HABERLER>POLİTİKA
26 Nisan 2019 Cuma - 12:13

Dervişoğlu’ndan ivedi çağrı yapanlara: İYİ Parti’yi rahat bırakın!

Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Dervişoğlu, partinin kuruluşunda yer almış fakat sonraki süreçte görevlerinden istifa etmiş olan kişilerin Lider Meral Akşener’e ivedi kongre çağrısı yapması hakkında, “Büyük çoğunluğunun partimizle ilişkisi yok. Had aşımına dikkat etmek lazım. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Yeni partilerindeki sorumluluklarını önemsemelerini ve İYİ Parti’yi rahat bırakmalarını diliyorum. Adama gülerler! Benim göremediğimi bu arkadaşlar hangi parlak zekayla görmüşler anlamış değilim” dedi.

Dervişoğlu’ndan ivedi çağrı yapanlara: İYİ Parti’yi rahat bırakın!

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, partisinin il binasında açıklamalarda bulundu.  

Dervişoğlu, 31 Mart yerel seçimleri, parti içinde yaşanan olağanüstü kurultay çağrısı ve ülkedeki ekonomik kriz üzerinden önemli açıklamalarda bulundu.

İZMİR’E YAKIŞAN BİR SÜREÇ OLDU, SONUÇLARDAN MEMNUNUZ
Yerel seçimlerden sonraki İzmir’e ilk ziyaretimiz. Bugün bazı belediye başkanlarını ziyaret ederek başarı dileklerimizi ileteceğiz. Türkiye bir yerel seçim süreci geçirdi, öncelikle bu seçimler ülkemize, devletimize ve milletimize hayırlı olsun. İzmir’de de güzel bir seçim geçirdik. Siyasi partiler ve adaylar karşılıklı olarak İzmir’e yakışan bir üslup içinde kampanyalarını sürdürdü. Bu noktadan bakılırsa siyasi partilerimizin il başkanlıklarına, adaylara, parti tabanlarına teşekkürlerimi iletiyorum. İzmir’e yakışan bir süreç oldu. Biz bu sonuçlardan memnunuz” dedi.

İYİ PARTİ OLARAK ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ
Dervişoğlu, “Türkiye’de bazı seçim çevrelerinde sıkıntılar yaşandı. Hukukun güvencesinde olan seçimler sanki bir takım kararlarla manipüle edilmeye çalışılıyor. Bu Türkiye’ye yakışmıyor. Sandık sonuçlarına saygılı olmak gerekiyor. İstanbul seçimleri için konuşuyorum; kötü yaklaşımların bertaraf edilmesini temenni ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı 31 Mart gecesi yaptığı balkon konuşmasında milletin mesajını aldığını söyledi. Biz de bu ifadeden umutlandık. Ama sonra görüldü ve anlaşıldı ki herkes seçimden başka mesajlar almış. Biz seçimlerden doğru mesajlar alınmasını diliyoruz. Sandık sonuçları manipüle edilmemelidir. Türkiye başkanlık sistemine geçtiği andan itibaren sorunların aşılacağı söyleniyordu, sorunlarla uğraşıyoruz. Türkiye ekonomik buhrana doğru sürükleniyor. Bunun aşılması gerekiyor. Cumhurbaşkanının bu kötü gidişe dur demek adına söylediği Türkiye ittifakı lafını fevkalade önemsiyoruz. Türkiye’nin bir, iri, diri olmaya, sorunları aşma iradesi sergilemeye ihtiyacı var. Bunun yerine getirilmesi amacıyla İYİ Parti olarak üstümüze düşeni yapacağız” açıklamasında bulundu.  

GENEL BAŞKANA SALDIRILIYOR, SIRADAN GİBİ ALGILANIYOR
Dervişoğlu, “Gazetecilerin 3’üncü sayfalarında aziz milletimizle uygun olmayan bir takım haberler görüyoruz. Çocuk istismarı, kadın cinayetleri arttı. Bunlar sosyal nizamın yara aldığına delalet eden konulardır. Türkiye’nin bu konuda da ciddi tedbirler alması gerekmektedir. Şehit cenazelerinde genel başkanlara saldırılar yapılıyor. Bunlar sıradan olaylarmış gibi algılanıyor. Yapanların yanına kar kalınca da ‘ne yaparsam yapayım yanıma kalır’ cinsinden yandaşlık hissiyatı oluşuyor. Adalet ve hukuk zedeleniyor. Herkes kendi adaletini kendi adına tesis etmeye kalkarsa toplumda zedelenmeyen hiçbir müessese kalmadığına şahitlik edersiniz. Biz bütün bunların arkasında ciddi bir çürümenin olduğunu görüyoruz. Ahlak, inanç aşınıyor” ifadelerini kullandı.

ARKADAŞLARIMIZIN İYİ PARTİ’Yİ RAHAT BIRAKMALARINI DİLİYORUM
Partinin kuruluş aşamasında yer alan ve sonraki süreçte yürüttükleri görevlerden istifa eden bazı yöneticilerin Genel Başkan Meral Akşener’e olağanüstü kurultay çağrısı yapmasına dair konuşan Dervişoğlu, “Her konuşana cevap vermem. Had aşımlarını da fevkalade önemserim. Dün bir toplantı yapılmış. Hüsmen Bey’den bilgi aldım. Toplantıya katılanların büyük çoğunluğunun İYİ Parti ile bir ilişkisi yok. İstifa etmiş. Benim de geçmişte bir partim vardı, istifa ettim. İstifa edilen bir partinin geleceğiyle ilgili kararların alınmasında yol gösterici olmaya çalışmak abesle iştigal oluyor. Kuruculuk bir sıfat değildir. Siyasi partilerin karar ve icra organları vardır. Bu organlar sorumluluklarını yerine getirmekle mükellef yapılardır. Bazı arkadaşlar, ‘ben kurucu bilmem neyim’ diyor. O size ömrünüzün sonuna kadar söz hakkı vermez. Sizin o bıraktığını makamı dolduran başka biri oturuyor. Söz hakkı da ona geçmiş oluyor. Bu talepleri önünü arkasını değerlendirerek uzaktan takip ediyorum. Önünde arkasında ne var diyorum. Akıl baliğ bir insanın eline tutuşturulan her kağıdı okumaması lazım. Eksik bilgilerle hareket ediliyor. Türkiye genelinde ilçe ve illerde kongre yapma kararı aldı. Karar alınınca kongre çağrısında bulunmak bir anlam ifade etmiyor. Bunlar olur ama had aşımına dikkat etmek lazım, sizle alay edilir, bundan korkmak lazım. Arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Yeni partilerindeki sorumluluklarını önemsemelerini ve İYİ Parti’yi rahat bırakmalarını diliyorum. İYİ Parti’ye yaptıkları hizmetler için teşekkür ediyorum. Herkesi itham eden beyanlarda bulunmak lazım. Adama gülerler! Ben hem kurucular kurulu, hem GİK, hem başkanlık divanı üyesiyim, hem de milletvekiliyim. Benim göremediğimi bu arkadaşlar hangi parlak zekayla görmüşler anlamış değilim. Bunların örneklerine çok rastladım. Bu tür kervanlara katılanları haramiler kaçırır” dedi.  

SAHTE DELİLLER HAZIRLAYIP ZAMAN KAZANMA SÜRECİ VAR
31 Mart yerel seçimlerini İstanbul ayağındaki sonuçlara dair konuşan Dervişoğlu, “En başından beri İstanbul seçimlerinde iktidar tarafının yapabileceği bir şey olmadığını söylüyorum. Ekrem İmamoğlu Millet İttifakı’nın adayı olarak o seçimi kazanmıştır. Seçimin iptalini gerektirecek herhangi bir şey yoktur. Ama Türkiye’de bazen sahte delillerle büyük davalar açıldığında geçmişte şahitlik ettik. Böyle bir sahte deliller demeti hazırlayıp zaman kazanma sürecinin hayata geçirilmeye çalışıldığını gözlemliyorum. Sonuçları etkileyeceğini asla düşünmüyorum. Seçim sonuçlarını açıklamanın uzatılmasının Türk demokrasisine katkı koyacağını düşünmüyorum. 1 aydır Türkiye İstanbul seçimlerini konuşuyor. Daha önce hiç rastlamadığımız bir durumdur. Türkiye demokrasisi üzerine bir gölge oluşturuyor. ‘Ne yaparsanız yapın, bunlar bırakmaz’ kanaatinin hakim olması bizden çok iktidar sahiplerine zarar verir. İsteyen gidiyor, isteyen kalıyor, seçim niye yapılıyor?’ sorusunu çok zor bir soru olarak karşımıza çıkar. İktidarın bundan vazgeçmesi lazım. Cumhurbaşkanının seçim akşamından bugüne kadar süreci yumuşatma adımlarını arttırması lazım. Cumhurbaşkanı toplumsal yumuşama adına bir şeyler söylüyor, hem iktidar hem de iktidarın küçük ortağı tarafından o adımlar yine sertleştiriliyor. Buna çok dikkat edilmesi lazım. Siyasileri bu yönüyle sorumluluğa davet ediyorum. İpe sapa gelmez açıklamalardan uzak durulmalı” açıklamasını yaptı.

AĞIRLIKLI BİÇİMDE MECLİS ÜYELERİMİZ GERİ DÖNMÜŞLERDİR
Meclis üyesi olarak seçilenleri büyük çoğunluğunu partiye geri dönüş yaptığını ifade eden Dervişoğlu, “İl başkanlıklarımızı bilgilendirmiştik. Belediye meclislerinde hassas dengeler söz konusu ise Millet İttifakı’nın bileşenleri olan CHP ve İYİ Parti il başkanlarına inisiyatif almalarını önerdik. Ağırlıklı bir biçimde meclis üyelerimiz partilerine geri dönmüşlerdir” dedi.

ŞAHSEN BİR ERKEN SEÇİM GÖRMÜYORUM
Erken seçim olma ihtimalinin sorulmasına cevap veren Dervişoğlu, “İzmir’in herhangi bir ilçesinde ne konuşuluyorsa Ankara’da da o konuşuluyor. Türkiye’nin bu ekonomik koşullarda zorlanacağını ve erken seçimin gündeme geleceğini ifade edenler var. Türkiye’de tencere kaynatmak gerçekten zor. Dolar 6 TL’ye dayandı, devletin borçları 500 milyar dolar civarında, Türkiye üretmiyor. Tarımda girdi maliyetleri yüzde 22 arttı. Gençlerin umut yeşertemediği bir Türkiye’de yaşıyoruz. Demokrasilerde idare etmek üzere iş başına gelir. Aynı meclisten yeni alternatifler çıkaramazsa doğal olarak seçimlere gidilir.  Ben şahsen bir erken genel seçim görmüyorum” açıklamasında bulundu.

 
CHP’li Arslan’dan ‘erken seçim’ mesajı ve ‘Menderes’ çıkışı : Bu kadar borç nasıl yapılır?
 
İzmir'de şehide son görev...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’li Arslan’dan ‘erken seçim’ mesajı ve ‘Menderes’ çıkışı : Bu kadar borç nasıl yapılır?
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Menderes’te ...
Dışişleri'nden F-35 ve S-400 açıklaması!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "ABD'nin F-35 konusunu tehdit ...
CHP'deki 'büyük' zirvenin ardından Soyer'den açıklama: Değişim yerelden başlayacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi ...
 
'ABD'den YPG konusunda somut adım bekliyoruz'
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, "ABD’den YPG konusunda Türkiye’nin ...
Mehmet KARABEL yazdı... 'Kimse şah değil, padişah değil!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Kimse şah değil, padişah değil!'
AK Parti YSK temsilcisi duyurdu: Tespit ettik!
AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, İstanbul'daki ...
 
Sürekli’nin gözü kampta: A takımını ne zaman belirleyecek?
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Kerem Ali Sürekli yönetim kurulunu ...
CHP'den Soylu hakkında suç duyurusu
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, yarın Ankara Adliyesi’nde İçişleri ...
Meral Akşener'e protesto davasında karar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Üsküdar'daki evinin önünde izinsiz ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Büyük Altaylılar haydi kongreye!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva