HABERLER>GÜNCEL
1 Mart 2018 Perşembe - 12:55

'Sana öyle bir acı yaşatacağım ki' demiş... Dediğini yaptı

Oğlunu öldüren Nezir Türkoğlu'nun yargılandığı davada anne Neriman Türkoğlu ifade verdi. "Sanığın tüm bunları planlı yaptığını düşünüyorum" diyen Neriman Türkoğlu şöyle konuştu: "Oğlumu öldürdüğü olaydan yaklaşık 1.5 ay önce 'Sana öyle bir acı yaşatacağım ki bunu hiç unutmayacaksın' demişti."

 Sana öyle bir acı yaşatacağım ki  demiş... Dediğini yaptı

Nezir Türkoğlu'nun Fatih'teki evinde, 5 Kasım 2017'de 10 yaşındaki oğlunu 12 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılandığı davada, anne Neriman Türkoğlu ifade verdi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, müdahil anne Neriman Türkoğlu ile avukatı Esin Yeşilırmak katıldı. Tutuklu sanık Nezir Türkoğlu'nu avukatı temsil ederken, bir psikolog da duruşmada hazır bulundu.

'ŞİKÂYET ETTİM ŞİDDET OLMADIĞINI SÖYLEDİLER'
Sanık ile 2017 yılının eylül ayından itibaren ayrı yaşamaya başladıklarını anlatan anne Türkoğlu, boşanma davasını şiddet gördüğü gerekçesiyle kendisinin açtığını söyledi. Boşanma davalarının halen devam ettiğini belirten Türkoğlu, şunları anlattı: 
"Önce annemin evine yerleştim. Sanığın rahatsız etmesi sonucu dayımın Gazi Mahallesi'ndeki evine taşındım. Oğlum benimle kalıyordu. Aile Mahkemesi kararına göre her ayın ilk ile 3'üncü hafta sonu oğlum Yiğitcan ile sanık arasında şahsi ilişki tesis edilmişti. Dolayısıyla olay tarihinde sanıkla görüşme dönemindeydi. Olaydan önceki bir tarihte oğlum sanığın yanındayken, oğluma yönelik tehditvari sözleri nedeniyle oğlum sanığın evinden kaçıp annemin evine gelmişti. Bununla ilgili emniyete müracaat ettim. Şiddet olmadığını söylemişlerdi. Oğlumun, 14 Eylül 2017'de sanığın evinde kaldığı gece ağabeyim beni aradı. Sanığın WhatsApp'tan görüntüler attığını, çocukla evde olduğunu ve bizi çağırdığını söyledi. Bunun üzerine ağabeyimle beraber arabaya bindik ve sanığın evine gittik."

'KAPIYI KAPATTI, EVDEN ÇIKMAMIZA İZİN VERMEDİ' 
Eve gitmeden önce polise de haberverdiklerini kaydeden anne Türkoğlu ifadesine şöyle devam etti:
"Sanıktan gelen görüntülerde kapı ve pencereler kapalı olduğu için zehirlenme ihtimaline karşın giriş kattaki ana vanayı kapattılar. Polisler sanığa kapıyı açmasını söylüyordu. Ben arabadaydım. Sonra sanığın beni çağırdığını söylemeleri üzerine eve girdim. İçeride yoğun bir gaz kokusu vardı. Pencereleri açıp havalandırmaya başladım. İçeride ben, oğlum, sanık ve bir komşumuz vardı. Sanık, tekrar birleşmemizi isteyen şeyler söylüyordu. Bense bunun mümkün olmayacağını söylüyordum. Oğlum gazdan etkilenmişti. Sanık kapıyı kapatmış, evden çıkmama izin vermiyordu. Bu sırada polisler kapının açılması için sanığı ikna etmeye çalışıyorlardı. Bu 15 dakikalık süre sonunda polisler zorla içeri girdi ve benimle oğlumu kurtardı." 

OLAYDAN 1.5 AY ÖNCEKİ SÖZLERİ
Sanığın, oğlu Yiğitcan'ı öldürdüğü olayı görmediğini ancak yine geçmiş bir zamanda sanığın kendisini arayarak, oğluyla beraber köprüden atlayacaklarını söylediğini kaydeden anne Türkoğlu, "Ağabeyime haber vermiştim. Ailecek olayın peşindeyken oğlum sağ salim eve gelmişti. Sanığın tüm bunları planlı yaptığını düşünüyorum. Oğlumu öldürdüğü olaydan yaklaşık 1.5 ay önce 'Sana öyle bir acı yaşatacağım ki bunu hiç unutmayacaksın' demişti. Şikayetçiyim. Davaya müdahil olma talebim de vardır" diye konuştu.

Annenin ifadesine karşın görüşü sorulan psikolog bilirkişi, "Annenin olaydan etkilenmişliği söz konusudur. Olayda bazı yer, zaman ve mekanları hatırlayamaması olayın etkisinde kalmasından kaynaklıdır. Beyanlarına itibar edilir. Psikolojik destek anlamında tedavi gördüğünü de söylemektedir" dedi.

Sanığın avukatı ise aleyhe olan ifadeleri kabul etmediğini söyledi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, duruşmanın daha önce belirlenen 10 Nisan'da yapılmasına hükmetti.

İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Nezir Türkoğlu'nun "kasten yakın akrabayı öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet ile "kasten yaralama" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından da 4,5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. (AA)

 
İzmir'de engelli ailenin yardım çığlığı
 
CHP'den 4 kişilik komisyon! Partilerle 'ilkeler' görüşmesi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaz çiftliğinde cinsel istismar olayında genç kızdan şok ifadeler
İstanbul Ataşehir Kayışdağı Mahallesi'nde kendisine ait kaz çiftliğinde ...
TSK'dan açıklama! İşte öldürülen terörist sayısı
Türk Silahlı Kuvvetleri, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana ...
Usta oyuncu Yazgan'dan kötü haber!
Özellikle bir döneme damgasını vuran Bizimkiler dizisindeki 'Kapıcı Cafer' ...
 
Şiddet mağduru kadına 15 bin TL tazminat
AYM, eş şiddetinden kaçan koruma altındaki kadına yardım ve yeni kimlik ...
Soy ağacı sorgulamasında son durum
Sivas Belediyesi’nin akıllı şehircilik uygulamaları kapsamında geliştirdiği ...
İzmir'e korkunç son: Kendini tavana astı!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir süredir bunalımda olduğu iddia edilen ...
 
Skandal sözlere istenen ceza belli oldu
Akit TV'de yayımlanan "Gün Başlıyor" programında kullandığı ifadeler üzerine ...
İzmir'de nefes kesen operasyon!
İZMİR'de polisin otoyol gişeleri çıkışında durdurduğu hafif ticari araçta, ...
Afri'den en son fotoğraf: Türk bayrağı dalgalanıyor
TÜRK Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından yürütülen ve Özgür Suriye Ordusu ...
 
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Toplumsal Bellekte Bir Akdeniz Liman Kenti: İzmir
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Sönmeyen yıldız!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Zoraya ter Beek’in ötanazi kararı üstüne
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
'Bitti' sanmayın; gelecek!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Paradigma çökmesi bir gerçek
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Amma velakin, bir şey yapmalı!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Kılıçdaroğlu’nun öfkesi ve yeni dengeler…
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Milletin cebi
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Birleşik Krallık ve ahlaki çöküntü
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Maymunlar Cehennemi ve Cujo
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva