HABERLER>EKONOMİ
13 Aralık 2017 Çarşamba - 16:13

İzmir'de sanayi siteleri taşınıyor... O ilçede yer bulundu!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın şehir merkezlerindeki sanayi sitelerini taşıma hamlesinin ardından İzmir’de ilk hamle geldi. Bornova ve Konak sınırlarında bulunan 1-2 ve 3. Sanayi sitelerinin Kemalpaşa’daki Lojistik Köy’e taşınması kararı alındı. Çalışma için düğmeye basıldı.

İzmir de sanayi siteleri taşınıyor... O ilçede yer bulundu!

EGEDESONSÖZ- (Özel Haber) Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın “Üretim Reformu” kapsamında kent merkezlerinde kalan küçük ve orta ölçekli sanayi sitelerinin şehir merkezlerinin dışına taşınmasıyla ilgili çalışmalar sürüyor. Birçok il ve ilçelerde artık şehirlerin göbeğinde kalan sanayi sitelerindeki hem üretimi kaliteli hale getirmek hem de görüntü kirliğini engellemek amacıyla yapılan çalışma İzmir’de de başladı.

BAŞKAN UĞURLU ÇOK SERT KONUŞTU: BUNUN ADI İHANET OLUR!

İzmir’de Konak Mersinli sınırları içinde bulunan 1. Sanayi Sitesi ile Bornova sınırları içinde kalan 2 ve 3. Sanayi sitelerinin şehir merkezinin dışına taşınması kararı alındı. Bu kapsamda sitelere uygun yer de bulundu. Proje kapsamında, hükümetin İzmir’e yönelik 35 projesi arasında yer alan Kemalpaşa sınırları içindeki Lojistik Köy’ün bir bölümü bu amaçla kullanılacak. Buraya yapılacak büyük ve geniş sanayi sitelerinde şehir merkezinde yer alan işyerleri taşınacak. İlk etapta oto sanayicileri için yapılacak olan tesisler sonra da yan sanayi kuruluşlarına da açılacak. Lojistik Köy’deki 1 milyon metrekare alan bu iş için kullanılacak.

AYRINTILAR NETLEŞİYOR
Ankara’ya giderek Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileriyle görüşen İzmir Oto Tamircileri Odası Başkanı Necdet Heppekcan, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada yeni proje hakkında bilgi verdi. Heppekcan, “Bu proje şehir merkezlerinde kalan oto sanayi tesislerini ilgilendiriyor. Tamir ve bakımın ağırlıklı olduğu üretimin de yapıldığı bu alanların ortalama büyüklüğü 50 ve 100 metrekare civarında. Bizim Kemalpaşa’da yapacağımız tesislerin her biri 250 metrekarenin üstünde olacak. Bu da tamircinin daha iyi, uygun koşullara sahip yere geçmesine neden olacak. Oda olarak, bir şirket ile anlayacağız. Bunun için fiyat teklifleri alacağız. Uygun fiyatı verenle masaya oturacağız. Sonra da orada inşaatlar başlayacak. Burada önemli olan yüzde 80’i kiracı olan işletmelerimizin yer sahibi olmasıdır. Zaten yüzde 20’lik bir oran sadece mülk sahibi ve tamir-bakım işini yapıyor. Büyük çoğunluğunun mülk sahibi işletmelerden kira topluyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da şehir merkezlerindeki bu alanların taşınmasına sıcak baktığını belirten Heppekcan, “Büyükşehir Belediyesi imar planlarında ‘lojistik merkez’ olarak görünen Kemalpaşa’daki alanın bir bölümünün ‘küçük sanayi sitesi’ olarak planlara işlenmesine itiraz etmedi. Çünkü birbirine yakın alanlar olduğu için bunda imar planlaması açısından da sıkıntı görmedi. Biz, Kemalpaşa’da yaptıracağımız tesisleri kimlerle yapacağımıza da bakanlıkla diyalog kurarak karar vereceğiz. Sürekli onlarla bir arada olacağız. Bakanlığın bu iş için ayırdığı kaynaklar var. Kredi kullanıp, borçlanma ile uzun vadeli ödeme planı sağlanarak işyeri sahiplerinin de sağlıklı bir yere kavuşmasını düşünüyoruz” diye konuştu.

ALANLAR NE OLACAK?
Günün koşulları ve kentleşme nedeniyle İzmir’de rant değeri en yüksek yerler arasında bulunan oto sanayi sitesi alanlarının kademeli olarak taşınacağını anlatan Heppekcan, “Burası daha sonra imar düzenlemesiyle konut ya da ticaret olabilir. Bunun kararını da belediye verecek. İmar düzenlemesi yapılarak değeri artacak. Sanayi sitesinde dükkanı olan yarın orada bina yapmak isteyenle masaya oturup kat karşılığı dükkanını verebilecek. Böylece kent yeni alanlar, yeni düzenlenmiş planlı yerler kazanmış olacak” ifadelerini kullandı.

 
Doğu Kudüs Filistin'in başkenti ilan edildi!
 
İzmir'de katil kocaya avukat şoku!
YORUMLAR
Toplam 19 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Bıkmış Vatandaş 6 Temmuz 2018 Cuma 21:40

Karabağlar Sanayi Sitesi, şehrin göbeğinde ve evlerle iç içe geçti. Geç vakitlere kadar hatta sabaha kadar çalışanlar var ve çok gürültü yapıyorlar!!! Geçen gün bir kaportacıyla karakolluk olduk. Adam eline levyeyi altı üstüme yürüdü!!! Sanayi Siteleri bir an önce şehir dışına taşınmalı!!!

Yorumu oyla      14      5  
Bir dost 11 Haziran 2018 Pazartesi 17:15

Kemalpaşayı sanayi bölgesi haline getirmelerinde bence bir sıkıntı yok ne var ki sanayi olarak kullanılmasa tarım alanında bir çok sıkıntısı bulunmakta kanal vb. sulama etkinlikleri sıkıntılı bir bölge ayrıca soğuk kırağı ve don gibi problemleri var.

Yorumu oyla      10      5  
Nadide Apaydın Akbulut 15 Aralık 2017 Cuma 20:05

Çok yakında Kemalpaşa kirazını da bilmem nerelerden alırlar, tarım alanlarından atık kanalları geçiriyorlar, ovanın ortasına kır düğünü için yer yapılmasına izin veriyorlar... Benim çocukluğumun güzel verimli Kemalpaşa''sı beton yığınına döndü.

Yorumu oyla      16      6  
Aziz Ekinci 14 Aralık 2017 Perşembe 14:43

Bütun ekilebilir, verimli araziler ve yesil alanlar bir bir ya sıra sıra konutlara yada yapılaşmaya dönüşüyor. Daglar tepeler çıplak duruyor konutlar buralara neden yapılmıyor. İzmirin diger adıda Betonşehir olsun o zaman.

Yorumu oyla      11      7  
Yilmaz 14 Aralık 2017 Perşembe 10:44

Bence sanayi gideceğine metroyu da Kemalpaşa ya götürsunler kemelpasada rant yüzünden arsa ev fiyatları uctu

Yorumu oyla      12      6  
Işık Dikicigil 14 Aralık 2017 Perşembe 09:00

YANİ DİYORLAR Kİ.. ORALARI BİZE LAZIM. BİZ MÜTEAHİTLERE VERECEĞİZ. PARA KAZANACAKLAR. HEM BİZ HEM ONLAR KAZANACAK. VIN VIN

Yorumu oyla      13      6  
malsahibi 14 Aralık 2017 Perşembe 08:58

İzmir Tamirciler Odası olarak esnafı ve dükkan sahiplerini mevcut alanları koruyup kollamanın yanısıra siz kendi kafanızdan planlar yaparak yaklaşık 4000-5000 kişinin geleceği ile kumar oynuyorsunuz.Devletin bu konuda hiç bir planı yok iken kulaklara kar suyu kaçırmanın alemi nedir ?Mevcut alanlarımızı güncel normlara getirmek Esnafa yardımcı olarak şuanki konumlara reel katkılar sağlamak sizin göreviniz olmalı.B planı yapın ama bunu dile getirmek şuan çok ama çok erken.

Yorumu oyla      11      8  
Nilgün Karslı 14 Aralık 2017 Perşembe 07:50

İnşallah yerlerine İzmr''i çirkinleştiren o folkart türü gökdelenler yapılmaz.

Yorumu oyla      13      8  
Funda Akyel 14 Aralık 2017 Perşembe 06:44

Hem İzmiri hem Kemalpaşanın dağını,ovasını tarım arazisini bitin.Boş bi karış yer kalmasın.Yiyin efendiler toprağı da yiyin.

Yorumu oyla      14      7  
Karşıyakalı 14 Aralık 2017 Perşembe 00:00

Daha bugün oradan geçerken Folkart''ın yeni projesinin yükseldiğini görünce aklımdan geçti yakında bu sanayi sitesini buradan kaldırırlar diye.Ne yazık hem İzmir''e sahip çıkalım ranta kurban etmeyelim söylemleri var, bir de uygulamaya bakın...

Yorumu oyla      12      8  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yapım işlerine yerli malı zorunluluğu!
Yerli üretimin desteklenmesi için kamunun yapım işi ihalelerinde, ihale ...
Yer: İzmir... Zeytinin nerede üretildiğini görünce şaşıracaksınız
Yer: İzmir... Zeytinin nerede üretildiğini görünce şaşıracaksınız
Dünya Bankası'ndan çok önemli karar!
Dünya Bankası, 2 sene içinde, petrol ve gaz projelerinin finansmanını ...
 
Fiyatlar uçtu! Lüfer, gram altınla yarışıyor
Çanakale'de, av yasağının sona ermesine rağmen balıkçı tezgâhlarında kilosu ...
Bakan Elvan büyüme tahminini açıkladı
3. çeyrek büyüme rakamlarının beklenenin üstünde çıkmasının ardından, ...
Bakan açıkladı... Otoyollarda flaş yenilik!
Otoyollara gürültü perdesi iniyor. Açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ...
 
Bitcoin'e Türkiye'den üçlü gözaltı!
Maliye, SPK ve MB Bitcoin benzeri kripto paranın ismini koymaya çalışıyor. ...
Dolarda neler oluyor? İşte ilk rakamlar
Dolar kuru dünkü sakin seyrin ardından bugüne de benzer bir hareketle ...
Yurt dışına çıkacaklar dikkat... Zam geliyor!
Pasaport ücretlerine yeniden değerleme zammı geliyor. Yeni yıldan itibaren ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva