HABERLER>EKONOMİ
19 Kasım 2019 Salı - 11:54

İzmir’deki EYT Başkanı Erdoğan’a seslendi: Bir kere bizi bizden bir dinleyin!

İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Türker, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslendi ve “Biz mağduruz. Çalışanlarımız da var ama devlet olarak bana söz verdiysen beni mağdur etmeyeceksin. Dünyanın hiçbir yerinde yasalar geriye doğru işletilerek vatandaş mağdur edilmez. Bir kere bizi bizden bir dinleyin! İnsanlar sokakta çığlıkla derdini dile getiriyorsa demek ki bir problem var” dedi.

İzmir’deki EYT Başkanı Erdoğan’a seslendi: Bir kere bizi bizden bir dinleyin!

EGEDESONSÖZ- İzmir Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Türker, Sonsöz TV’de yayınlanan Günaydın Ege Programına katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için, ‘Seçim kaybetsek de bu işte yokum’ demesi sonrasında gözler bir anda talebi ileten vatandaşlara çevrildi. Dernek Başkanı Türker birbirinden önemli açıklamalara imza attı.

BİZ ERKEN EMEKLİLİK SÖYLEMİNİ KABUL ETMİYORUZ
Kendilerinin seçim malzemesi olmadığını söyleyen Türker, “EYT kesinlikle erken emeklilik değildir. Biz asla ve asla erken emeklilik söylemlerini kabul etmiyoruz. Dernekleşmeler bugün olan şeyler değil. Yasa çıktıktan sonra sözcüler ve platformlarla 2015’e kadar gelen bir süreç. Seçim zamanlarında ortaya gelen bir yapı değil. Bizler seçim malzemesi değiliz. Bizler devlet tarafından hakları elinden alınmış bu ülkenin mihenk taşlarıyız. Bize verilen sözler tutulmamış. Çalışma hayatına başlarken devletle karşılıklı bir sözleşme imzaladık. Erkeklerde 25 yıl 5 bin gün kadınlarda 20 yıl 5 bin gün… Devletin o sözüne güvenerek kağıtları imzaladık. Devlet tek taraflı bu sözleşmeyi feshetti. Bizler farklı bir şey değil, devletin bizi görmesini istiyoruz. Tek sorunumuz bu” dedi.

5 MİLYONUN ÜZERİNDE EYT’Lİ VAR!
Türker, “1 yılda çok mesafe aldık. Milyonlar toplandı. 2 milyon insanla İstanbul’da 700 bin kişiyle Ankara’da mitingler yaptık. İnsanlar mağduriyetlerinin farkına vardı. 2018 sonu itibariyle 5 milyon 924 bin 224 kişi EYT’li bu memlekette. 1 Eylül 2019 itibariyle de ayda 50 bin kişi artıyor. Bugün emekli olacaklar 1993 ve 1994’te işe girenlerdir. 1995, 1996, 1997 ve 1998 zaten kademeli olarak emekli olacak. Söylendiği gibi rakamlar havada kalan sayılardır” açıklamasını yaptı.  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SESLENDİ: MAĞDURUZ, BİR KERE BİZİ BİZDEN DİNLEYİN
İşsiz kalan insanlara dair de bilgi veren Türker, “45 yaşında insanlar var. ‘İşim yok, işe gidiyorum, yaşlısın diyorlar, intihar mı edelim’ şeklinde konuşuyorlar. Vatandaşlarımız mağdur. Çıkan yasanın iptal edilmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanın, ‘ben bu işi çözmüyorum, bitti’ demesiyle olmuyor. Sayın cumhurbaşkanına sesleniyorum, biz mağduruz. Çalışanlarımız da var ama devlet olarak bana söz verdiysen beni mağdur etmeyeceksin. Dünyanın hiçbir yerinde yasalar geriye doğru işletilerek vatandaş mağdur edilmez. Bir kere bizi bizden bir dinleyin! İnsanlar sokakta çığlıkla derdini dile getiriyorsa demek ki bir problem var. Genel başkanımız olabilir, dernek temsilcilerimiz olabilir, bir kere görüşelim. İnsanların yaralarına nasıl merhem olabiliriz, bunları ele almalıyız. Bu insanların haklarının verilmesi lazım” dedi.

BEN VERGİLERİMİ ÖDEMİŞİM, ŞİMDİ BENİM BORCUM BİTMİŞ, ARTIK DEVLETİN BENİ GÖRMESİ LAZIM
“Hiçbir dünya ülkesinde EYT diye bir şey yok” sözleriyle konuşmasını sürdüren Türker, “İnsanlar hiçbir yerde mağdur edilmedi. İskandinav ülkelerinde kişi başına düşen gelirlere bakalım. Biz 70’nci sıradayız. Biz erken emeklilik istemiyoruz. Biz elimizden alınan, gasp edilen haklarımızı istiyoruz. Kimse emeklilik algısı yaratmasın. Hesaplar ortada. Öyle abartıldığı gibi bir maliyetimiz yok. Bu iş kapanamaz. Biz mücadelemiz sonuç alıncaya kadar devam edeceğiz. Asla taviz vermeyeceğiz. Çünkü biz halkız. Şehir hastaneleri için ‘zarar etse de halkım için yaparım’ dedi. Sayın cumhurbaşkanım biz de halkız. Devlet halkı için zarar edecekse biz de halkız. Ben vergilerimi ödemişim, şimdi benim borcum bitmiş, artık devletin beni görmesi lazım. Biz ekstra bir şey istemiyoruz. Elimizden alınan haklarımızı istiyoruz. Mağdur olanların mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.  

BU KESKİN SÖYLEM BİZİ TRAVMAYA SOKTU, KİMSENİN BU HALKI TRAVMAYA SOKMAYA HAKKI YOK
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın net çıkışını değerlendiren Türker, “Neden keskin bu lafı söyledi, onu da bilmiyoruz. Komisyonlar kuruluyorken, devlet bizi umutlandırıyorken bu söylem birden nereden çıktı? Günlerce konuşuldu, böyle bir çalışma vardı. Bizzat konuşuldu. Bu insanlarla niye dalga geçiliyor? İnsanları umutlandırdıktan sonra ‘ben yokum’ demek sosyal hükümete yakışmıyor. ‘Yokum’ demek iş bitirmiyor. Böyle bir kitle var, şu kitleyi bir toplayalım, bir çalışma yapalım, derdi, sayı ne? Hiçbir çalışmanın olduğunu da ben tahmin etmiyorum. Biz bir şeyler olacak diye beklerken cumhurbaşkanımızın bunu söylemesi bizleri gerçekten çok üzmüştür. Travmaya sokmuştur. Bu halkı kimsenin travmaya sokma hakkı yoktur. ‘Ülkemiz zor durumda, sizlerin mağduriyetini biliyorum. 1 yıl bize müsaade edin, alanlara inmeyin’ de diyebilirdi. Bir cumhurbaşkanı böyle de yaklaşabilir. Biz de ‘madem bu işte yoksunuz biz de bizim halimizi anlayan kimse onunla beraberiz’ deriz. Ama biz bunu demiyoruz. Bizim siyasetle, partilerle işimiz yok. Ama bizim işimizi siyasetçiler çözecek. Bizim tek amacımız kazanılmış haklarımızın iade edilmesidir. Biz insanca bir maaşla bu memlekette yaşamak istiyoruz. Umudumuz her zaman var. Umut bittiğinde hayat biter” dedi.   

‘HAKSIZSINIZ’ DENMİYOR, ‘KASADA PARA YOK’ DENİYOR, BUNUN SORUMLUSU BEN DEĞİLİM!
Türker ayrıca, “Erken seçim olasılığı çok yüksek… Bu memlekette yarın ne olacağı belli olmaz. Önceden de erken seçim yoktu, Sayın Bahçeli çıktı bir gecede erken seçim kararı alındı. Erken seçim olsa da olmasa da bu yasa çıkacak. İnsanların elerinden alınan haklar iade edilecek. Aylık bağlama oranları düzeltilmesi gereken bir şey. Bugün emekli olsa 1200- 1400 TL maaş alacak insanlar nasıl geçinecek? Artık halkımızın devlet tarafından görülmesi gerekiyor. Hastaneler, yollar yapılmasın, Suriyelilere bakılmasın demiyoruz. Onlara varsa bize de var diyoruz. Biz bu vatanın öz evlatlarıyız. Bizim mağduriyetimizi de görün. Hakları elinden alınan insanlarız. Kimse, ‘bu insanlar haksız’ demiyor. ‘Kasada para yok’ deniliyor. Bunun sorumlusu ben değilim ki. İnsanca bir maaş alalım, mağduriyetlerimiz giderilsin ki güneşli havada yaşayalım, bizim de üstümüzde güneş açsın, hep bulutlu havada gezmeyelim” diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI 46 YAŞINDA EMEKLİ OLDU, BEN 50 YAŞINDAYIM, BENİM SUÇUM NE?
Türker, “Cumhurbaşkanımız 46 yaşında emekli oldu, ben 50 yaşındayım. Benim suçum ne? Yasa geriye doğru gitmez. Para yok diye bir şey yok. Şehir hastaneleri zararına yapılıyorsa gerekirse EYT’liler için de zarar edeceksiniz. 25 yıl prim ödemişim, devletim bana bakmıyor. İskandinav ülkeleri batıyorsa biz de batacaksak bu EYT yasasının hemen çıkması lazım. Bir an önce çıksın. Hak edenin hakkını vermezsen insanlar mağdur olur. Bizim gasp edilen hakkımızın verilmesi lazım. ‘Bu yasayı biz çıkarmadık ki’ diyorlar. Böyle bir şey olamaz, bir devlet yetkilisi bunu söyleyemez. Şu süreci sakin bir şekilde atlatacağız. Birlikte derneklerimizle mücadelemizi sürdüreceğiz. Biz bu mücadeleyi kazancağız... Biz her zaman dik durduk, dik duracağız” ifadelerini kullandı.

 
Bakan Karaburun için talimat vermişti... Yıkıldı!
 
Yıldız Kenter, Bornova sahnesinde anılacak
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
izmir 21 Kasım 2019 Perşembe 09:15

ne demek batacaksa batsın. böyle bir zihniyet nasıl olabilir. bende haketmiş durumdayım fakat çocuklarıma etki edecek birşeye asla izin vermem. maaş alayım ülke batsın. şirazeden çıkmış açıklamalar

Yorumu oyla      4      5  
20 Kasım 2019 Çarşamba 08:30

kardeşim sandıkta gereğini yapmıyorsun ondan sonra ağlıyorsun. müstehak.

Yorumu oyla      5      5  
mert 19 Kasım 2019 Salı 22:41

o maaşa sen 25 saat çalışırsın

Yorumu oyla      4      5  
işçi 19 Kasım 2019 Salı 22:03

emekli olduğunuzda çalışmamaya söz veriyormusunuz bende 43 yaşında eyt liyim emekli olsam 4000 tl emekli maaşı alcam ya sonra .

Yorumu oyla      4      5  
Cumhurbaşkanı başlıklı yazara 19 Kasım 2019 Salı 18:45

Cumhurbaşkanı kaç para maaş ve emekli maaş alıyor. Kaç adet sarayı var? Saraylarında kaç odası var? Kaç uçağı, kaç binek aracı, kaç koruma aracı var? Kendisine hizmet eden kaç kişi var? Bu kişilerin, sarayların ve araçların masrafı ne ? Cumhurbaşkanının masrafı var mı? Kira veriyor mu? Elektrik, su doğalgaz , temizlik, yiyecek içecek, sağlık masrafı va mı? Merak ettim de...

Yorumu oyla      4      6  
Metin Pekkaraca 19 Kasım 2019 Salı 18:28

Başkanım sonuna sonuç alana kadar sürecek mücadelemiz. Saygilar

Yorumu oyla      8      5  
cumhurbaşkanı 19 Kasım 2019 Salı 14:49

cumhurbaşkanı günde 18 saat çalışıyor, ya sen?

Yorumu oyla      6      13  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bankalar ek taksitleri kesti!
Merkez Bankası'nın kredi kartı komisyonuna tavan getirmesinin ardından ...
Mal beyanına 'otomatik takip sistemi'
Yolsuzlukla mücadele kapsamında kamu çalışanlarının mal beyanlarının doğruluğunu ...
HichConcept kapılarını Alsancak’ta açtı
“Kalplerimiz Bir” yardım gecelerinin düzenlenmesine öncülük yapan Ferah ...
 
Dolar güne nasıl başladı? İşte ilk rakamlar
Geride bıraktığımız hafta 5,75 seviyelerindeki yerini koruyan dolar/TL, ...
'Yeşil doğaya kırmızı tank' projesi
Orman Bakanlığı, yangınla mücadelede yeni bir yöntem için düğmeye bastı. ...
TBMM'de vergi düzenlemesi mesaisi!
TBMM Genel Kurulu, dijital hizmet vergisi, konaklama vergisi, değerli ...
 
KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yükseköğrenim burs/kredi ...
GEO yeni fabrikasını açtı
İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’ndeki  2800 metrekarelik alana kurulan ...
Sarı’dan SODEMSEN çıkışı: Üye olan kendi ayağına kurşun sıkar!
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer’in ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva