HABERLER>GÜNCEL
2 Haziran 2016 Perşembe - 09:06

Ege-Koop Başkanı'ndan hükümete 'dönüşüm' çağrısı

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşüm konusunda acil aksiyon çağrısı yaptı, “İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Başbakanlığı ile kentimiz için yeni bir dönem başlayacak. Hizmet adamı olarak tanıdığımız Başbakanımızın, İzmir için eylem planı kentsel dönüşüm olmalıdır" dedi.

Ege-Koop Başkanı ndan hükümete  dönüşüm  çağrısı

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan İzmir’de Bakanlar Kurulu’nun onayladığı 47 bin sağlıksız binanın kentsel dönüşüm ve yenileme kapsamında olduğunu hatırlatarak, “İzmir, kentsel dönüşümde ertelenen umutlarının ve kara talihinin döneceği bir döneme, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın  Başbakanlığı ile girdi. Kent, yenilenme adına Başbakan Yıldırım’dan çok şey bekliyor” dedi.

“Üretim, yatırım ve hizmet adamı” olarak tanınan Başbakan Binali Yıldırım’ın, Türkiye sorunları ve ihtiyaçlarını çok iyi bildiğine inandığını belirten Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan,  şunları söyledi: “Sayın Yıldırım İzmir’i gerek 2014 yerel seçimleri, gerekse 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde karış karış gezdi. İzmir’in ve bölgenin en öncelikli sorunlarını neler olduğunu çok iyi etüt etti, çözümler önerdi. Bu sorunlar arasında kentsel dönüşüm de olduğunu defalarca vurgulamıştı. Bu vurgu, bu kentin planlı ve yenilenen geleceğinin umududur.”

Hüseyin Aslan, Başbakan Yıldırım’ın yakından takip ettiği projelerinin yanı sıra İzmir’in kangren haline dönüşen kentsel dönüşüm sorununa teknik olarak da hakim olduğunu anlattı, “İzmir’de ada ve parsel bazında başlatılamadığı için, bir türlü çözüm rotasına oturamayan kentsel dönüşüm açmazının çözümü, soruna hakim ve İzmir’in seçtiği bir Başbakan ile mümkün olacaktır. İzmir açısından bu dönemin çok iyi değerlendirilmesi ve kent adına acil bir şekilde dönüşüm adımı atılması gerekiyor” diye konuştu.

155 BİN KİŞİYİ İLGİLENDİRİYOR
Hüseyin Aslan,  6306 sayılı kanun kapsamında Çevre Şehircilik Bakanlığı sorumluluğunda 920 hektar, 5993 sayılı kanun kapsamında ise Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda 305 hektar alanın, kentsel dönüşüme hemen başlanabilecek bir yasal statüde olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: “Merkezi ve yerel yönetim, bu süreci siyaseten bir tahterevalli yarışı değil, İzmir adına bir hizmet yarışı gördüğü sürece, kentsel dönüşüme hemen başlanabilmesi için hiçbir engel kalmaz. El birliğiyle bu kentin adına yakışır bir sağlıklı ve planlı gelecek kurmak için güç birliği, hükümetimizin İzmirli Başbakanı’nın kent adına (acil eylem planlarından en önceliklisi) olmalıdır.”

Kentsel dönüşümün yapılacağı mahallelerde vatandaşla barışık bir şekilde dönüşümün gerekliliğinin anlatılmasının önemine değinen Aslan, sözlerini şöyle tamamladı: “İzmir’de kaynağa ihtiyaç olmadan yapılacak kentsel dönüşüm ile dönüşüm zaten kendi kaynağını yaratacaktır. En riskli deprem bölgeleri arasında yer alan İzmir’de depremin şakası yok. Uzmanlar, şiddetli bir deprem beklentisini, İzmir açısından gündeme getiriyorlar. O halde bizim gündemimiz de İzmir’de sorunsuz bir kentsel dönüşüm olmalıdır. Kentsel dönüşüm, bir insanlık projesidir. İzmir’de bugüne kadar ada ve parsel bazında gecekondu bölgelerindeki yapı yerine, merkezdeki 8-10 katlı binaların rant yaratma adına yenilenmesinden başka sonuç doğurmamıştır. Bu çok üzücü ve düşündürücüdür. Bu belirsizlik ve tıkanıklığın aşılmasında, çok sayıda kentin mimarı ve kar amacı gütmeyen bir marka Ege-Koop’un başkanı olarak,  Sayın Binali Yıldırım’ın görev tevdii etmesi durumunda, bundan kaçmayacağımızın bilinmesini isteriz.

 
CHP'li Çıray: Hata yapan pilot kimin pilotu?
 
Konaklı kursiyerler yeteneklerini sergiledi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ömer'in ölümüne neden olan sürücüye 6 yıl hapis istemi!
İzmir'in Konak İlçesi'nde, yolun karşısına geçmek isteyen 16 yaşındaki ...
İzmir'de sokak hayvanlarının yürek burkan durumu
İzmir'de sokaklarda yaşayan ve uyuz başta olmak üzere çeşitli hastalıklara ...
Flaş! Karakola bombalı araçla saldırı
Pülümür İlçesi’nde PKK’lı teröristler İlçe Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı’na ...
 
‘Seri katil’in izi İzmir’de ortaya çıktı!
İstanbul ve Ankara'da 3 kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz'in ...
Erdoğan'dan Uganda'da BM eleştirisi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Uganda Cumhurbaşkanı Musavani ile yaptığı ...
İzmir’de nefes kesen mücadele: Postacılar yarıştı!
PTT Genel Müdürlüğü tarafından Torbalı'da düzenlenen 45'inci Postacılar ...
 
Rus tır sürücülerine vize zorunluluğu başladı
Türkiye, mütekabiliyet esası gereği Rus tır şoförlerine bugün itibarıyla ...
Nusaybin'de patlama: 12 yaralı
Mardin'in operasyonların sürdüğü Nusaybin ilçesinde, PKK'lıların tuzakladığı ...
İzmir’de trafik polisi trafik terörü kurbanı!
İzmir’in Konak İlçesi'nde trafik akışını düzenleyen 11 yıllık polis memuru ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva