamede, bu tarikatın en önemli özelliğinin, ileride suikast düzenlemeyi düşündüğü siyaset adamları ve Sünni alimlerin yanına, yıllarca kendini gizleyen adamlar yerleştirip günü geldiği suikasti gerçekleştirmek olduğu belirtildi.

İddianamenin devamında ise FETÖ/PDY ile ilgili olarak, "1970'li yıllardan 2013 yılına kadar büyük bir gizlilik içerisinde hareket eden örgüt üyelerinin, devletin bütün kademelerinin çoğuna yerleştikten sonra yeterince olgunlaştıkları düşüncesiyle, gerek 17-25 Aralık 2013 olayları, gerek akabinde gelişen MİT TIR'larının durdurulması olayı gibi kamuoyunun gündemine oturmuş operasyonlarla, legal kurumlardan hesap sorar hale gelerek, tıpkı 'Haşhaşiler' gibi, Türkiye Cumhuriyeti devletinin gelişmesini, demokratik işleyişini engelleyecek faaliyetlere giriştikleri anlaşılmaktadır. 15 Temmuz 2016'da Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yerleştirdikleri elemanları vasıtasıyla, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı öldürmeye teşebbüs ettikleri, ülke yönetimini ele geçirmek için savaş uçakları, helikopterler ve tanklarla darbe yapmaya kalkıştıkları, darbeye engel olmak isteyen, bu nedenle sokağa dökülen yaklaşık 240 sivil masum vatandaşımızı, düşman ülkelerinin yapmaya dahi cesaret edemediği şekilde hunharca şehit ettikleri ortadadır. Dolayısıyla örgütün silahsız olduğunu savunmak bir yana, dünyada eşi benzeri olmayan cübbeli, önlüklü, üniformalı, tanklı, toplu ve savaş uçakları olan bir örgütten bahsedilmesi gerekiyor. FETÖ'nün, devlet yapılanmasında paralel bir yapılanmaya gittiği, her kurum içerisine sızan örgütün, bu kurumlardan sorumlu gizli bir yapılanma oluşturduğu ortadadır" denildi.

İddianamede ayrıca, son derece gizli örgütlenen FETÖ mensuplarının her birine kod adı verildiği, bazılarına üyeliklerini gösteren 1 ABD dolarlarının dağıtıldığı belirtilen iddianamede, örgütün bu haliyle uluslararası camiada bilinen 'İlluminati', 'Opus Dei' ya da İtalya'daki 'P2 Mason Locası' gibi bir yapılanmaya sahip olduğu ve üyelerinin tespitinin oldukça güç olduğu vurgulandı.

Sözde liderliğini Fetullah Gülen'in yaptığı FETÖ'nün yapısının, tarihte kurulan ve kuruldukları coğrafyada gizli bir şekilde örgütlenen örgütler ile tarikatların yapısının irdelenmeden anlaşılamayacağı belirtilen iddianamede, Pakistan'da Mirza Gulam Ahmed tarafından kurulan 'Kadıyani' tarikatı, Irak'ta Saddam Hüseyin'in damadının başında olduğu 'Kesnizani' tarikatına da atıfta bulunuldu. 'Kesnizani' tarikatının başka bir ülkenin istihbarat örgütüyle bağlantılı olduğu, üyelerinin Irak ordusuna yayıldıkları ve 2003 yılında Irak'ın istilasında ordunun hiç savaşmadığı da belirtilirken, "15 Temmuz 2016 tarihinde, asker üniformalı teröristlerin kanlı darbe girişimi gözetildiğinde, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amacı daha iyi anlaşılacaktır" ifadesine yer verildi.

Tutuklu polis memuru Emin Tahtalı, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası istemiyle, önümüzdeki günlerde İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim önüne çıkacak. (DHA)

 
Fırat Kalkanı'nda 7 asker yaralandı
 
TTO Başkanı Olgun’dan EBSO’ya lobi çıkışı ve ayrılık resti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fırat Kalkanı'nda 7 asker yaralandı
Terör örgütü DEAŞ'a karşı Suriye topraklarında yürütülen Fırat Kalkanı ...
Flaş karar: Ahmet Türk tutuklandı
Hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski ...
Flaş! Adana’da 2.bomba yük araç yakalandı
Adana Valiliği'nin otoparkında valilik makam girişine yakın yerde bırakılan ...
 
1.3 milyon öğrencinin beklediği cevap anahtarı!
TEOG soru ve cevapları EBA sistemi üzerinden açıklandı. Öğrenciler iki ...
İzmir’deki barışma cinayetine yine aynı ceza!
Barışma amacıyla gidilen evde çıkan kavgada, araya girenlerden Menice ...
Siirt'teki madenden bir acı haber daha!
Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelan sonucu toprak ...
 
Şırnak'ta hain saldırı: 1 asker şehit
Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu.
İzmir Barosu açıkladı: Kadın cinayetlerinde korkunç bilanço!
"Ülkede 2016 yılı başından şu ana kadar 238 kadın öldürüldü. Her yaştan, ...
O öğretmen saldırının yıldönümünde konuştu: Başkan Şenol utanca ortak oldu!
Gaziemir’de geçen yıl 24 Kasım’da Başkan Şenol’un Özel Kalem Müdürü Tuncer ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva