HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
14 Mart 2020 Cumartesi - 09:33

İzmir'de virüs teyakkuzu: Köşe bucak temizlik var!

Dünyayı etkisi altına olan coronavirüs salgınına karşı Bornova, Torbalı, Buca ve Selçuk’ta önemli tedbirler alındı.

İzmir de virüs teyakkuzu: Köşe bucak temizlik var!

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan bilgiler doğrultusunda tüm birimlerini harekete geçiren Buca Belediyesi, İzmir’in en kalabalık ilçesinde halk sağlığını sağlamak için gece gündüz önlem almaya devam edecek.

OKULLARA İLAÇLAMA, FAALİYETLERE ARA
İlçedeki anaokulu, ilköğretim okulu ve ortaöğretim kurumlarını ilaçlama çalışmalarını başlatan Buca Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü, eğitim faaliyeti sonlandıktan sonra ilaçlama çalışmalarını gerçekleştirdi.  Okulların ilaçlanmasının yanı sıra belediye tarafından gerçekleştirilen eğitim ve kurs faaliyetleri, Pırlanta Merkezleri’ndeki faaliyetler, spor aktiviteleri ve tüm kültür sanat faaliyetleri mart ayı sonuna kadar ara verildi.

CAMİLERDEN KIRAATHANELERE, DURAKLARDAN PARKLARA HER YERDE ÖNLEM
Okullarda yürütülen çalışmalara ek olarak ekipler vatandaşların ortak kullanım alanları için de harekete geçti.  Buca’da temizlik çalışmaları sıklaştırılan ibadethaneler başta olmak üzere, çocuk oyun alanları, park ve bahçeler,  pazar yerleri, otobüs durakları, kıraathaneler ve çok sayıda çok sayıda yer koronovirüse karşı ilaçlandı.

BELEDİYE HİZMETLERİNE ÖZEL ÖNLEM
Kent içerisinde yapılan çalışmaların yanı sıra Buca Belediyesi tarafından hemşehrilere verilen hizmetlerde de alınan önlemler sıkılaştırıldı. Belediye hizmet binasının girişi, vezneler başta olmak üzere belediye içerisindeki tüm birimler temizlenerek çok sayıda el dezenfektanı yerleştirildi. Bina içerisindeki çalışmalara ek olarak, cenazelerde ve çeşitli hizmetlerde vatandaşların kullanımına tahsis edilen servis araçları ilaçlandı.

KOLONYA DENETİMİ
Öte yandan zabıta ekipleri ise vatandaşların koronavirüsten korunmak için akın ettiği kişisel bakım marketlerinde kolonya başta olmak üzere el dezenfektanları gibi ürünleri denetledi.  Ürünlerin fiyatlarını, etiketlerini, belgelerini ve stoklarını kontrol eden ekipler, fiyatlandırma ve stokların çıkarılması konusunda uyarıda bulundu.

SELÇUK’TA ÖNLEMLER ALINIYOR
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi’nin birlikte yürüttüğü çalışmalarla kentin genelinde hızlı ve etkili bir şekilde dezenfekte çalışmalarına başlandı.

Selçuk’ta coronavirüs ve her türlü bulaşıcı hastalığa karşı dezenfekte çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Kentte halkın ortak kullanım alanları olan okullar, camiler, İZBAN İstasyonu, Tren Garı, Efes Tiyatro Salonu, Kadın Danışma Merkezi, Çocuk Kafe, kamu binaları özel dezenfektasyonlarla ilaçlandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği dezenfekte çalışmaları devam edecek. Diğer yandan Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi’nin yanı sıra kent içerisinde de vatandaşların sıklıkla geçtiği noktalara el dezenfektanları konuldu. Efes Selçuk Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından vatandaşlara coronavirüs, özellikleri ve korunma yolları hakkında bilgiler içeren el broşürleri de dağıtıldı.

BORNOVA'DA SEFERBERLİK
Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Corona Virüs salgınına karşı, vatandaşların yoğun olarak kullandığı başta parklar olmak üzere kamusal alanlar ile  hizmet binalarında temizlik ve ilaçlama yapmaya başladı.

Özel çalışma kapsamında vatandaşların sürekli temas ettiği tutamaklar, oturdukları banklar, çocukların kullandığı oyuncaklar, ortak kullanım alanlarındaki tuvaletler dezenfekte ediliyor. Virüs ve bakteri temizliğinde insan ve çevre sağlığına zararlı olmamasının yanısıra leke bırakmayan TSE belgesine sahip su bazlı kimyasallar kullanılıyor. 

Dünyayı tehdit eden korona virüs salgınına karşı önlem amaçlı olarak başlatılan çalışma, Bornova genelinde devam edecek.

TORBALI BELEDİYESİ TEDBİRLERİ ARTIRDI
Koronavirüs salgını tehlikesinin en aza indirilmesi ve kent genelinde sağlıklı yaşam alanlarının oluşturulması amacıyla Torbalı Belediyesi, belediye merkez hizmet binası,  okul, cami, pazar yerleri, toplu ulaşım araçları gibi insanların sıklıkla kullandığı mekanlarda dezenfekte çalışması yapıyor. Çalışmalar kapsamında belediyenin araçları tek tek özel solüsyonla dezenfekte edilerek hijyenik hale getirildi. Öte yandan kentte halkın alış veriş amaçlı kullandığı pazar yerlerinde, cami ve okullarda, stadyum, kaymakamlık binası, kapalı spor salonu ve daha birçok nokta ekiplerce dezenfekte çalışması gerçekleştiriliyor.

Belediye tarafından yapılan açıklamada, “Sağlığımızı tehdit eden korona virüsünün ilçemizde herhangi bir probleme yol açmaması için çalışıyoruz. Korona virüs ile mücadele etmek amacıyla kurduğumuz ilaçlama ekibi ilçe genelinde dezenfekte çalışması yürütmekte” denildi. Öte yandan Torbalı Belediyesi ayrıca aldığı kararla Kültür Merkezi’ndeki tüm kursları, eğitim faaliyetlerini, kültürel ve sportif etkinlikleri, nisan ayının ilk haftasına kadar iptal etti.

 
İzmir'de çekici ayıbı: 15 bin TL'lik zarar!
 
Karşıyaka’nın köyleri arıcılıkla kalkınacak
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gülay Erısık Özyılmaz 15 Mart 2020 Pazar 12:49

Konak belediyesinin ilaclamalarını neden göremiyoruz Hatay semtinde hiç ilaçlama yok lütfen yetkililer ilaclamalarını halka göstersin.Tedirgin oluyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
Vedat 14 Mart 2020 Cumartesi 19:55

Tüm Belediye Hizmet binalarınında temizlenmesi lazım,diğer Metropol Belediyelerinde bunu uygulamasını temenni ediyoruz.

Yorumu oyla      2      3  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den personele virüs izni!
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde 12 yaş altı çocuğu olan personellerin ...
Mecliste Başkent Üniversitesi tartışması: AK Parti ile CHP karşı karşıya!
Konak’ın Halkapınar bölgesinde bulunan Başkent Üniversitesi bünyesindeki ...
 İzmir Balık Hali dezenfekte edildi
İzmir Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali’nde esnafa hijyen eğitimi ...
 
Çiğli Belediyesi’nden fiyat denetimi
Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, korona virüsü salgınına yönelik ...
Karabağlar’da koronavirüs önlemleri!
Karabağlar Belediyesi, tüm dünyayı etkileyen koronavirüse karşı bir dizi ...
Konak’ta virüs alarmı üst seviyede!
Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel salgın kategorisine alınan Koronavirüse ...
 
Üreticiden tüketiciye aracısız hizmet: İzmir'de 'Halkın Bakkalı' yola çıktı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kampanya süresince söz verdiği ...
İzmir'de bisiklet devrimi: Eylem planı hazır!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Bisiklet ve Yaya Eylem Planı’nı tamamladı. ...
Ayrancılar'da yılların sorununa neşter!
İZSU Genel Müdürlüğü bölgelerdeki derelere neşteri vurmaya devam ediyor. ...
 
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Manisa bir 'olmaz'ı nasıl 'olur' yaptı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva