HABERLER>POLİTİKA
26 Nisan 2019 Cuma - 12:06

CHP’li Arslan’dan ‘erken seçim’ mesajı ve ‘Menderes’ çıkışı : Bu kadar borç nasıl yapılır?

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, “Menderes’te belediyeyi devralan Mustafa Kayalar arkadaşımız belediyeyi ne kadar borçla aldığını açıkladı. Menderes’te nasıl bu kadar borç yapılır şaşırıyoruz. Kentin bütçesi ve kaynakları, sorunları çözmeye kullanmalı. Onca sorun varken bütçenin böyle verimsiz kullanılması doğru değil” dedi. Erken seçim iddiaları için ise, "Teknik olarak erken seçimi zor görüyorum. Bu kararı ya parlamento ya cumhurbaşkanı alır. Parlamentoda 400 milletvekili oyuyla seçim yenilenebilir bu da zor görülüyor" dedi.

CHP’li Arslan’dan ‘erken seçim’ mesajı ve ‘Menderes’ çıkışı : Bu kadar borç nasıl yapılır?

EGEDESONSÖZ- CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, SonsözTV’ye konuk olarak Aslı Eren’in sorularını yanıtladı. Milletvekili Arslan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de vatandaşların çok kutuplaştığını ve ötekileştirildiğini belirten Arslan,“Ülkemizde yaşananlar artık normal olaylar olmaktan çıktı. Geçmişte bir vakıfta yaşanan taciz olayları yaşandığında bir kereden bir şey olmaz diyen bakanlar görevine devam etti, meşrulaştırıldı. Bu bir hakka dönüşüyor artık, insanlar gerekli cezayı almadığı sürece bunlar artarak devam edecektir. Bunları söylemek çok acı ama maalesef bu konuda verilerimiz çok kötü. Artık sosyal medyadan bile itiraz edemez hale geldik. İnsanlar sabahın 5’inde bile evlerine gelinip derdest edilip götürülebiliyor. Maalesef bir çifte standart söz konusu. Sorumlular bulunmadığı, görevlerinden istifa ettirilmediği sürece bu olaylar artacaktır” dedi.

“ERKEN SEÇİM OLMASI TEKNİK OLARAK ZOR”
Seçim döneminde tartışılan beka söylemi ile ilgili konuşan Arslan, “Beka ile ilgili yer seçimde yapılan iş, tabanı konsolide etme oyları koruma girişimiydi. Beka ile ilgisi olmayan bir işti. Ama bizim birlik olmaya ihtiyacımız var, 82 milyonun birlik olmaya ihtiyacı var, iç politikada birbirimizi yıpratmayan söylemlere ihtiyacımız var. Bakın dolar 6 lira, durum çok kötü. 2 aydır meclis çalışmıyor, bu süre içinde ülke sorunlarını tartışmıyoruz. Halk 31 Martta mesajını vermiştir artık herkes gereğini yapmak zorundadır. 17 yıldır ülkeyi yönetenlere bir kırmızı kart gösterilmiştir seçimde. Vatandaş yerelden genele giden iktidar yolunu açtı. Teknik olarak erken seçimi zor görüyorum. Bu kararı ya parlamento ya cumhurbaşkanı alır. Parlamentoda 400 milletvekili oyuyla seçim yenilenebilir bu da zor görülüyor. Cumhurbaşkanı’nın da bu kararı vermeyeceğini düşünüyorum. Ancak durum böyle giderse ileride ne olur onu göreceğiz” diye konuştu.

“MENDERES’TE BU KADAR BORÇ NASIL YAPILDI?”
Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ın dün SonsözTV canlı yayınında yaptığı açıklamalara değinen Arslan, “Bize seçmen büyük bir teveccüh gösterdi. Büyükşehirleri bize verdi. İyi idare edin, şeffaf ve sosyal belediyecilik yapın, ilk genel seçimde iktidar mesajı verildi. İktidar ve muhalefet tarafından alınacak net mesajlar vardı. Bakın hemen Menderes’te belediyeyi devralan Mustafa Kayalar arkadaşımız belediyeyi ne kadar borçla aldığını açıkladı. Menderes’te nasıl bu kadar borç yapılır şaşırıyoruz. Kentin bütçesi ve kaynakları, sorunları çözmeye kullanmalı. Onca sorun varken bütçenin böyle verimsiz kullanılması doğru değil. Bakın ben Güzelbahçe ilçe başkanlığı yaparken Mustafa İnce başkan ile çalışıyorduk. Başkan konser yapmak için teklifleri almış değerlendirirken, ben bu para ile 3 park bir de yol yaparım dedi. Sonra o konser yerine park ve yol yapma kararı aldık. Böyle şeylere gerek yok bakın halkın faydalanabileceği şeyler yapılmalı. Ekonomik kriz çok derin, biz bunu 1-2 yıl daha çekeceğiz. Böyle bir dönemde maalesef bira daha ayağımızı yorganımıza göre uzatmamız gerekiyor. Bundan sonra doğru bir mali politika ile belediyelerin vatandaşların sorunlarına yönelmeleri gerekiyor. Tarımda çok geriye gittik, sanayide artık teknolojik gelişmeleri izleyemez hale geldik” dedi.

“İZMİR KENDİ KENDİNE YETİYOR”
İzmir’de belediyelerin iyi işler yaptığını belirten Arslan, “Ankara ve İzmir’de güzel yatırımlar yapılıyor. Hortum kesme yatırımı yapılıyor. Bu yöntemle Ankara ve İstanbul belediyeleri iyileşecek. İyi ki İzmir’de böyle bir sorun yoktu. İzmir kendi kendine yeten bir belediye. Kendi metrosunu kendi yatırımlarını yapabilen bir belediye. Bakın İzmir’deki belediyeler doğru işler yapıyor çünkü ilçelerde de oylar arttı” diye konuştu.

“ERDOĞAN, ‘TÜRKİYE İTTİFAKI’ SÖYLEMİNİ AÇMALI”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Türkiye İttifakı’ söylemi için değerlendirmelerde bulunan Arslan, “Türkiye ittifakı ile ilgili, bunu ortaya atanların bunu ne olduğunu açıklamaları lazım. Biz bu ülkede 82 milyonun birlik olması gerektiğini kucaklanması gerektiğini söylüyoruz. Cumhurbaşkanı Türkiye İttifakı derken neyi kastettiğini kendisi açarsa bunun hakkında konuşabiliriz ama diğer türlüsü niyet okuma olur. Kamu kaynaklarının bir kısma aktarılmamasına herkesin faydalanmasının gerektiğini söylüyoruz, herkesi kucaklıyoruz. Her soruna aynı ciddiyetle yaklaşmalıyız” diye konuştu.

“TELEVİZYON BİLE İZLEYEMEZ HALE GELDİK”
“Biz sonuçlarla ilgilenmeyi seven bir ülkeyiz aslıda nedenlerle ilgilenmemiz gerekiyor”diyen Arslan, Adalet Bakanı’nın açıkladığı 2021 yılına kadar yapılacak 46 cezaevi hakkında, “Önce insanların neden oraya düştüklerini araştırmamız gerekiyor. Bu işin temelinde yatan iş eğitim ve ekonomi. Televizyonu artık izleyemez hale geldik, hep kabadayı dizileri, çatışma var. İnsanlarımız okumuyor, sanatsal etkinliklere de giden yok, televizyona kilitleniyoruz ve bunun sonucunda da ekonomik krizle birlikte insanlar bunalıma giriyor ve sonucu belli. Muhalefet partisi genel başkanına linç girişimi yapılıyor ve sorumlular cezalandırılmıyor veya istifa ettirilmiyorsa bu ülkede suç oranları artar. Biz sorunları halının altına süpürüyoruz, çözmüyoruz bunun için ceza oranları artar, azalmaz” dedi.

“SEÇİM ARTIK GÜNDEMDEN ÇIKMALI”
Bir an önce seçim işlerinin ülke gündeminden çıkması gerektiğini düşündüklerini ifade eden Arslan,“Kazandığımız belediyelerde halkımıza en iyi şekilde hizmet edeceğiz, halkımızın istemediği işleri yapmayacağız. Hak ve hukuk gözeteceğiz. Oy veren ve vermeyen herkesin başkanı olacak bizim başkanlarımız. Vatandaşlarımız en kısa sürede kentlerinde farkı göreceklerdir. İnsanlar bize verdikleri destekten asla pişman olmayacak” diye konuştu.

 
Başkan Gümrükçü işçilerle buluştu
 
Dervişoğlu’ndan ivedi çağrı yapanlara: İYİ Parti’yi rahat bırakın!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
bayraklıya cvb 27 Nisan 2019 Cumartesi 02:01

zaten bu cahiller yüzünden bu duruma geldik ulkenın en onemlı sorunu bunun gibi bayraklı tıplerini eğitememek

Yorumu oyla      4      5  
İZMİRLİ 26 Nisan 2019 Cuma 20:00

Sayın Ednan ARSLAN hadi Menderes Belediyesi AK partili idi borç yaptı.Ya Bayraklı Belediyesi Eski Başkanı Hasan KARABAĞ ın yeni Başkana Bıraktığı borçu biliyorsundur her halde.Hasan KARABAĞ Bayraklı da batık iflas etmiş bir belediye enkazı bıraktı sen bırak menderesi Bayraklıya yüzünü dön bayraklının borcunu sorgula.500 milyona yakın bir borç var bayraklıda.

Yorumu oyla      4      5  
KARSIYAKALI 26 Nisan 2019 Cuma 14:32

Bayraklı'lı arkadaşım keşke birde Türkçe' yi düzgün kullanmayı öğrenseydin ondan sonra atıp tutsaydın..

Yorumu oyla      7      5  
bayraklı lı 26 Nisan 2019 Cuma 12:39

NEYAPCANIZ ERKEN Seçim OlursA İKTİdarmı olacaksınız hdp yemi dayADINIZ Sırtınızı çakma atatürkçüler.

Yorumu oyla      5      18  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dışişleri'nden F-35 ve S-400 açıklaması!
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "ABD'nin F-35 konusunu tehdit ...
CHP'deki 'büyük' zirvenin ardından Soyer'den açıklama: Değişim yerelden başlayacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Cumhuriyet Halk Partisi ...
'ABD'den YPG konusunda somut adım bekliyoruz'
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, "ABD’den YPG konusunda Türkiye’nin ...
 
Mehmet KARABEL yazdı... 'Kimse şah değil, padişah değil!'
Mehmet KARABEL yazdı... 'Kimse şah değil, padişah değil!'
AK Parti YSK temsilcisi duyurdu: Tespit ettik!
AK Parti Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Recep Özel, İstanbul'daki ...
Sürekli’nin gözü kampta: A takımını ne zaman belirleyecek?
AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na atanan Kerem Ali Sürekli yönetim kurulunu ...
 
CHP'den Soylu hakkında suç duyurusu
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, yarın Ankara Adliyesi’nde İçişleri ...
Meral Akşener'e protesto davasında karar
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Üsküdar'daki evinin önünde izinsiz ...
Genel Merkez'de yoğun gün… Soyer ve Yücel Ankara yolcusu!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, 26 Nisan Cuma Günü (Yarın) büyükşehir ...
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu vapur bir milletin kaderini nasıl taşıdı?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
İzmir’in sosyal demokratları
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Asıl sorun Arapça tabelalar mı?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Pâyidar… Son Balo…
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Prof. Dr. Mustafa KAYMAKÇI
Hayvancılıkta neden geriledik?
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Toptan ve perakende anılar…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Bir portre Recai Acar...
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bir başkadır Göztepe sevgisi
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva