HABERLER>GÜNCEL
13 Ocak 2019 Pazar - 15:56

İzmir’de yarın hayat duracak mı? DİSK’ten açıklama geldi!

İzmir, geçtiğimiz Cuma günü işçi eylemiyle sarsılmıştı. DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube’nin Büyükşehir Belediyesi ile yetki sorunun çözülmemesi durumunda pazartesi günü 2 saatlik iş bırakma eylemi yapacağını açıklamıştı. DİSK Ege Temsilcisi Memiş Sarı, Büyükşehir ile yapılan görüşmelerde mutabakata vardıklarını ve eylem yapmayacaklarını belirtti. DİSK’e bağlı Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube ise eylemi 1 hafta ertelediklerini söyledi.

İzmir’de yarın hayat duracak mı? DİSK’ten açıklama geldi!

Büyükşehir Belediyesi'nin şirketlerinden İZENERJİ'de örgütlü bulunan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na(DİSK) bağlı Genel-İş İzmir 2 No'lu Şube, toplu iş sözleşmesi görüşmelerini başlattı. İZSU, Park ve Bahçeler, Mezarlıklar Müdürlüğü, Eşrefpaşa Hastanesi gibi 17 birimde örgütlü bulunan sendika ile Büyükşehir Belediyesi arasındaki görüşmeler sürerken,  taşerondan kadroya geçen işçiler de toplu iş sözleşmesine dahil edildi. Belediye ise sendikanın yetkisine itiraz etti.

Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yapan işçilere polisin orantısız müdahalesi tepki topladı. Şiddete tepki olarak ise işçiler İzmir genelinde iş durdurma kararı aldı ve kentte 2 saat boyunca otobüsler çalışmadı, çöpler toplanmadı. Sendika tarafından yapılan açıklamada itirazın geri çekilmemesi durumunda pazartesi günü 2 saatlik iş bırakma eylemi düzenleneceği açıklanmıştı.

Eylemin ardından Büyükşehir bürokratları, hukukçuları ile sendika temsilcileri bir araya geldi. Görüşmede Büyükşehir’in itirazını geri çekeceği yönünde karar alındı ve mutabakata varıldı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı yaptığı açıklamada, “Büyükşehir bu hafta içerisinde itirazını geri çekecek. Mutabakat sağlanması nedeniyle eylem düzenlemeyeceğiz” dedi.

GENEL-İŞ: 1 HAFTA ERTELEDİK
Diğer yandan TİS yetkisine yapılan itirazın geri çekilmesi koşullarının yer aldığı mutabakat İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu´na sunulacak. Genel İş İzmir 2  No´lu Şube Başkanı Arif Yıldız, hazırlanan mutabakat nedeniyle, eylem ve etkinlikleri bir hafta süreyle ertelediklerini açıkladı. Daha önce, yarın iki saat süreye yapılacağı duyurulan iş bırakma eyleminin de yapılmayacağını söyleyen Yıldız, "Eğer büyükşehir itirazını geri çekmezse, belirlediğimiz eylem ve etkinlikleri gelecek hafta içerisinde yapacağız" dedi.  (DHA, Haber Merkezi)

 
Hakeme dayak, muhabire darp! Torbalı meydan savaşı!
 
İzmir'de emeklilikte yaşa takılanlar zirvesi!
YORUMLAR
Toplam 9 yorum var, 9 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ahmet 13 Ocak 2019 Pazar 21:54

yiyin birbirinizi ete para vermeyin :))

Yorumu oyla      10      8  
TC misafir 13 Ocak 2019 Pazar 20:23

Grevi faşizm ile nitelendirip faşizme çanak tutana da ilk kez şahit oluyorum aferin devam edin böyle ajitasyon da yapın.

Yorumu oyla      10      8  
Bucalı 13 Ocak 2019 Pazar 20:17

Sakın ha eylem yapasanız...beko kulağınızımı çekti...teskilatları dolasıp duruyor...

Yorumu oyla      10      7  
Cevap 13 Ocak 2019 Pazar 19:49

Sormuşsunuz ya, sosyal faşizm falan diye de eklemişsiniz, çok biliyor gibi! Dünyada demokratik denilen ülkelerin tümünde çalışanların sendikası vardır, kanunsuzluğa karşı da eylem hakkı vardır! Sözleşme yapılmış, yetkisi tanınmış sendikanın yetkisine görüşmelerin bir noktasında itiraz edilirse, kaba deyimle cami duvarına işenirse, sendikanın da uyarı hakkı vardır! Sorumlu, itiraza karar veren bürokrattır, ona çemkireceksiniz, eğer illa müdahil olmak istiyorsanız!

Yorumu oyla      10      6  
gürkan 13 Ocak 2019 Pazar 19:00

Devlet memurunun maaşını belirlesin ama belediye kendi çalışanının maaşını belirlemesin. Niye? Belediye başkanını laf olsun diye mi seçiyoruz? Özel sektörün vereceği maaşı da devlet belirlemiyor; x ücretin altında maaş veremezsin diyor. Adı üzerinde asgari ücret.

Yorumu oyla      11      6  
İzmirli 13 Ocak 2019 Pazar 18:51

Memiş Sarı'nın açıklamaları suçtur.Kanunsuz grev suçtur.Memiş Sarı işçilere kanunları çiğnenmesi için emir veriyor.Yargı gereğini yapmalı.Aziz Kocaoğlu kesinlikle geri adım atmamalı ve haydutları cesaretlendirmemeli.

Yorumu oyla      10      6  
Soru 13 Ocak 2019 Pazar 18:12

11 Ocak Cuma günü (faşizme geçit yok) sloganı atıp eylem yaptınız ve Eshot şoförlerine Kanunsuz kontak kapattırıp ilkokul öğrencilerinin Fırtınalı yağmurda yollatda perişan olup hastalanmalarına sebep oldunuz.Sizin bu,yolculara karşı yaptığınız kanunsuz uyglamanızın ADI sosyal faşizimden başka hangi sıfat ile nitelendirilir,?

Yorumu oyla      24      8  
Sıra sende başkan 13 Ocak 2019 Pazar 17:04

Sayın Kocaoğlu, tam da giderayak böylesi bir dingillik yaparak İzmir'e ihanet eden bürokratları, sessizce, kimseye duyurmadan görevden almak, işten atmak boynunuzun borcu olsun! Daha önce imzalanmış sözleşmeye rağmen yetkiye itiraz nedir yahu? Biz buna provokasyon deriz! Kimse o hain bürokratlar, lütfen işsiz kalsınlar!

Yorumu oyla      20      8  
öneri 13 Ocak 2019 Pazar 16:58

Madem belediyeler İçişleri Bakanlığına bağlı, bakanlığın müfettişleri denetliyor, bakanlık kanuni yetkisi çerçevesinde belediye başkanını görevden alabiliyor. O halde önerim ülkede ki tüm belediyelerde ki kadrolar önce eşitlensin, bakanlık sendika ile toplu sözleşme yapsın. Çalışanlar açısından A belediyesinde aynı işi yapan 5 tl alırken B belediyesinde 2 tl almasın. Ücret eşitliği olsun. Madem belediye kamu hizmeti böyle yapılsın her belediye başkanı sendika ile pazarlığa girmesin. Nasıl memurun alacağı zammı hükümet belirliyor hatta özel sektörün bile vereceği asgari ücrete hükümet karar veriyor. Belediyeler de niye bu uygulama olmasın? Bu önerimi okuyanlardan diğer partilerden önce Ak Partili belediyelerde çalışanlar itiraz edeceklerdir. Anlayan anladı zaten.

Yorumu oyla      17      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otogar tuvaletinde bir ses duydu... Oraya gidince şaşkına döndü
Batman şehirlerarası otogarındaki kadın tuvaletinde, battaniyeye sarılı ...
Sağanak kabusu sonrası İzmir'de son durum!
İzmir'de iki gün boyunca etkili olan sağanağın bugün etkisini kaybetmesi ...
Palu ailesi adliyeye sevk edildi!
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, 11 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü ileri ...
 
Fotoğraf çekilirken tüfek ateş aldı: 1 ölü
Kayseri'de arkadaşlarıyla fotoğraf çektirirken av tüfeğinin ateş alması ...
Dairenin önüne konulan kutudan vahşet çıktı!
Diyarbakır'da, apartmanın 4’üncü katındaki dairenin kapısının önüne bırakılan ...
HTŞ'ye şafak baskını: Çok sayıda gözaltı!
Adana'da terör örgütü Heyet Tahrir'uş Şam'a (HTŞ) yönelik düzenlenen operasyonda, ...
 
İzmir bu soruyu merak ediyordu: O binanın adı değişti!
24 Haziran'da yapılan milletvekilliği genel seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı ...
Karla mücadelede çığır açacak formül!
Türk kimyager, 6 yıllık Ar-Ge çalışması sonucunda yerli ve milli kaynaklarla ...
İzmir'de fabrika küle döndü!
Menderes ilçesinde, bir geri dönüşüm fabrikasında çıkan yangında maddi zarar oluştu.
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva