HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
3 Ağustos 2017 Perşembe - 11:24

İzmir'de o iş kolları durdu: DİSK'te büyük çatlak!

Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan işten çıkarmalara tepki gösteren DİSK 2 ve 3 Nolu şubelere bağlı tüm birimler yarım günlük iş bırakma eylemini gerçekleştirdi. ESHOT’un örgütlü olduğu 1 Nolu şube ise dün akşam saatlerinde işten çıkarmaların durduğunu belirterek eylemden vazgeçmişti.

İzmir de o iş kolları durdu: DİSK te büyük çatlak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz ay yaşanan işten çıkarmalara tepki gösteren DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası'nın 2 ve 3 Nolu şubelerindeki üyeler yarım gün iş bıraktı.

Bir önceki gün yapılan açıklamada ESHOT’un bağlı olduğu 1 Nolu Şube’nin de iş bırakacağı ve otobüslerin 06.00-08.00 arasında çalışmayacağı bildirilmişti.

- İZMİR'DE MUTLU SABAH: OTOBÜSLER ÇALIŞTI! İŞÇİLER KARAR VERDİ, İZDENİZ'DE GREV BİTİYOR!

Sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ulaşım hizmetinde aksaklığa neden olan personel hakkında yasal işlem başlatılacağı ve eylemin kanunsuz olduğu vurgulanmıştı.

Akşam saatlerinde yaşanan gelişmede ise Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal yaptığı açıklamada, işten çıkarma ile ilgili işlemlerin durdurulmuş olması sebebiyle eylemi ertelediklerini belirtmişti.

OTOBÜSLER ÇALIŞTI AMA DİĞER BİRİMLER İŞ BIRAKTI!

3 Ağustos Perşembe (Bugün) sabah saatleri itibariyle de ESHOT harici tüm birimler yarım gün iş bırakma eylemini 1 Nolu şubenin aksine gerçekleştirdi. Konak Pier’in önünde buluşan binlerce işçi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin önüne giderek açıklama yaptı.

HER KESİMİN SAHİPLENDİĞİ BİR MÜCADELE OLDU

DİSK Genel-İş 2 Nolu Şube Başkanı Arif Yıldız, "Adalet için, ana muhalefet partisinin genel başkanının başlatmış olduğu yürüyüş, toplumun hemen her kesiminin sahiplendiği bir mücadele oldu. Biz işçiler de konfederasyonumuz DİSK öncülüğünde 'Adalet işçinin alın teri halkın ekmeği' diyerek bu mücadeleyi işyerlerimize, mahallelerimize taşıdık. Bu açıklamayı yapmamızdaki sebep, haksız, hukuksuz bir biçimde 50'ye yakın arkadaşımızın işten çıkartılmasıydı. Belediye, işten çıkarma sebebi olarak verimlilik ve performansı gösterdi. Bu işten çıkarmalar anayasa ve kanunlara aykırı bir biçimde gerçekleştiriliyor. İşçilerin hakkını araması suç değildir. O yüzden sokakta hep birlikte haykırıyoruz: 'Hak, hukuk, adalet' diyoruz." dedi.
 

MAALESEF 1 NOLU ŞUBE GERİ ADIM ATTI!

DİSK Genel – İş 2 Nolu Şube İşyeri Temsilcisi Serkan Yıldırım ise yaptığı açıklamada, “ İzmir Büyükşehir Belediyesi, muvazaa davası açıp hakkını araya işçiyi haksız hukuksuz bir şekilde farklı farklı gerekçelerle kapının önüne koymuş bulunmakta.  Daha sonra çalışmıyorlar, Atatürk’e küfür ediyorlar gibi anlamsız söylemlerle halkı işçiye karşı kışkırtmakta. Biz bu hukuksuzluğun, adaletsizliğin kaldırılmasını, işçi arkadaşlarımızın bir an önce işlerine geri başlatılmasını talep ediyoruz.  Bu anlamda bugünkü eylemimiz bir uyarı eylemidir. Geri almazlarsa bunun arkasının geleceğini buradan belirtiyoruz. ESHOT’ta çalışan 10 tane raporlu işçi arkadaşımız işe alındı ama dava açanların hiçbiri alınmadı. Maalesef ki 1 No’lu şube aldığı karardan geri adıma atmış bulunuyor. Ama biz 2 Nolu şube olarak tüm üyelerimiz iş başı yapana kadar aldığımız kararın arkasında olacağız” dedi.  

Basın açıklamasının ardından grup dağıldı. (Haber Merkezi, DHA)

 
Bornova’da pedallar daha temiz kent için çevrildi
 
Çiğli'de yenileme çalışmaları tam gaz
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
tatar 4 Ağustos 2017 Cuma 09:45

benbir İZELMAN.emekli işçisi olarak söylüyorum yıllardır sarısendika hep kendi çıkarları için mücadele etti uyanı eyişçi arkadaşlar ancak buoyunu birlikolarak çözersiniz

Yorumu oyla      13      5  
İşçi 3 Ağustos 2017 Perşembe 23:16

Şu yorum yapan vicdansız insanlar..insanlar işsiz kalmış,açlığa mahkum edilmiş,madur...bir tarafta sendika ağaları fırsattan ıstifade kendine muhalif insanların işten çıkartılmasıyla meşgül..bir taraftan kendine sözde demokrat diyenlerin saldırısı...İzmir halkı madur olmasın diye grev yapmasın işçiler diyeceğinize ,,kimse işsiz kalmasın diyerek neden belediye başkanını kınamıyorsunuz...çıkarılan insanların içinde seçim zamanı gecesini gündüze katarak CHP için koşturanlar da var....

Yorumu oyla      14      7  
ST 3 Ağustos 2017 Perşembe 21:20

Bilerek ve inatla saatinde hareket etmeyen, yolcularının en masum ve haklı sorularına cevap vermek istemeyen, otobüsüne bakmayan, eksikliklerini ilgili birimlerine zamanında bildirmeyen, yağmurlu havada bile otobüsün kapılarını son ana kadar açmak istemeyen, deli gibi sürat yapan, bazı durakları durmadan geçmek isteyen ve bunu sürekli yapan şöforler atılıyorsa atılmayı yerden göğe kadar hak ediyorlar tabii. Ama hepsi böyle değil tabii onları daima ayrı tutmamız lazım.

Yorumu oyla      12      8  
Mert 3 Ağustos 2017 Perşembe 14:15

ee iki cambaz bir ipte oynamaz oynayamaz

Yorumu oyla      13      5  
sezarın hakkı sezara 3 Ağustos 2017 Perşembe 12:58

game of thrones dizisinde diyorlar ya "kuzey asla unutmaz " diye. ayı şekilde "izmir halkı bunları asla unutmaz" buna en iyi cevabı da referandum ile verdik. gene vereceğiz. Aziz kocaoğlu en dogrusunu yaptı. izmir halkını magdur etmeyeceksin.

Yorumu oyla      16      10  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da pedallar daha temiz kent için çevrildi
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Çarşamba Akşamı Bisikletçileri’nin ...
Başkan Pekdaş zabıta personelini ağırladı
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, 1-7 Ağustos tarihleri arasında kutlanan ...
Gaziemir’e Adalet ve Üç Fidan Parkı
Gaziemir Belediyesi yeni yaptığı parklara Adalet ve Üç Fidan ismini verdi. ...
 
Karşıyaka Tramvayı’na yeni durak: Denemeler başladı
Karşıyaka’da Alaybey ile Mavişehir İZBAN arasında sefer yapan Karşıyaka ...
Bornova'da mutlu yaz: Büyükpark'ta tren keyfi
Bornova Belediyesi, ilçenin simge alanlarından biri olan Büyükpark’ta ...
Barış ağaçları Karşıyaka’da hayat buldu
Barışın ve bereketin simgesi zeytin ağaçları, Karşıyaka’nın Mustafa Kemal ...
 
İzmir'de 'Ginger'lı denetim dönemi: 'Dilenci timi' iş başında!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıtası, 61. yaşına yeni ekip ve araçlarıyla ...
Foça'dan 'geçmişe açılan pencere'...
Menemen’de yaşayan emekli öğretmenler ve ev hanımlarından oluşan sanat ...
İzmirli başkanlardan Saka’ya destek
Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva