HABERLER>POLİTİKA
27 Nisan 2019 Cumartesi - 08:51

İzmir'de o üniversiteye rektör atandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, 5 üniversiteye yaptığı rektör atamalarına ilişkin kararlar, Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir de o üniversiteye rektör atandı!

Buna göre, Munzur Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ubeyde İpek ve Muş Alparslan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat atandı. 

Antalya AKEV Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kamile Akgül'ün, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Murat Aşkar'ın ve Ostim Teknik  Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Murat Ali Yülek'in ataması gerçekleştirildi. (AA)

Prof. Dr. Murat Aşkar kimdir? İzmir Ekonomi Üniversitesi yeni rektörü kimdir?

PROF. DR. MURAT AŞKAR KİMDİR?
20 Eylül 1952 de Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimlerini Ankara'da tamamladı. 1974 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünü bitirdi. Daha sonra aynı bölümde 1976 yılında yüksek lisans ve 1981 yılında doktora çalışmalarını tamamladı.

1974 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde Asistan olarak göreve başladı. 1978 yılında Öğretim Görevlisi, 1981 yılında Yardımcı Doçent, 1984 yılında Doçent oldu. Kasım 1991 de Profesörlüğe terfi etti. 2010 Eylül’den itibaren İzmir Ekonomi Üniversitesinde görev yapmaktadır.

Dr. Aşkar üniversitedeki görevine ek olarak 1985 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumuna bağlı Ankara Elektronik Araştırma ve Geliştirme Enstitüsünde Elektronik Bölüm Başkanı olarak çalışmaya başladı ve daha sonra 1988 yılında bu Enstitü’nün Müdürlüğüne getirildi. 1988-1989 yıllarında TRT Stüdyolar Dairesi Başkanlığı görevinde bulundu. 1995-2002 yılları arasında TÜBİTAK-ODTÜ Bilgi Teknolojileri ve Elektronik Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü (BİLTEN) Müdürlüğünü yürüttü. 2002-2003 arasında TÜBİTAK’ta Başkan Danışmanı olarak görev yaptı ve TUBİTAK Elektrik, Elektronik, Enformasyon Araştırma Grubu Sekreterliğini yürüttü.

Eylül 1987-Mart 1988 arasında Kaliforniya Üniversitesi, Irvine Kampusunda Radyoloji Bölümünde görüntü işleme konusunda akademik çalışmalar yaptı. Ocak 1990-Temmuz 1990 arasında Polly Peck International Plc – Londra’da danışman olarak çalıştı.

Dr. Aşkar Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilen birçok projeye imzasını attı. 1978 yılında HAVELSAN’ın kuruluş fizibilitesini hazırlayan ekip içinde yer aldı. 1984 yılında Türkiye’deki ilk Tümdevre Tasarım Merkezini Prof. Dr. Abdullah Atalar ile kurdu. İlk defa bir kamu araştırma Enstitüsünün ISO 9001 Kalite Belgesi almasını sağladı. Müdürlüğünü yürüttüğü TUBİTAK-BİLTEN Enstitüsü 2000 yılında ISO 9001 Kalite Belgesi aldı. İlk bilgi toplumu strateji belgesinin hazırlandığı Türkiye Ulusal Enformasyon Altyapısı Ana Planı (TUENA) projesinin Direktörlüğünü yaptı. Türk Mühendislerinin de yapımına katkıda bulunduğu Temmuz 2003 de uzaya atılan ilk alçak gözlem uydusu BİLSAT’ın mimarı oldu.

1996-2002 yılları arasında OECD bünyesinde bulunan Enformasyon, Bilgisayar ve Haberleşme Politikaları komitesinde Türk Delegasyonunda görev yaptı. 2000-2004 yılları arasında TRT Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Bu dönemde Asya Pasifik Yayın Birliği (ABU) toplantılarında TRT’yi temsil etti, ABU Stratejik Planlama Komitesi üyeliğinde bulundu. 2006-2011 yılları arasında Türkiye Bilişim Derneğinde II. Başkan olarak görev yaptı.

Dr. Aşkar'a 1987 yılında TÜBİTAK Bilim Teşvik ödülü aldı. 1990 yılında PTT tarafından Prof. Dr. Abdullah Atalar ve Prof. Dr. Yalçın Tanık ile birlikte Yurtiçi Bilim Ödülünde 3.lük derecesine layık görüldü.

İletişim Dizgeleri ve İletişim Kuramı adlı ders kitaplarında Prof. Dr. Haluk Derin ile ortak yazar olan Prof. Dr. Murat Aşkar evli olup iki çocuğu bulunmaktadır.

 

 
Denizli'de korkutan yangın: Fabrika alev alev
 
Buca'da 'istismara dur deyin' semineri
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir’den Başkent çıkarması: Hem Lider’e hem Yavaş’a gittiler!
İl Başkanı Deniz Yücel önderliğindeki heyet öncelikle Lider Kılıçdaroğlu’nu ...
'Suç duyurusu benim için şeref beratıdır'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP'nin kendisi hakkında suç duyurusunda ...
CHP'li Beko'dan sert 'kıdem tazminatı' çıkışı!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, kıdem tazminatıyla ilgili yapılması ...
 
Dervişoğlu’ndan ivedi çağrı yapanlara: İYİ Parti’yi rahat bırakın!
Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dervişoğlu, partinin kuruluşunda ...
CHP’li Arslan’dan ‘erken seçim’ mesajı ve ‘Menderes’ çıkışı : Bu kadar borç nasıl yapılır?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Menderes’te ...
Dışişleri'nden F-35 ve S-400 açıklaması!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "ABD'nin F-35 konusunu tehdit ...
 
CHP'deki 'büyük' zirvenin ardından Soyer'den açıklama: Değişim yerelden başlayacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi ...
'ABD'den YPG konusunda somut adım bekliyoruz'
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, "ABD’den YPG konusunda Türkiye’nin ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Kimse şah değil, padişah değil!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Kimse şah değil, padişah değil!'
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva