HABERLER>GÜNCEL
13 Ocak 2019 Pazar - 16:17

İzmir'de emeklilikte yaşa takılanlar zirvesi!

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYTSYDD) üyeleri, İzmir’de bir araya geldi. Yaşa takılanlar salona sığmayınca, bazıları toplantıyı dışarıya kurulan büyük led ekranlardan takip etti.

İzmir de emeklilikte yaşa takılanlar zirvesi!

Emeklilikte yaşa takılanlar tarafından kurulan EYTSYDD'nin üyeleri İzmir’de bir araya geldi. Karşıyaka’da bulunan Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde düzenlenen bilgilendirme toplantısına, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce kişi katıldı. Yoğun katılımın yaşandığı toplantıda, salona giremeyenler etkinliği, kültür merkezinin bahçesine kurulan led ekranlardan takip etti. EYT’liler, ‘Hükümet uyuma, duy sesimizi’, ‘Yalnızca adalet istiyoruz’, ‘EYT burada, Meclis nerede?’ sloganları attı.

Manisa’nın Soma ilçesinde kömür madenlerinde çalışan EYT’lilerden bazıları ise baret taktı, üzerinde, ‘Somamız, kömürümüz, helvamız, ne olacak halimiz’ pankartları taşıdı. Yine, ‘Şair olduk, yazar olduk, bir tek emekli olamadık’, ‘Emekleri yok sayılan topluluk’ yazılı pankartlar taşındı. 'Edirne’den Kars’a, Jüpiter’den Mars’a', sloganına uygun olarak tasarlanan kostümler de yine katılımcılar tarafından giyildi. EYT’lilere CHP İzmir milletvekillerinden Kani Beko ile Atila Sertel’in yanı sıra İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray da destek verdi.

‘OYALANARAK MAĞDUR EDİLDİK’
EYTSYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpark, yaptığı konuşmada siyasi bir gayelerinin olmadığını ifade ederek, "Bu memlekete en fazla emek veren insanlarız. Bizden öncekiler 38 yaşlarında emekli oldukları için bu bir iddia değil, tartışmasız bir gerçektir. Yanlış algı yaratmaya çalışan insanların söylediği gibi bizim, '38 yaşında emeklilik’ gibi bir hedefimiz yok. Sadece bir yasanın geriye doğru işletilmesinin, hukuki ve mantıksal olarak doğru ve adil olmadığını söylüyoruz" dedi.

'BU MÜCADELE NAMUSLU BİR HAK ARAYIŞIDIR'
Gönül Boran Özüpark, yasaların geriye dönük işletilemeyeceğini belirterek, "Beklemiş olduğumuz bunca sene boyunca, zaten bir bedel ödedik. Başka bir bedel daha ödemek, adaletsizlik olur. Emeklilikte yaşa takılanlar, kazanılmış hakları gasp edilmiş, 1999’dan beri iktidarda olan bütün hükümetlerce göz ardı edilmiş, oy toplama uğruna oyalanarak mağdur edilen kişilerdir" diye konuştu.

Gönül Boran Özüpark, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bugüne kadar sesi çıkmayan, öfkesini dizginleyen, ‘Vatan kutsaldır’ diyerek zenginlerin parayla yaptığı askerliğe evladını gönderen, acı, çile, hasret, yokluk ve sefalet çeken ama bundan asla şikayet etmeyen bir kuşağız. Zenginlerden alınmayan vergiler, haberi bile olmadan kendisinden alınan, olur olmaz zamanlarda cebindeki üç kuruşu bile alınan kişileriz. Derdimiz emekli maaşı olarak bağlanan üç kuruş değil. Davamız, haklılığımızı ispat etmek, ‘Biz buradayız, varız’ diyerek haklı olduğumuzu kanıtlamak."

EYTSYDD Başkan Yardımcısı Mustafa Avcı ise verdikleri mücadelenin hak mücadelesi olduğunu söyledi. Çıkarılan yasa ile emeklilik yaşının ötelendiğini belirten Avcı, bu durumun acilen düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Avcı, ayrıca kimsenin kendilerini herhangi bir siyasi partinin arka bahçesi olarak görmemesi uyarısında bulunarak, "Emeklilik haklarımızın peşine düştük. Bu mücadele namuslu bir hak arayışıdır" dedi.

Konuşmaların ardından, toplantı sona erdi. (DHA)

 
İzmir’de yarın hayat duracak mı? DİSK’ten açıklama geldi!
 
Soma'da maden kazası: 1 işçi hayatını kaybetti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir’de yarın hayat duracak mı? DİSK’ten açıklama geldi!
İzmir, geçtiğimiz Cuma günü işçi eylemiyle sarsılmıştı. DİSK’e bağlı Genel-İş ...
Otogar tuvaletinde bir ses duydu... Oraya gidince şaşkına döndü
Batman şehirlerarası otogarındaki kadın tuvaletinde, battaniyeye sarılı ...
Sağanak kabusu sonrası İzmir'de son durum!
İzmir'de iki gün boyunca etkili olan sağanağın bugün etkisini kaybetmesi ...
 
Palu ailesi adliyeye sevk edildi!
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde, 11 yıl önce kaybolan ve öldürüldüğü ileri ...
Fotoğraf çekilirken tüfek ateş aldı: 1 ölü
Kayseri'de arkadaşlarıyla fotoğraf çektirirken av tüfeğinin ateş alması ...
Dairenin önüne konulan kutudan vahşet çıktı!
Diyarbakır'da, apartmanın 4’üncü katındaki dairenin kapısının önüne bırakılan ...
 
HTŞ'ye şafak baskını: Çok sayıda gözaltı!
Adana'da terör örgütü Heyet Tahrir'uş Şam'a (HTŞ) yönelik düzenlenen operasyonda, ...
İzmir bu soruyu merak ediyordu: O binanın adı değişti!
24 Haziran'da yapılan milletvekilliği genel seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı ...
Karla mücadelede çığır açacak formül!
Türk kimyager, 6 yıllık Ar-Ge çalışması sonucunda yerli ve milli kaynaklarla ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva