HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
4 Ocak 2017 Çarşamba - 10:16

İzmir'de 'Roman Polanski' geceleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 'Yeniden Sinematek' gösterimleri, bu ay Polonyalı ünlü yönetmen, senarist ve yapımcı Roman Polanski’nin 4 önemli filmini İzmirlilerle buluşturacak.

İzmir de  Roman Polanski  geceleri

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2009 yılından bu yana “Yeniden Sinematek” gösterimleriyle İzmirli sinemaseverlere sunduğu sinema keyfi, yeni yılda birbirinden güzel filmlerle devam ediyor. Ocak ayında “Roman Polanski Sineması” temasıyla usta yönetmenin Sudaki Bıçak, Rosemary’nin Bebeği, Kanlı Saltanat ve Çin Mahallesi filmleri sinemaseverlerle buluşacak.

Sinemaseverler Cuma akşamları İzmir Sanat’ta Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston, Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon, John Finch, Francesca Annis, Martin Shaw, Leon Niemczyk, Jolanta Umeca ve Zygmunt Goldberg gibi usta oyuncuları saat 20:00’da  ücretsiz olarak izleme şansı bulacak.

DRAM VE GERİLİM BİRARADA

Sinemanın kült filmlerini bir araya getiren “Yeniden Sinematek”in Ocak ayındaki ilk gösterimi 6 Ocak 2017 Cuma günü.  Orjinal adı  ''Knife in the Water'', “Sudaki Bıçak” olan film,  yönetmenin ilk uzun metrajlı çalışması. Film, konu itibari ile bir serseri görünümündeki genç adamın ezilme tehlikesi geçirmesiyle başlıyor. Bu kaza ile kadın ve koca arasındaki gerilimler perdeye yansıyor. Filmin devamında çift, genç adamı yanlarına alıyor ve yolculukları bir teknede devam ediyor. İki erkek arasındaki bir güç gösterisine dönüşen bu yolculuk filmin esas konusunu oluşturuyor. Bu filmle Roman Polanski uluslararası bir üne kavuşuyor.

BOL ÖDÜLLÜ BİR FİLM

13 Ocak 2017 Cuma günü, sinemaseverler Polanski’nin 1968 yılında yönettiği “Rosemary'nin Bebeği” filmini izleme şansı bulacak.  Ira Levin'in aynı adlı kitabından sinemaya uyarlanan filmin başrollerinde Mia Farrow ve John Cassavetes oynuyor. Korku-gerilim sinemasının en başarılı örneklerinden biri olan film,  genç bir çiftin New York’ta kötü şöhretli eski bir binaya taşınması ile başlıyor. Film, en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar'ı (Ruth Gordon), Altın Küre ve en iyi yabancı yönetmen ödüllerini alıyor.

Film, 11 Ocak 2017 Çarşamba günü saat 19.00’da Seferihisar Kültür Merkezi-Çağan Irmak Salonu’nda da gösterilecek.

VE HUZURLARINIZDA MACBETH

20 Ocak 2017 Cuma günü, Polanski’nin William Shakespeare’in kitabından sinemaya uyarladığı “The Tragedy Of Macbeth”, “Kanlı Saltanat” filmi gösterime girecek. Tutkusuyla vicdanı arasında sıkışıp bunalan İskoç Lordu Macbeth ve onun aklını çelip cinayet işleten ama sonra kontrolü kaybeden eşi Lady Macbeht’i anlatan film, şiirsel diyologları, tiyatro-sinema arasında incelikle kurulmuş tragedyasıyla dikkat çekiyor. Film, BAFTA Ödülleri’nde “En İyi Kostüm Tasarımı” ödülünü aldı.

ÇİN MAHALLESİ'NDE GİZEM VE SUÇ

27 Ocak 2017 Cuma günü, Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston gibi ünlü sanatçıların rol aldığı Polanski’nin “Çin Mahallesi” isimli filmi İzmirli sinemaseverlerle buluşacak. 1974 yapımı bu filmde özel dedektif J,J Jake Gittes’in ilgilendiği bir vakada karşısına çıkan karmaşık senaryo konu alınıyor. 

Bu film ayrıca, 25 Ocak 2017’de İzmir Büyükşehir Belediyesi Seferihisar Kültür Merkezi Çağan Irmak Salonu’nda 19.00’da Seferihisarlılarla buluşacak.

 

 
Şebnem Ferah aradığı aşkı buldu!
 
Karlov'u öldüren suikastçının cenazesini kimse almadı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak'ta 2017 tiyatronun yılı
Geride bırakılan 2016 yılında İzmir'in kalbini büyük bir tiyatro sahnesine ...
Madama Butterfly yeniden İzmir'de
İzmir Devlet Opera ve Balesi, Giacomo Puccini'nin ölümsüz eserleri arasında ...
Buca yeni yıla sanatla başlıyor!
Buca, 2017’nin ilk günlerinde muhteşem bir konser ve fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.
 
BerKM’de yeni yıl ezgileri
Geniş kadrosu ve renkli performansıyla ses getirmeyi sürdüren Aegean Band, ...
Vizyonda 8 yeni film
Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 8 yeni film vizyona girecek.
Yılın en çok izlenen filmi belli oldu
Özel Kuvvetler'in katıldığı sınır ötesi bir operasyonu anlatan "Dağ 2" ...
 
Agora'nın çocuklarının gözünden Konak
İzmir’in kalbi Konak’ın Agora semtinde yaşayan çocuklar Fotoğraf Sanatçısı ...
Star Wars’un ünlü yıldızı hayatını kaybetti
Star Wars serisinin unutulmaz yıldızı Carrie Fisher hayatını kaybetti. ...
Kurtuluş Destanı Konak’ta sahnelendi
Nazım Hikmet’in yazdığı ‘Kuvayi Milliye Destanı’ndan uyarlanan ‘Onlar ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Eğitim ve yeni müfredat
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Bir Mayıs, çok renk…
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Yeşil Yıkama ve İtibar Yönetimi
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
Aylin AKDOĞAN
Aylin AKDOĞAN
İzmir-İN
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
47 yıldır karanlıktaki 'katliam!'
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva