HABERLER>KÜLTÜR - SANAT
4 Ocak 2017 Çarşamba - 09:48

Konak'ta 2017 tiyatronun yılı

Geride bırakılan 2016 yılında İzmir'in kalbini büyük bir tiyatro sahnesine dönüştüren Konak Belediyesi, yeni yılda da tiyatro severlerin büyük ilgisini çekecek seçkin bir program hazırladı.

Konak ta 2017 tiyatronun yılı

Konak Belediyesi'nin 2017'deki tiyatro programı 10 Ocak Salı günü 'Güneşin Sofrasında Nazım-Brecht' adlı oyunla perde açacak. Sabancı Kültür Merkezi'nde saat 20.00'de başlayacak oyunda, usta oyuncular Genco Erkal ve Tülay Günal İzmirli tiyatroseverle buluşacak. Genco Erkal'ın 20. yüzyıl edebiyatının iki doruk noktası Nazım Hikmet ile Bertolt Brecht’i Güneşin Sofrası'nda biraraya getirdiği oyun, Kurt Weill, Hanns Eisler, Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca ve Edip Akbayram gibi ustaların eserleri eşliğinde izleyiciyi sözlü ve müzikli bir ziyafete davet ediyor. Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği oyun, baskıyı, zorbalığı, adaleti, savaşı, barışı, hapisliği, vatan hasretini, kısaca yaşamaya dair her şeyi tartışıp, daha adil ve paylaşımcı bir dünyaya duyulan özlemi dile getirirken, insan zekasını doyuran mizah dolu ve kışkırtıcı bir sahne şöleni sunuyor.

USTALAR SAHNE ALACAK

2016'da olduğu gibi 2017 yılında da birbirinden güzel tiyatro oyununu İzmirlilerle buluşturacak olan Konak Belediyesi'nin yeni yıl programı usta tiyatrocu Füsun Demirel'in güzel oyunu Seyyar Sahne ile devam edecek. Ücretsiz izlenecek oyunlar kapsamında ilerleyen günlerde de Ankara Sanat Tiyatrosu ve Kemal Kocatürk Konak'a konuk olacak. Konak Belediyesi Müjdat Gezen Tiyatrosu'nun 'Sevgi Müzikali' adlı oyunu da Açıkhava Tiyatrosu'nda İzmirlilerle buluşturacak. Kentin kalbini büyük bir tiyatro sahnesine dönüştüren Konak Belediyesi'nin Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali de bu yıl görkemli geçecek. Haziran ayında düzenlenecek ve 7 gün sürecek festival sayesinde yerli ve yabancı onlarca tiyatro topluluğu Konak sokaklarında perde açacak. Bu yıl Fransa, Almanya, Irak, Yunanistan ve İspanya'dan tiyatro ekiplerini ağırlayacak festival aracılığıyla konuklar kültürel deneyimlerini paylaşacak. Festival duayen sanatçı Timur Selçuk'un seslendireceği tiyatro şarkıları ile kapanacak.

İZMİR TİYATROSU KURULUYOR

Konak Belediyesi yeni yılda önemli bir tiyatro oluşumuna da imza atacak. İzmir'deki 12 tiyatro topluluğunun destek vereceği projede farklı meslek ve kültürden insanlar tiyatro yapmak için biraraya gelecek. 'İzmir Tiyatrosu' adıyla yaşama geçirilecek çalışmada Konak Belediyesi'nde görevli temizlik personelinden Ege Mahallesi'nde yaşayan Romanlara, Konak Belediyesi Kadın Futbol Takımı oyucularından Agora semtinde yaşayan çocuklara kadar farklı farklı meslek ve kültürden kişiler yer alacak. 'İzmir Tiyatrosu' çalışmalarını tamamladığında 6 oyun sahneleyecek. Projenin ilk gününden son gününe kadarki süreci de hazırlanan belgesel filmle anlatılacak.

2016'DA BİNLERCE KİŞİ TİYATRO İZLEDİ

Sadece profesyonel tiyatrolara değil amatör tiyatrolara da kucak açan Konak Belediyesi, ücretsiz oyunlarıyla binlerce kişiyi tiyatroyla buluşturdu. Kültür merkezlerindeki sahneler 2016 yılında 77 farklı tiyatro oyunuyla 22 bine yakın tiyatroseveri ağırladı. Yetişkinlerin yanısıra minik tiyatro tutkunlarını da unutmayan Konak Belediyesi'nin ücretsiz çocuk oyunları 30 okulda 60'un üzerinde perde açarak yaklaşık 5 bin çocuğa ulaştı. Ayrıca düzenlenen Liseler Arası Genç Tiyatro Festivali'yle de 12 liseden tiyatro toplulukları seyircinin karşısına çıktı. Gelenekselleşen Mehmet Ulusoy Sokakta Tiyatro Festivali geride bıraktığımız 2016 yılında Polonya ve İtalya'dan konukların katılımıyla uluslararası bir boyuta taşındı. Dört gün süren festival kapsamında 4 atölye, 3 söyleşi ve 16 tiyatrosu gösterisi kenti sardı. Geçtiğimiz yıl Uluslararası Kukla Günleri'ne de kapısını açan Konak Belediyesi, ev sahipliği yaptığı oyunlarla İzmirlileri tiyatroyla buluşturdu. Etkinlikler kapsamında uluslararası bir kukla sempozyumu da hayata geçirildi.

 
Çiğli enerjisini güneşten alacak
 
Polonya iş dünyasından İzmir’e iade-i ziyaret
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Madama Butterfly yeniden İzmir'de
İzmir Devlet Opera ve Balesi, Giacomo Puccini'nin ölümsüz eserleri arasında ...
Buca yeni yıla sanatla başlıyor!
Buca, 2017’nin ilk günlerinde muhteşem bir konser ve fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.
BerKM’de yeni yıl ezgileri
Geniş kadrosu ve renkli performansıyla ses getirmeyi sürdüren Aegean Band, ...
 
Vizyonda 8 yeni film
Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta 2'si yerli 8 yeni film vizyona girecek.
Yılın en çok izlenen filmi belli oldu
Özel Kuvvetler'in katıldığı sınır ötesi bir operasyonu anlatan "Dağ 2" ...
Agora'nın çocuklarının gözünden Konak
İzmir’in kalbi Konak’ın Agora semtinde yaşayan çocuklar Fotoğraf Sanatçısı ...
 
Star Wars’un ünlü yıldızı hayatını kaybetti
Star Wars serisinin unutulmaz yıldızı Carrie Fisher hayatını kaybetti. ...
Kurtuluş Destanı Konak’ta sahnelendi
Nazım Hikmet’in yazdığı ‘Kuvayi Milliye Destanı’ndan uyarlanan ‘Onlar ...
Mozart'ın hayatı 'parmak ucunda' sahnelenecek
Müzik tarihinin en büyük dehalarından biri kabul edilen ünlü besteci Mozart'ın ...
 
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Erken seçim hangisine yarar?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Endüstriyel futbol öğütüp yutuyor!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Görgüsüz açlık ve ikiyüzlü siyaset!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva