HABERLER>GÜNCEL
23 Haziran 2015 Salı - 11:50

İzmir’de yargıdan tarihi karar: Polisler araçta binlerce hap buldu ama…

İzmir’de otomobillerinde 2 bin 860 ecstasy uyuşturucu hapla yakalanıp bir süre tutuklu kalan 4 sanık, 'polislerin usulsüz arama yaptıkları' gerekçesiyle beraat etti. Savcı Berkant Karakaya, mahkeme kararı olmadan, Kaymakam kararıyla arama yapan polisler hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi, mahkeme de bu isteği kabul etti. Beraat eden sanıklar, tutuklu kaldıkları süre için ayrıca tazminat da alacak.

İzmir’de yargıdan tarihi karar: Polisler araçta binlerce hap buldu ama…

Geçen 6 Şubat'ta, bir ihbarı değerlendiren İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Atatürk Stadı arkasında bulunan metro istasyonu önünde bir otomobili durdurdu. Otomobilde arama yapan ekipler, bagajda 2 ayrı poşette, 2 bin 860 ecstasy uyuşturucu hap buldu. Araçtaki Burak T., Ercan Y., Oğuz Şükrü T. ve Deniz Y. gözaltına alındı. Deniz Y. dışındaki üç şüpheli tutuklandı. Dört kişi hakkında 'uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama' suçundan 7.5 ile 22.5 yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açıldı. Tutuklu 3 sanık da ilk duruşmadan önce tahliye edildi.
 
SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİLER
İzmir 7'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına, tutuksuz 4 sanık ile avukatları Tolga Turgut, Feyzi Oylupınar, Arif Yiğen ve Mahmut Yılmaz katıldı. Sanık Burak T. suçlamayı kabul etmediğini belirterek şöyle dedi: "Araba annemin… Olay günü kız arkadaşım olan sanıklardan Deniz, misafir olarak bana geldi. Ben gündüzden itibaren içmiştim. Bu yüzden arabayı Ercan kullanıyordu. Arabanın içinde de içmeye devam ettik. Ercan'ın bayan arkadaşı işten çıkacaktı, onu da alıp eğlenmeye gidecektik. Polisler bizi durdurdu. Ben çok alkollüydüm. Polisler aracın bagajından bir torba çıkardılar. Uyuşturucu maddenin burada olduğunu söylediler. Benim üzerimden bir şey çıkmadı. Bana ait olmadığını söyledim. Oğuz, arabaya binerken 'abi bagaj açık mı paltomu bırakacağım' demişti. Arabanın bagajında bulunan uyuşturucu ile benim bir ilgim yok." 
 
'SEN BEKARSIN, CEZAEVİNDE SANA BAKARIM'
Sanık Oğuz Şükrü T. ise kendisine cezaevinde Ercan'ın, "Bana bak birader, bu işi birisi kabul edecek" dediğini, kendisinin ona "Ben zaten 10 yıl cezaevinde yattım, yeni çıktım, ben kabul etmem" dediğini öne sürdü. Ancak "Sen bekarsın, ben evliyim, ben sana bakarım' demesi üzerine onun yazdığı dilekçeyi imzaladığını, el yazısının Ercan'a, imzanın ise kendisine ait olduğunu söyledi, beraatını talep etti. Diğer iki sanık da suçlamayı kabul etmedi.
 
MAHKEME KARARI OLMADAN ARAMA YAPILMIŞ
Sanık Oğuz Şükrü T.'nin avukatı Tolga Turgut savunmasında, söz konusu araçta mahkeme kararı olmadan arama yapıldığını belirterek şunları söyledi:
"Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 120'inci maddesine göre usulsüz arama suç olarak nitelendirilmiştir. Bu nedenle bu delillere itibar edilmemesi gerekir. Elde edilen deliller yasak delil niteliğindedir. Bu nedenle delil olarak kullanılamaz. Kaymakamlığın bu konuda emir ve izin verme yetkisi yoktur. Bu sebeple tüm sanıklar hakkında bu hususun değerlendirilmesi gerekir. Benim müvekkilim hakkında beraat kararı verilmesini talep ediyorum."
 
SAVCI DA 'KANUNSUZ ARAMA' DEDİ POLİSLERİ SUÇLADI
Duruşma savcısı Berkant Karakaya mütalaasında, savcı kararı ve mahkemeden arama kararı alınarak adli arama yapılması gerekirken, kanun ve yönetmenliklere aykırı olarak yetkisiz kaymakamlığın arama kararı ile kanunsuz delil toplandığını belirtti. Yargıtay Genel Kurulu kararlarında, delilin sadece kanunsuz aramadan ibaret olduğu durumlarda geçersiz sayılmasının irade olarak belirtildiğini vurguladı. Bu nedenle polisler hakkında görevi kötüye kullanmaktan suç duyurusunda bulunmasını, her ne kadar hakim kararına dayanmasa da çok vahim miktarda, 2 bin 860 adet uyuşturucu hap ele geçirildiğinden, sanıklardan Deniz Y. dışındakilerin cezalandırılmalarını talep etti.
 
SANIKLARA BERAAT, POLİSLERE SUÇ DUYURUSU
Hakim Cengiz Çoban başkanlığındaki mahkeme heyeti, sanıkların isnat edilen suçu işledikleri sabit olmadığından ayrı ayrı beraatlarına karar verdi. Sanıklara, cezaevinde yattıkları süre için tazminat davası açma haklarının bulunduğu hatırlatıldı. Polis memurları hakkında, TCK'nın 120'nci maddesi gereğince, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulması, ele geçilen 2 bin 860 adet 'maymun kafası' şeklindeki uyuşturucu hapların müsadere edilmesi kararlaştırılarak, dava bitirildi.
 
Avukat Tolga Turgut, davanın başından beri, yapılan aramanın kanuna aykırı olduğunu belirttiğini, mahkemenin de sonunda istemleri doğrultusunda karar verdiğini, bu kararın emsal oluşturacağını söyledi. (dha)

 
İzmir’de mucit gençlerden yeni görüntüleme cihazı
 
769 yıllık tarihi hamamda banyo keyfi
YORUMLAR
Toplam 13 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
24 Haziran 2015 Çarşamba 08:39

O savcı kimin savcısı? Adını soyadını yayınlayın. Sokakta savcıyım diye dolaşmasın.

Yorumu oyla      16      5  
Adaletsiz ülke 24 Haziran 2015 Çarşamba 08:03

Polislere ödül verileceği halde yapılana bakın. Hapları da sanıklara geri versinler olmadı.

Yorumu oyla      16      5  
İZMİRLİ... 23 Haziran 2015 Salı 22:17

Adaletin bu mu dünya...Arabada 2860 adet uyuşturucu hap bulunuyor, ve polis suçlu, yazıklar olsun...

Yorumu oyla      16      5  
Bİ DAKKA 23 Haziran 2015 Salı 19:05

KAÇAKCILIĞIN MEN VE TAKİBİ KONUSUNDAKİ YASA DA,TEHİRİNDE MAZERET BULUNA HELLERDE,MÜLKİ AMİRDEN İZİN ALINIR,,,2 NCİ KONU SABİT ADRESİ BULUNMAYAN MESKENLERDE ARAMA YAPILMASI KONUSUNDA DA **İLLİYET RABITASI** YANİ SEBEP SONUC İLİŞKİSİNDE TOPLUMUN SAĞLIĞINI TEHDİT EDECEK DELİL BULUNMASI HALINDE **POLİS ARAMA YAPAR**BU KARAR GERİ DÖNER ,KARAR YAZILDIĞI ŞEKLİNDE KALIR.HUKUK HEPİMİZ İÇİNDİR BAZEN GEC TECELLİ EDEBİLİR..HAYIRLISI OLSUN..

Yorumu oyla      18      5  
İzmirli 23 Haziran 2015 Salı 17:57

kimse bana bu dünyada adaletten bahsetmesin...

Yorumu oyla      19      5  
23 Haziran 2015 Salı 17:34

özün biçime önceliği esastır.türkiye şekilcilikten kurtulmalı.öze bakmalı.polis yakalamış.ortada delil de var.poise teşekkür edilmesi ödül verilmesi gerekirken ben yapılan bu işi anlayamıyorum.

Yorumu oyla      17      6  
TC misafir 23 Haziran 2015 Salı 15:10

vahşi batı hala vahşi batı, bak sen teksasa neler olmuş? var mı bizim memleket gibisi hey gidi hey!

Yorumu oyla      17      5  
izmirli 23 Haziran 2015 Salı 14:50

halk kendi adaletini kendi sağlayacak anlaşıldı...

Yorumu oyla      18      7  
Hasan 23 Haziran 2015 Salı 14:18

Nasıl yani başka türlü suçüstü nasıl olacak.

Yorumu oyla      23      5  
ahmet 23 Haziran 2015 Salı 13:44

adaleti bu kadar şekilselliğe bağlayamazsınız. hukuk, demekrasi gibi söylemler özünden uzaklaştırıldı, hukuk derslerinde ilk söylenen sözlerden birisi de "senin özgürlüğünün sınırı benimkinin başladı yerdir" sözüdür. şimdi o polisler bundan sonra ihbarda bile "amaaan bana ne. dertsiz başıma niye dert alayım" diyecek. zaten toplumda bu tür özgürlük muhabbetleri savunanların genellikle anarşi ve teröre yatkın ve hatta teröröün içinde oldukları aşikar. yazık.

Yorumu oyla      19      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Devletten ödül alan Sarraf Boğaz'ın efendisi!
17 Aralık ‘rüşvet ve yolsuzluk’ operasyonunda ismi geçen İşadamı Rıza ...
İstanbul'da 1 milyon liralık soygun
Başakşehir'de para taşıma aracından içerisinde 1 milyon lira bulunan çuvalı ...
Havagazı’nda anlamlı iftar: Başkan’dan barış mesajı Vali’den teşekkür
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu iftar yemeğinde şehit ...
 
Usulsüz dinleme soruşturmasında tutuklama
Ankara merkezli usulsüz dinlemelere ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ...
İzmir'de trajik ölüm: Cacıktaki salatalık sonu oldu
İzmir'in Tire ilçesinde, yemek yerken aniden fenalaşıp, nefes almakta ...
Urla villalarında kritik rapor: Yapılaşma olan yerler…
İzmir’in Urla İlçesi Zeytineli köyünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ...
 
Heykeltraş Mehmet Aksoy'a 4 yıl 8 ay istendi!
Kamuoyunda 'Ucube Davası' olarak bilinen davanın ardından verdiği röportajda, ...
Aydın’da işe iadede emsal karar!
Aydın'da, bir teknoloji markette işe başladıktan 4 ay sonrasında çıkarılan ...
İzmir’in göbeğinde vahşet: Çöp konteynerinde…
İzmir’in Altındağ Semtinde, çöp konteynerinde kesilmiş atlara ait kafa, ...
 
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Mutluluğun ‘resmi’ budur!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva