HABERLER>GÜNCEL
2 Mart 2018 Cuma - 08:05

İzmir'de şehide son görev: Oğula son dokunuş...

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de devam eden operasyonlar sırasında şehit düşen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı, İzmir'de toprağa verildi. Şehit Palancı için Gaziemir ilçesindeki Gülhane Camisinde tören düzenlendi.

İzmir de şehide son görev: Oğula son dokunuş...

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı'nın cenazesi, İzmir'de defnedildi.  

Hatay'daki törenin ardından askeri uçakla İzmir'e getirilen şehidin naaşı, daha sonra Gaziemir ilçesindeki Gülhane Camisi'ne götürüldü. 

Cenaze törenine katılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ve diğer protokol üyeleri, şehidin babası emekli polis memuru İhsan ve annesi Yasemin Palancı'ya taziyelerini iletti. 

Palancı ailesi, evlatlarının Türk bayrağına sarılı tabutunu öptü. Şehidin babası İhsan Palancı, eşinden ağlamamasını istedi. 

Şehidin naaşı, Gaziemir Müftüsü Ekrem Saylam'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından bir süre top arabasında taşındı, ardından cenaze aracına konuldu. 

Cenazenin götürülüşü sırasında Bakan Elvan ve Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, şehit babası İhsan Palancı'nın elinden tuttu. Bu sırada çevredeki vatandaşlar "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attı. Bir grup da Türk bayrağı açtı. 

Baba Palancı, cenaze aracının geçişi sırasında asker selamı durdu. 

Şehidin cenazesi, Kadifekale Hava Şehitliği'nde defnedildi.

Cenaze törenine, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli, Mahmut Atilla Kaya, Necip Kalkan, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğdu, eski Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi, diğer protokol üyeleri, askeri erkan ile vatandaşlar katıldı. 

VATANIMIZ VE BAYRAĞIMIZ İÇİN ÖLÜRÜZ
Şehidin amcası Hacı Zeki Palancı, yeğeninin Zeytin Dalı Harekatı'na gönüllü katıldığını söyledi. 

Yeğeniyle, Suriye sınırına gittiğinde telefonda görüştüğünü anlatan Palancı, şöyle konuştu:

"Biz Mardinliyiz, vatanını, milletini, bayrağını seven insanlarız. Bizim Osmanlı seceremiz var. Vatan için ölürüz, bayrağımız için ölürüz. Bana, 'amca bana dua edin' dedi. Ben de 'yalnız seni değil, bütün ordumuzu Allah muzaffer eylesin' diye konuştum. Vatan, bayrak sağolsun."

Öte yandan, şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Uğur Palancı'nın, Manisa'nın Demirci ilçesinde görev yaptığı ve 10 gün önce gönüllü olarak Zeytin Dalı Harekatı'na katıldığı öğrenildi. 

KOMŞULARI VE ARKADAŞLARIYLA VEDALAŞMIŞ
Şehit Palancı'nın, Demirci ilçesinde yaşayan üniversiteden arkadaşı Nuri Demircan ise  Palancı'yı, Afrin'e gitmeden önce veda yemeği vererek uğurladıklarını anlattı.

Arkadaşının daha önce Van'da görev yaptığını vurgulayan Demircan, "Afrin'e gitmeden önce veda yemeğinde, vedalaştık ve helalleştik. 'Allah'ın izniyle dönmeyeceğim, hakkınızı helal edin, biz bu vatan için yola baş koyduk" demişti. Vatan sağolsun." şeklinde konuştu.

Şehit Astsubay Palancı'nın komşusu Hatice Akkuzu da "Tüm komşularıyla tek tek vedalaştı. Bizim eve de gelmiş helallik istemişti. Mekanı cennet olsun." dedi. 

ŞEHİT DİNEK DE SONSUZLUĞA UĞURLANDI
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda şehit düşen bir diğer şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Dinek'in cenazesi, Denizli'de toprağa verildi.

İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na getirilen şehit Dinek'in (22) cenazesi karayoluyla Aydın'ın Nazilli ilçesi İstiklal Mahallesi'ndeki baba evine getirildi. Türk bayrağı asılan evin önünde helallik alındı.

ŞEHİDİN ANNESİ SEZGÜL, BABASI KENAN DİNEK VE YAKINLARI TABUTA SARILDI
Buradaki törene Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük, Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akif Dönertaş, Aydın İl Jandarma Komutanı Albay Selahaddin Acara, İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ katıldı. 

Şehit Dinek'in naaşı daha sonra karayoluyla memleketi Tavas ilçesi Çalıköy Mahallesi'ne getirildi. 

Cenaze aracından indirilen Şehit Dinek'in Türk bayrağına sarılı tabutu, törenin yapıldığı Çalıköy İlkokulu bahçesine alındı. Törene şehidin ailesi ve yakınları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Denizli Valisi Hasan Karahan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, AK Parti Denizli milletvekilleri Cahit Özkan, Sema Ramazanoğlu ile vatandaşlar katıldı. 
Törende metanetlerini korumaya çalışan anne Sezgül Dinek, baba Kenan Dinek (50) ile kardeşi Nimet Dinek ve nişanlısı Huriye Alaca'yı yakınları teselli etti. 

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık tarafından okul bahçesinde kıldırılan cenaze namazının ardından şehit Dinek'in naaşı askerlerin omzunda Mahalle Mezarlığı'na götürüldü.

Bakan Soylu ve baba Dinek, bir süre askerlerle oğlunun tabutunu taşırken, Türk bayrakları taşıyan çok sayıda kişi de cenaze aracına eşlik etti. Şehit Dinek'in cenazesi Mahalle Mezarlığı'nda dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

BAZI ETKİNLİKLER İPTAL EDİLDİ
Afrin'de şehit olan askerlerimiz nedeniyle bazı belediyeler etkinliklerini iptal ederek ileri bir tarihe erteledi. Bornova'da Özay Gönlüm konserinin iptal edildiğini sosyla medya hesabından duyuran Belediye Başkanı Atilla Olgun “Afrin'den aldığımız acı haber nedeniyle etkinliğimiz ileri bir tarihte yapılmak üzere iptal edilmiştir. Milletimizin başı sağ olsun” dedi. Bayraklı'da ise deve güreşleri festivali iptal edilirken bir başka program itali de CHP Karşıyaka İlçe Başkanlığı'nın da Karşıyaka’nın Filizleri projesine destek olma amacıyla düzenlediği Türk Sanat Müziği konseri oldu.

 
İzmir'deki o caddede göz gözü görmüyor!
 
Olaylı derbi! 3 kırmızı kart, 4 gol!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de otomobil alev topuna döndü!
Konak ilçesinde, park halindeki bir otomobilde henüz belirlenemeyen bir ...
İzmir'de nefes kesen tören!
İzmir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde eğitimlerini tamamlayan 85 polis, motosikletli timlere katıldı
Dokuz Eylül Üniversitesi'nde şehitler için lokma
Dokuz Eylül Üniversitesinde görev yapan güvenlik görevlileri şehitlerimiz ...
 
İzmir'de yürek yakan olay... Oğlu için hayatından vazgeçti!
Altınordu Futbol Kulübü'ne olan tutkusu ile tanınan Hilmi Rakalar, kalbindeki ...
Boş arazide yüzlerce bulundu: Görenler şok oldu!
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri ve İl Jandarma Komutanlığı ...
'Sana öyle bir acı yaşatacağım ki' demiş... Dediğini yaptı
Oğlunu öldüren Nezir Türkoğlu'nun yargılandığı davada anne Neriman Türkoğlu ...
 
Kaz çiftliğinde cinsel istismar olayında genç kızdan şok ifadeler
İstanbul Ataşehir Kayışdağı Mahallesi'nde kendisine ait kaz çiftliğinde ...
TSK'dan açıklama! İşte öldürülen terörist sayısı
Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana ...
Usta oyuncu Yazgan'dan kötü haber!
Özellikle bir döneme damgasını vuran Bizimkiler dizisindeki 'Kapıcı Cafer' ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Böyle mi olacaktı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Ben böyle inanıyorum!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva