HABERLER>EKONOMİ
5 Kasım 2014 Çarşamba - 10:42

İzmir’de turizmde 2 yıl geriye gitti!

İzmir'e ekim ayında gelen turist sayısı 131 bine geriledi. İlk 10 ayda kente 1 milyon 225 bin turist giriş yaparken, bu rakam 2012 yılında gelen turist sayısının bile gerisinde kaldı. Havayoluyla gelen turist sayısı yerinde sayarken, kruvaziyer turizmindeki düşüş yüzde 35'i geçti.

İzmir’de turizmde 2 yıl geriye gitti!

Sinan DOĞAN/EGEDESONSÖZ - İzmir'e ekim ayında gelen turist sayısı dip yaptı. Geçen ay kente havayoluyla gelen turist sayısında yüzde 1 civarında artış yaşanırken, denizyoluyla gelen turist sayısı yüzde 35.2 oranında düştü. Ekim ayında turist sayısındaki gerileme yüzde 18'e yaklaştı. Geçtiğimiz yılın ekim ayında 159 bin turistin geldiği İzmir'e, bu ekim ayında 131 bin turist giriş yaptı.

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre bu yılın ilk 10 ayında İzmir'e gelen turist sayısı 1 milyon 225 bin kişi oldu. Geçen yılın aynı döneminde kente 1 milyon 318 bin turist giriş yapmıştı. Geçen yıla göre ilk 10 aydaki turist sayısında yüzde 13 civarında gerileme yaşandı.  Bu rakamlara göre İzmir'e gelen turist sayısı 2012 yılının bile gerisinde kalacak.

KRUVAZİYER TURİZMİ ERİDİ
Kruvaziyer turizmindeki yaşanan kan kaybı ekim ayında da devam etti. Geçen yıl 198 geminin yanaştığı Alsancak, Çeşme ve Dikili Limanı'na, bu yılın ekim sonuna kadar 126 gemi geldi. Geçen yıl ilk 10 aylık dönemde kruvaziyer gemileriyle 445 bin turistin ayak bastığı İzmir'e bu yılın aynı döneminde 307 bin turist geldi.

Giriş kapısı istatistiklerine göre ise ocak-ekim döneminde Adnan Menderes Havalimanı'ndan kente 782 bin, Alsancak Limanı'ndan 258 bin, Çeşme'den 56 bin turist giriş gerçekleştirdi.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 7 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmirli 6 Kasım 2014 Perşembe 08:48

Gelen turist İzmir'deki varoşlarımı görmeye gelecek? Belediye konak alsancaktan başka hiçbir yere bir çalışma yapmıyor. Aziz Kocaoğlu'na oy vermekle hata ettik. Aktarma rezaletide cabası. Yazıklar olsun

Yorumu oyla      11      5  
İzmirli 6 Kasım 2014 Perşembe 08:45

Birileri hala inciraltı diyor. İnciraltında ne var? Önce Çiğli tamamen şehircilik olarak mükemmel noktaya ulaşsın, inciraltını sonra düşünürler.

Yorumu oyla      11      5  
BALIKÇI 5 Kasım 2014 Çarşamba 18:15

KORDONDAKİ MEKANLAR NEDEN GELEN TURİSTLERİ YALNIZCA GEMİLER GEÇERKEN GÖRÜYOR GELEN TURİSTLER HİÇ YEMEK YEMEZMİ

Yorumu oyla      13      6  
Deniz 5 Kasım 2014 Çarşamba 17:16

Anormal bir şey yokki, bir İnciraltı'nı bile 30 yıldır planlayamadık, plansız başı boş bir şehir gibiyiz... Elimizdeki cevhere böyle yönetilmek gerçekten üzücü...

Yorumu oyla      13      8  
5 Kasım 2014 Çarşamba 15:26

"hulya" hükümet İzmir'e modern kruvaziyer limanı yaptı da istemedik mi? Metro hatlarının projesini yapın, biz yaparız dediler, yaptılarda istemedik mi? Ankara'ya 3,3 milyar, İstanbul'a ise Marmaray+metroların harcaması 10 milyarı geçecek. Ankara metro hatları için 300'den fazla metro vagonunu bile ubak aldı. Bu ihale sonucu CSR firması İzmir'e metro vagon fabrikası kurmaktan vazgeçip, Ankara'ya yatırım kararı aldı. İBB metro vagonlarını bile kendi alıyor. Metro vagonları+İzban setlerinin parasına tamamı yer altına 10-12 km metro yapılırdı. Ankara para yok, metroyu yapamıyorum der ama gider 1 milyara lunapark yapar. İzmir'de İzkaray projesi vardı, ne oldu? İstanbul olunca Marmaray, Avrasya Tüneli, 3.köprü yapmasını biliyorlar. İzkaray'da yap-işlet-devret ile ihale edilebilirdi. Alsancak trafiği için bu proje mutlaka yapılmalı. Yaptılarda istemedik mi? Işıkkent'e hızlı tren garı için 72.000 metrekare alan ayrıldı, projesi nerede? Yapıldı da istemedik mi? Turizm açısından belediye yine elinden geldiğince birşey yapmaya çalışıyor ama Kültür Bakan'ın İzmir'e gelmiyor bile.

Yorumu oyla      13      7  
hulya 5 Kasım 2014 Çarşamba 14:46

Aşağıdaki isimsiz yorumcuya, son cümleye kadar katılıyorum ve bir konuyu hatırlatmak istiyorum: Seçim süreçlerinde İzmirli bas bas bağırmıyor mu "biz AKP hükümetinden hiçbir şey istemiyoruz onları da istemiyoruz" diye? Hükümetin her yaptığına karşı çıkıp birşey istenmezse, Eskişehir'de olduğu gibi bir BB başkanı da olmayınca İzmir böyle yaşamaya devam edecek.

Yorumu oyla      13      7  
5 Kasım 2014 Çarşamba 13:00

turist olsam izmir de işim ne? çöpçüleri mi görmeye geleceğim, yoksa kemeraltı nda satılan işporta mallarını mı? şehir de doğru düzgün gezecek yer yok ki turist gelsin. Efes olmasa o kadar da turist gelmez. Çeşit çeşit turist var. kimi yeme-içmeye gelir ( izmir de o da yok ), kimi tarihi yerleri görmeye gelir ( izmir de sınırlı), kimi alışverişe gelir ( izmir de kendis has ünlü marka yok ), şehrin cazibesi yok, yok oğlu yok. dünya da gezilecek o kadar yer varken ,izmir e gecekondu görmeye mi gelecek? kadifekale, agora için belediye çuvalla para harcıyor ama boşa, turist artmasında fayda getireceğini zannetmiyorum. ayrıca bunları kültür bakanlığı yapmalı, belediye de o parayla metro ve diğer işleri ama kültür bakanlığının umru değil.

Yorumu oyla      17      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aliağa’da ‘Çin’ krizi: Demir eridi, olan işçilere oldu!
Çin'in düşük maliyetle üretip ucuza sattığı çelik, Türk demir-çelik sektörünün ...
Altın dibe vuruyor: Nisan 2010’dan bu yana…
Altın kritik ABD verileri öncesi irtifa kaybetmeye devam ediyor. Bu sabah ...
EBSO’dan İzmir-Brüksel ekonomi köprüsü
Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir ile Belçika’nın başkenti Brüksel arasında ekonomi köprüsü kuruyor.
 
Elektronik ticarette yeni dönem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayladığı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi ...
SGK’dan emekli aylığı açıklaması
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), emekli aylığı ödemesinin ilk 9 ayda geçen ...
Hazine'de büyük deprem: 3 başkan görevden alındı
Hazine Müsteşarlığı'nda 3 daire başkanı görevden alındı.
 
İzmirli Denizcilerden ‘kaçak’ isyanı: Savaştan beter
En son İstanbul Boğazı'nda kaçak göçmen teknesinde 24 kişinin hayatını ...
Çiftçim Market’e ilgi büyük
T.C. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın son yıllarda gıda denetimlerini ...
BMC ‘taşındı’: Vergisini İstanbul’a verecek!
Katarlılar ile işadamı Ethem Sancak, BMC'ni sahibi ES Mali Yatırımlar'ın ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva