HABERLER>GÜNCEL
30 Aralık 2016 Cuma - 13:43

İzmir’de yılbaşı gecesi fetih kutlaması çağrısı!

Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şube Başkanı Fatih Yılmaz, "Yılbaşı kutlamaları bir Müslüman için kendi mukaddesatına ihanettir. Gelin bu yılbaşı çılgınlığına bir dur diyelim" dedi. Yılmaz, 31 Aralık gecesi Mekke'nin fethinin yıl dönümünü kutlayacaklarını açıkladı.

İzmir’de yılbaşı gecesi fetih kutlaması çağrısı!

Anadolu Gençlik Derneği İzmir Şubesi'nde basın toplantısı gerçekleştiren Şube Başkanı Fatih Yılmaz, yılbaşı kutlamalarının İslamiyet ile bağdaşmadığını söyledi. Dünyada her 12 saniyede 1 çocuğun açlık nedeniyle öldüğünü, her gece yaklaşık 800 milyon insanın aç yattığını anlatan Yılmaz, "İslam coğrafyasının dört bir yanında masum insanlar çatışmalarda, terör olaylarında yaşamını yitirmeye devam ediyor. Şehirlerimizde boy gösteren intihar saldırıları ve patlamalar, ana haber bültenlerini kana boyamaya devam ediyor. Fırat Kalkanı Operasyonunda olan askerlerimizle ilgili acı haberler duymak canımızı yakıyor. Biz, adına Yılbaşı Eğlencesi denilen ve neredeyse tüm dünya halklarına dayatılan çirkinliklere karşı bir tavır takınmamızın İslam'ın bir gereği olduğuna inanıyoruz" dedi.

Milli Piyango çekilişinin kitleleri kumar oynamaya sevk ettiğini ileri süren Yılmaz, "Kalplerdeki merhameti körelten, vicdan duygusunu ortadan kaldıran, insanları şehirlerin en orta yerlerinde her türlü ahlaksızlığı yapmaya sevk eden yılbaşı kutlamalarına karşı tepkinin bir insanlık görevi olduğunu düşünüyoruz. Biz yılbaşı kutlamalarını, bu ülkenin emperyalizm tarafından sömürülmesine hizmet eden vasıtalardan biri olarak görüyoruz. Bu gecenin 'yılbaşı çekilişi' gibi değişik organizasyonlarla Milli Eğitim Bakanlığı'na ait okullarda öğretmenler vasıtasıyla körpe dimağlara aşılanmasını ise kabul edilemez buluyoruz. Aynı şekilde devlet eli yürütülen şans oyunlarının toplumda telafisi mümkün olmayan bir yozlaşmaya yol açtığını görüyoruz" diye konuştu.

Yılbaşı kutlamalarının Hıristiyan adeti olduğunu söyleyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdü:

"Müslümanlar, Hıristiyanların geleneklerine alet olmamalıdır. İslam ülkelerinde kan ağlayan kardeşlerinin içinde bulunduğu durumu göz önüne getirmelidirler. İçkiyle, kumarla, eğlenceyle, taşkınlıkla yapılan yılbaşı kutlamasının milletimizin maneviyatında yeri olamaz. Yılbaşı kutlamaları bir müslüman için kendi mukaddesatına ihanettir. Gelin bu yılbaşı çılgınlığına bir dur diyelim. Anadolu Gençlik derneği mensupları olarak 31 Aralık Cumartesi gününü 1 Ocak Pazar gününe bağlayan gece 81 şubemizde yaklaşık 600 kadar noktada Mekke'nin Fethinin 1386. yıl dönümünü kutlayacağız. Bütün halkımızı kutlamalarımıza davet ediyoruz. (DHA)

 
EBSO’dan gıda ve su krizi uyarısı
 
Ege ihracatında 2016 raporu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Oğulcan 30 Aralık 2016 Cuma 16:10

Ayrıca yılbaşı kutlamanın Hristiyanlıkla bir alakası yoktur. Biri öğretmeli şunlara. Hristiyanlar zaten Noel'i kutladı ve bitti. Konu da kapandı

Yorumu oyla      13      6  
30 Aralık 2016 Cuma 14:32

"Müslüman noel kutlamaz!" diyenler yine ortaya çıkmış da biz zaten noel kutlamıyoruz 😀 Noel 1 ocak değildir. Daha önce başlar biter.

Yorumu oyla      13      6  
30 Aralık 2016 Cuma 14:09

Hristiyan alemi derler ama adamların yaptığı her türlü teknoloji kullanırlar.

Yorumu oyla      14      6  
ferit 30 Aralık 2016 Cuma 14:02

aslında yazacak çok şey var ama, biri şunlara söylesin Noel ile yılbaşının farklı şeyler olduğunu. yine de bilmeyenler için bi kaç bilgi geçeyim. Noel Hz. İsa'nın doğum günü olarak belirlenen bir tarihtir (25 Aralık). Yılbaşının (1 Ocak) Hristiyanlıkla hiçbir alakası yoktur.1 Ocak yılbaşı olarak Sezar tarafından seçilmişti (M.Ö 45, yani Hristiyanlıktan önce). Aslında M.Ö. 153'te yeni Roma konzüllerinin göreve geldiği gün olarak seçilmişti 1 Ocak, politik takvim 1 Ocakta başlıyordu. Noel Baba olarak bahsedilen kişi Anadolu'nun yerel halkından olduğu söylenen olan Aziz Nicholaos'tır.Hoşgörü İslam dininin temelini oluşturur bunu da unutmayın!

Yorumu oyla      16      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Çipli kimlik' dönemi 2 Ocak'ta başlıyor
Çipli kimlik kartlarına başvurular, 2 Ocak 2017'den itibaren tüm illerde alınmaya başlanacak.
İzmir'de zihinsel engelli çobanın öldürülmesine 2 tutuklama
İzmir'in Bergama İlçesi'nde dövülerek ağır yaralanan, kaldırıldığı hastanede ...
İzmir’de ortaya çıktı: FETÖ’nün camilere ait iş yerlerine ele geçirme planı!
Fetullahçı Terör Örgütü'nün, İzmir'de bir cami derneğine ait 99 iş yerinin ...
 
PKK'nın üst düzey 5 yöneticisi yakalandı
Terör örgütü PKK/KCK faaliyetlerinin engellenmesine yönelik yürütülen ...
El Bab'da DAEŞ emiri Tunusi öldürüldü
El Bab'a hava harekatında DAEŞ emiri Ebu Husen Tunusi öldürüldü.
İzmir’deki kampüste HGS uygulaması yargıya taşındı
Dokuz Eylül Üniversitesi'nin kent merkezinden uzakta bulunan Tınaztepe ...
 
Dolandırıcılık ‘uzlaştırma’ kapsamına girdi
CMK’da yapılan değişiklikle dolandırıcılık, hırsızlık, tehdit, mala zarar ...
Bahçeşehir Güzelbahçe’den örnek dayanışma
Bahçeşehir Güzelbahçe Kampüsü’nün öğrencileri, Seferihisar Çocuk Belediyesi ...
AVM'lere plaka tanıma sistemi geliyor
AVM'lerde araçla giriş çıkış yapılan açık ve kapalı otopark gibi kontrollü ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva