HABERLER>GÜNCEL
24 Kasım 2016 Perşembe - 15:33

1.3 milyon öğrencinin beklediği cevap anahtarı!

TEOG soru ve cevapları EBA sistemi üzerinden açıklandı. Öğrenciler iki günlük TEOG maratonunun ardından açıklanan soru ve cevaplar ile tahmini sonuçlarını hesaplayabilecekler.

1.3 milyon öğrencinin beklediği cevap anahtarı!

TEOG soruları ve cevapları, 2016-2017 döneminin sonunda iyi bir lisede eğitim almaya hak kazanmak isteyen öğrenciler için önem arz ediyor. TEOG sınavının İlk oturumunda Türkçe, Matematik, Din Kültürü soruları ile karşılaşan öğrenciler, ertesi gün yapılan ikinci oturumda ise Fen Bilimleri, İnkilap Tarihi ve Yabancı dil sorularını cevapladı. Sınavların tamamlanmasının ardından TEOG soruları ve cevapları arayışına giren lise adayları, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı üzerinden resmi açıklama ile sorular ve cevaplar EBA sistemi üzerinden yayınlandı

TEOG soruları ve cevapları, ikinci oturumun tamamlanmasının ardından öğrenciler ve öğretmenler tarafından araştırılmaya başlandı. İlk oturum ve ikinci oturum sınavlarında, işaretlediği soruların doğruluğunu tespit etmek isteyen öğrenciler, TEOG soruları ve cevapları kitapçıkları aracılığıyla yanıtlarını gözden geçirecek. İkinci  oturumda Fen Bilimleri, İnkilap Tarihi ve Yabancı Dil soruları ile karşılaşan öğrencilerin bu oturumdaki yanıtları, TEOG soruları ve cevapları kitapçığından teyit edilecek.

TEOG  soru ve cevapları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavına giren öğrencilerin ilk merak ettiği konulardan biri oldu. Saat 9’da başlayan sınavlarda öğrenciler, bugün Türkçe, Matematik ile Din Kültürü ve Ahlak Bigisi sınavlarına girdiler. 

TEOG 2016 – 2017 1. dönem sınavları bugün saat 9 itibariyle başladı.1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katıldığı TEOG’da birinci gün oturumlarından Türkçe sona erdi. Öğrenciler yarım saatlik aranın ardından matematik oturumuna girdi. Geriye ise Din Kültürü sınavı kaldı. Öğrencilere bugünkü oturumda 20’şer sorudan oluşan üç oturumda sırasıyla Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular yöneltildi. Öğrencilere her oturumda bu 20 soru için 40’ar dakika süre verildi. 1. oturumdaki sınavların büyük bir kısmının sonlanması ardından soru ve cevaplar gündeme geldi. 

TEOG TÜRKÇE SORULARI VE CEVAPLARI

TEOG MATEMATİK SORULARI VE CEVAPLARI

TEOG DİN KÜLTÜRÜ SORULARI VE CEVAPLARI

TEOG FEN BİLİMLERİ SORULARI VE CEVAPLARI

TEOG TARİH SORULARI VE CEVAPLARI

TEOG İNGİLİZCE SORULARI VE CEVAPLARI

SONUÇLARA İTİRAZ MÜMKÜN OLABİLECEK
Sorulara, cevap anahtarlarına ve sonuçlara yapılacak itirazlar, soruların, cevap anahtarlarının Bakanlıkça yayımlanmasından itibaren en geç 5 (beş) gün içinde ÖDSGM resmî internet sayfasında yayımlanan sınav itiraz bölümünden elektronik olarak yapılabilecektir.

Elektronik ortamda yapılan itirazların incelenebilmesi için T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankası şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığıyla 20 TL (KDV dâhil) yatırılması gerekmektedir.

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sorulara ve cevap anahtarına yapılacak itirazlar, soruların ve cevap anahtarlarının http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 20/B maddesi uyarınca, sonuçlara yapılacak itirazlar, sonuçların e-Okul Sistemi ve http://www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren başlayan 10 (on) günlük dava açma süresini durdurmamaktadır.

Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, banka dekontu/ATM fişi eklenmemiş, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.

 
İspanyol savcı Eto'o'nun peşinde!
 
Flaş! Adana’da 2.bomba yük araç yakalandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’deki barışma cinayetine yine aynı ceza!
Barışma amacıyla gidilen evde çıkan kavgada, araya girenlerden Menice ...
Siirt'teki madenden bir acı haber daha!
Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelan sonucu toprak ...
Şırnak'ta hain saldırı: 1 asker şehit
Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda 1 asker şehit oldu.
 
İzmir Barosu açıkladı: Kadın cinayetlerinde korkunç bilanço!
"Ülkede 2016 yılı başından şu ana kadar 238 kadın öldürüldü. Her yaştan, ...
O öğretmen saldırının yıldönümünde konuştu: Başkan Şenol utanca ortak oldu!
Gaziemir’de geçen yıl 24 Kasım’da Başkan Şenol’un Özel Kalem Müdürü Tuncer ...
Ünlü işadamı için tahliye kararı
FETÖ'ye finansal destek sağladıkları iddiasıyla tutuklanan Fi Yapı Yönetim ...
 
OGM İzmir’deki o yangının izlerini silecek!
Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) geçtiğimiz Ağustos ...
İzmir’de feci kaza: Yolun karşısına geçerken…
İzmir’in Balçova İlçesinde, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin ...
Flaş! Fırat Kalkanı'ndan acı haber: 3 şehit
Fırat Kalkanı harekatında El Bab bölgesinde 3 asker şehit oldu, 10 asker ...
 
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Cesur ve kararlı!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Katılımcı değil, kayırmacı belediyecilik...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Tüketim cehenneminde gündelik hayat
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Köylüler tarımı bırakmaya başlayınca neler oldu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmirli bir hukuk kahramanı: Bekir Behlül
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Düzen
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Ülkeme adalet diliyorum, gönüllere vefa!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva