HABERLER>GÜNCEL
2 Haziran 2016 Perşembe - 11:31

İzmir’de ‘seri katil’ alarmı!

4 cinayetten aranan Atalay Filiz’in Çeşme'de olduğunu belirterek Yunan adalarına kaçma şüphesi olduğunu ifade etti. Atalay Filiz'in İzmir'de görüldüğü ihbarı üzerine polis araştırmayı derinleştirmişti.

İzmir’de ‘seri katil’ alarmı!

4 kişiyi öldürdüğü öne sürülen katil zanlısı Atalay Filiz'in yakalanabilmesi için polis alarma geçti. Zanlının İstanbul'da kiraladığı depoda arama yapılırken, çalışmalar İzmir'de yoğunlaştırıldı. İhbar üzerine Bursa'da bir otobüs durduruldu.

İstanbul’un Tuzla ilçesinde evinin yakınlarında bulunan iki çocuk annesi tarih öğretmeni Fatma Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen şüpheli Atalay Filiz'in yakalanması için emniyetin çalışmaları devam ediyor.

Polis ekipleri, öğretmenin öldürülmesi olayıyla ilgili yürüttüğü soruşturma çerçevesinde güvenlik kamera kayıtlarını inceleyerek, zanlının olaydan sonra Kaynarca'ya minibüs ve otobüs kullanarak ulaştığını tespit etti.

BABASI EMNİYETTE
Bu arada, Atalay Filiz'in babası İlhan Filiz, bilgisine başvurulmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

MARKETTEKİ KAMERAYA TAKILDI
İzmir'in Buca ilçesindeki bir internet kafe ile marketin güvenlik kameralarında 29 Mayıs'ta zanlıya benzer kişinin görüntülerine ulaşan ekipler, zanlının günübirlik kiralamış olabileceği düşünülen evi bulmak için çalışma yürütüyor.

ÜÇ VALİZ TAŞIYOR
Polis ekiplerinin internet kafeden elde ettiği görüntülerde Atalay F'ye benzediği görülen kişinin yanında biri küçük üç valiz bulunuyor.

DÖRT SAAT İNTERNET KAFEDE KALDI
İşyeri sahibinin ifadesine göre, geçen pazar günü internet kafenin 10 numaralı masasında oturan ve yaklaşık 4 saat burada kalan şüpheli, yaptığı telefon görüşmelerinde günübirlik ev kiralamak için pazarlık yaptı.

Yanındaki not kağıdına çok sayıda isim ve telefon yazan Filiz'in telefonla görüştüğü bir üniversite öğrencisinin yanında kalmak için anlaştığı belirtildi.

"BODRUM'A GİDİYORUM" DEMİŞ
29 Mayıs günü öğrenci evine giren Filiz'in 2 gün boyunca bu evde kaldığı tespit edildi.

Polis merkezine gelerek ifade veren üniversitelinin "İki gün boyunca fazla konuşmadık. 31 Mayıs sabahı saat 08.00’de evden ayrıldı. Giderken de bana ‘İş için Bodrum’a gidiyorum. İş bulamazsam yine buraya döneceğim o zaman seni ararım’ dedi. Onun aranan biri olduğunu sonradan öğrendim” dediği öğrenildi.

GÜNÜBİRLİK EVLER MERCEK ALTINDA
İzmir'deki emlakçılar ile günlük kiralanan ev sahipleriyle irtibata geçen polis ekipleri, zanlının kaldığı evi belirlemeye çalışıyor. Polis, internet kafedeki kişinin Atalay Filiz olup olmadığını tespit etmek için çalışma yapıyor.

ÇEŞME SAHİLİNDE ARAMA
Bu arada, Atalay Filiz’in yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmek için insan tacirleriyle de bağlantıya geçmiş olabileceğini değerlendiren ekipler, ayrıca jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleriyle koordineli olarak Çeşme sahilinde de zanlının izini sürüyor.

5 GÜNDÜR GEMİ GİTMEMİŞ
Polisin bağlantı kurduğu Sakız Adası'ndaki Yunan yetkililer de, son 5 gündür hiçbir teknenin adaya gelmediği bilgisini verdi. Ancak polis ve jandarma, Atalay Filiz'in yasadışı yollardan Yunan adalarına geçme ihtimaline karşı önlemlerini kıyı boyunca arttırdı. Sahil Güvenlik ekiplerinin de aynı şekilde denizdeki devriyelerini sıklaştırdığı öğrenildi.

SIR İKİ GÜN ARAŞTIRILIYOR
İzmir Buca'da üniversite öğrencisinin geçen Salı evden ayrıldığını söylediği Atalay Filiz'in, Salı ve Çarşamba günleri nerede olduğu, ne yaptığının belirlenmesiyle yakalanmasının da an melesi olduğu polis yetkililerince ifade edildi. Bu sırrı aydınlatmak içinde, üniversite öğrencisinin evinin bulunduğu alandan itibaren tüm noktalardaki güvenlik kameraları görüntülerine el konuldu, incelemeye alındı. Hem bu görüntülerin hem de mobese kayıtlarındaki izin sürülmesiyle de Atalay Filiz'in kent içinde mi olduğu, kenti terk ettiyse hangi yönden gittiğinin belirlenmesi çalışmalarının sürdüğü aktarıldı. Bu arada Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine, İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin de destek verdiği öğrenildi.

GÜMRÜKTE ALARM
İlçeye giriş-çıkışlarda denetimlerini artıran ekipler, sahte pasaport kullanarak yurtdışına çıkma olasılığına karşı Atalay Filiz’in fotoğrafları Çeşme Gümrüğü’ndeki ilgili birimlere dağıtıldı.



YOLCU OTOBÜSÜ DURDURULDU

Öte yandan, İzmir’den İstanbul’a giden otobüste bulunan yolculardan biri, polisi arayarak Atalay Filiz’in araçta bulunduğunu öne sürdü.

İhbar üzerine firmayla iletişime geçen polis, otobüsü Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde durdurdu.

Otobüse giren ekipler, Atalay Filiz’e benzeyen kişinin kimlik sorgusunu yaptı. Bu kişinin, aranan zanlı olmadığı belirlendi.

Seri katil olarak ihbar yapılan kişinin bir üniversite öğrencisi olduğu tespit edildi.

YUNUS TİMLERİ DİDİK DİDİK ARADI
Bu arada, 155 polis imdat hattını aran bir kişi, Atalay Filiz’in merkez Osmangazi ilçesi Stadyum Caddesi ve Merinos Parkı çevresinde dolaştığını öne sürdü.

İhbarı değerlendiren çok sayıda motorize Yunus ekibi bölgede arama yaptı. Ancak zanlıya ait herhangi bir iz bulunmadı.

Atalay Filiz’e benzeyen bir kişinin valizle görüldüğü ihbarı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde de polisi alarma geçirdi.

Polisin yaptığı incelemede valiz taşıyan kişinin Atalay Filiz olmadığı ortaya çıktı.

KİRALADIĞI DEPODA İNCELEME
Öte yandan, Atalay Filiz’in İstanbul Hadımköy'de kiraladığı depoda arama yapıldı.

Depoda arama yapan polisler, burada bulunan ve zanlıya ait olduğu belirlenen kitap, CD ve bisikleti incelenmek üzere emniyete götürdü.

Deponun kirasının 2 yıl boyunca aksatılmadan ödendiği bilgisine ulaşıldı.

ÖĞRETMEN CİNAYETİ İLK DEĞİLMİŞ
Yalıboyu Caddesi Postane Mahallesi'nde oturan tarih öğretmeni iki çocuk annesi Fatma Kayıkçı'nın cesedi, 28 Mayıs'ta evinin yakınındaki çalılıkların arasında bulunmuştu.

Kayıkçı'yı öldürdüğü iddia edilen Atalay Filiz'in, 16 Eylül 2013'te o dönemki Tümgeneral Hasan Hüseyin Demirarslan'ın TÜBİTAK'ta çalışan oğlu Göktuğ Demirarslan ve onu ziyarete gelen kız arkadaşı Elena Radchikova'nın öldürülmesi olayına karıştığı da tespit edilmişti.

RUS SEVGİLİSİ DE KAYBOLDU
Bu cinayetlerin işlendiği dönemde, Atalay Filiz'in Rus sevgilisi Olga Seregina da kayboldu.

Ankara'daki cinayetlerle ilgili yaklaşık 3 yıldır aranan Atalay Filiz'in olaydan sonra sahte kimlikle yurtdışına kaçtığı ve bir süre sonra İstanbul'a gelerek burada yaşamaya başladığı, çevresine kendisini farklı kimlikle tanıttığı belirtilmişti. (dha)

 
Göztepe’de transfer harekatı!
 
Balıkçılık sektörünün devleri Fuar İzmir’de buluştu!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş gelişme: ‘Seri katil’in gizli deposu bulundu!
İstanbul Tuzla'da evinin yakınlarında bulunan iki çocuk annesi kayıp tarih ...
Antalya'da 5 yıldızlı otelde yangın: 1 ölü
Antalya'nın Alanya ilçesindeki 5 yıldızlı bir otelde yangın çıktı. Yangında ...
‘İzmir’in Çernobili’nde flaş gelişme: Ve ÇED süreci başladı
Valilik yargı tarafından durdurulan temizlik işi için hazırlanan ÇED dosyasını ...
 
Ege-Koop Başkanı'ndan hükümete 'dönüşüm' çağrısı
Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm konusunda acil aksiyon ...
Ömer'in ölümüne neden olan sürücüye 6 yıl hapis istemi!
İzmir'in Konak İlçesi'nde, yolun karşısına geçmek isteyen 16 yaşındaki ...
İzmir'de sokak hayvanlarının yürek burkan durumu
İzmir'de sokaklarda yaşayan ve uyuz başta olmak üzere çeşitli hastalıklara ...
 
Flaş! Karakola bombalı araçla saldırı
Pülümür İlçesi’nde PKK’lı teröristler İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı’na ...
‘Seri katil’in izi İzmir’de ortaya çıktı!
İstanbul ve Ankara'da 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz'in ...
Erdoğan'dan Uganda'da BM eleştirisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uganda Cumhurbaşkanı Musavani ile yaptığı ...
 
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Haziran 14!
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Futbol ve siyaset...
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kırmızı çizgiler ne olacak?
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
CHP’nin ‘sancak gemisi’ bunları neden yaşıyor?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Kapalı kapıların ardında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onun adı artık: İklim Cehennemi!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Oxford, Alice Harikalar Diyarında ve otizm
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Avrupa'daki mesaj!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
İzmir'in meltemi Manisa'nın poyrazı!
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Takkiye
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva