HABERLER>GÜNCEL
3 Ağustos 2017 Perşembe - 09:10

İzmir'de mutlu sabah: Otobüsler çalıştı! İşçiler karar verdi, İZDENİZ'de grev bitiyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan işten çıkarmalara tepki gösteren DİSK’e bağlı Genel-İş sendikasının sabah yapacağı ‘uyarı’ eylemini erteledi. İZDENİZ grevinde ise işçiler grevin sonlanması yönünde karar aldı.

İzmir de mutlu sabah: Otobüsler çalıştı! İşçiler karar verdi, İZDENİZ de grev bitiyor!

Mehmet İŞLER / EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçtiğimiz ay yaşanan işten çıkarmalara tepki gösteren DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası'nın 1, 2, 3 nolu şubeleri, ‘uyarı’ amaçlı iş bırakma kararı almış ve otobüslerin çalışmayacağını bildirmişti.

- İZMİR'DE O İŞ KOLLARI DURDU: DİSK'TE BÜYÜK ÇATLAK!

Alınan kararın ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ulaşım hizmetinde aksaklığa neden olan personel hakkında yasal işlem başlatacağını duyurmuştu.

ŞİMDİLİK ERTELEDİK!
Karşılıklı açıklamaların ardından Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile sendika arasında yapılan görüşmelerde uzlaşı sağlandı.

Genel 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal’ın yaptığı açıklamada, işten çıkarma ile ilgili işlemlerin durdurulmuş olması sebebiyle eylemi ertelediklerini belirtti. Sabah otobüslerin çalışacağını müjdeleyen Topal, “işlemlerin durmuş olması nedeniyle eylemimizi öteledik. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kocaoğlu’nun İzmir’e dönmesinin ardından konuyu enine boyuna tartışacağız ve sonuca bağlanmasını isteyeceğiz. Eylemimizi şimdilik erteledik ancak aynı kararlılıktayız” dedi.

İŞÇİLER KARAR VERDİ: İZDENİZ'DE GREV BİTTİ!
Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) yöneticileri, İzmir Büyükşehir Belediyesine ait İZDENİZ AŞ'de süren greve ilişkin son durum hakkında üyelerini bilgilendirdi. 

TDS Başkanı Hasan Pekdemir, Konak Vapur İskelesi'nde düzenlenen toplantıda, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması nedeniyle 12 Temmuz'da başlayan grev sürecinde belediye yöneticileriyle görüştüklerini ve önemli bir aşama kaydettiklerini söyledi. 

Sendikanın Genel Mali Sekreteri Cevahittin Yeşiltaş da İZDENİZ AŞ'deki 256 işçiyi ilgilendiren görüşmelerde istedikleri oranı kabul ettirdiklerini ve ortalama yüzde 12-15 arası zam alabileceklerini ifade etti. 

Bilgilendirmenin ardından toplantıya katılan üyeler, zam oranlarını değerlendirdi. Oylamaya katılan 188 işçiden 111'i grevin sona ermesi ve belediyenin önerdiği zam oranının kabul edilmesi yönünde görüş bildirdi.

Belediye ve sendika yöneticilerinin yarın bir araya gelerek, grevle ilgili son kararı kamuoyuyla paylaşacağı öğrenildi.

Türkiye Denizciler Sendikası, İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDENİZ AŞ ile toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden sonuç alınamaması nedeniyle daha önce alınan grev kararını 12 Temmuz'da Bostanlı Vapur İskelesi'ne asarak uygulamaya koymuş, grev nedeniyle İZDENİZ'e ait yolcu vapurları ve arabalı vapurlar hizmet vermeyi durdurmuştu.

 
Cinayetin korkunç detayları ortaya çıktı! İçeri girdiğimde...
 
TIR dehşet saçtı: 6 ölü, 3 yaralı!
YORUMLAR
Toplam 14 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
3 Ağustos 2017 Perşembe 12:16

Yahu Aziz Başkan her toplu sözleşme öncesi iş greve gidiyor. Üstelik yeni de değil. Çalışanların maaşını doğru düzgün yap da şu sıkıntılar olmasın. Hükümetin de asgari ücreti yeniden gözden geçirmesi gerekiyor. Açlık sınırı 1500 lirayken, 1400 lira asgari ücret mi olur? Yoksulluk sınırı olmuş 5000 lira 1400 lira maaş komedi. Büyükşehirlerde 4 kişilik bir ailenin bu paralara yaşaması mümkün değil. Asgari ücretin en az 2000 lira olması gerekiyor. 2000 lira iş veren açısından sıkıntılı da 1400 liraya da geçim nasıl olacak ? Bugün 1400 lira çoğu yerde ev kirasına yetmez.

Yorumu oyla      12      6  
Kıvanç Ege 3 Ağustos 2017 Perşembe 12:13

Kriz yönetimi diye bir şey var. Teknik direktör yönetemiyor. Özellikle deniz ulaşımı konusunda. Ayrıca işçilere mobbing ve küfür yakışmaz

Yorumu oyla      11      9  
İlke 3 Ağustos 2017 Perşembe 12:01

Yorumlar çok tuhaf. Hepimiz ücretli emekçiyiz, aynı büyük sınıfın parçasıyız, şunu bir anlasak artık. Ben memurum, grev hakkım yok, o yüzden ne verilirse kabul etmek zorundayım, enflasyon karşısında maaşlar eriyor, bu iyi bir şey mi şimdi? "Bana ne, benim yoksa işçilerin de grev hakkı olmasın" demek mi mantıklı yoksa memurların da grev hakkı olsun diye mücadele etmek mi? Unutmayın ki bugün bize çok doğal gelen haftalık 40-45 saat çalışma süresini ve bir çok hakkı grev sayesinde kazandı insanoğlu. Devlet parasız kaliteli yaygın sağlık eğitim hizmeti verse, kira, elektrik, internet, tatil, sinema vs bu kadar pahalı olmasa grev de olmaz. Açgözlülüğünden grev yapmıyor kimse, insan gibi yaşamak için yapıyor. Ben de toplu taşıma kullanıyorum, evet sıkıntı yaşıyorum, ama grevde amaç zaten yapılan işin durmamasının ne kadar önemli olduğunu işverene göstermek, böylece hakkı olanı almak için işvereni zorlamak, birkaç hafta sabrediverelim, kardeşlerimizle dayanışma gösterelim ne olur yani? Evet AKP diğer yerlerde greve izin vermezken İzmir''de veriyor, pis bir siyaset bu, iyi de buna verilecek cevap "İzmir''de de yasakla" olabilir mi? Ya da işçilere "Sizin grev yasaklanmadı, o zaman bu iş AKP''ye yarar, o zaman siz AKPlisiniz" demek? Gerçek düşmanı habire unutup birbirimize düştüğümüz için bu akıl dışı ücretli kölelik düzeni devam ediyor yüzyıllardır.

Yorumu oyla      12      5  
3 Ağustos 2017 Perşembe 11:40

Neyse ki büyük oyun bozuldu.

Yorumu oyla      12      5  
Sade vatandaş 3 Ağustos 2017 Perşembe 10:20

BU GREV İŞİNE ARTIK BİR SON VERİLMELİ.BUNLARINDA MAAŞLARI DEVLET MEMURLARI YADA ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILAN ORANDA HER YIL DEVLET TARAFINDAN BELİRLENMELİ 256 KİŞİ CEBİNE DAHA FAZLA PARA İNDİRSİN DİYE BÜTÜN İZMİR BU EZİYETİ ÇEKEMEMELİ.SENDİKA FALAN HİKAYE HİÇ BİR İŞE YARAMAYAN KURULUŞLAR SENDİKA VE ODALARDIR BOŞUNA AİDAT TOPLAYIP YANDAŞLARINA PEŞKEŞ ÇEKERLER BIKTIK ARTIK BUNLARIN BİZİ SÖMÜRMESİNDEN...

Yorumu oyla      19      8  
fatih 3 Ağustos 2017 Perşembe 09:56

%12 ile %15 arası zaman. ne güzelmiş yahu. biz %3 zam alıyoruz ayıp değil mi :(

Yorumu oyla      19      9  
Tano 3 Ağustos 2017 Perşembe 09:55

Sendika gec kaldi busefer diger atilanlar ne olcak

Yorumu oyla      11      7  
emre 3 Ağustos 2017 Perşembe 09:55

lokavt hakki yokmu belediye nin bu sendika akpli olmuş niye bu grev akp li belediye lerde olmuyo

Yorumu oyla      17      7  
Mmx 3 Ağustos 2017 Perşembe 09:51

İzmir''de en başta ESHOT temizlenmeli mafya gibi olmuşlar zaten hizmet veremiyorlar birde grevle tehdit ediyorlar ESHOT en yukardan en aşağıya kadar tasviye edilmeli

Yorumu oyla      16      7  
arif dura 3 Ağustos 2017 Perşembe 09:23

iyiki birkaç tane chp li belediye varda işcilerseini duyurabiliyor yoksa hrevin ne olduğunu bilmiyevek yen nesiller ancak şunu da unutmuyalım bu grevler akpli bir belediyede olmaya çalışsa gece hükümet karar alırdı olağan üstü hal var grev yapamazssınız derlerdi ama iş chp olunca ertelemeyi bırak teşfik ediyorlar diskte şunu unutmasın bindiği dalı kesiyor chp bu belediyeleeide kaybederse örgütlenecek belediye bulamazssın

Yorumu oyla      15      7  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de dehşet dakikalar! Şoföre kızınca...
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, bindikleri dolmuşun şoförüyle kavga eden 3 ...
Foça’da dolandırıcılığa karşı tedbir
Foça İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri son günlerde artan dolandırıcılık ...
Türkiye'den kritik karar...Harekete geçildi!
Türkiye'nin yurt dışına kaçırılan kültür varlıklarının araştırılması ve ...
 
İzmir’de işadamının borç intiharı: Odasında ölü bulundu!
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde, borçları nedeniyle bunalıma girdiği öne sürülen ...
Gümüşhane'de feci kaza: 26 kişi...
Batman’dan Doğu Karadeniz illerine fındık mevsiminde çalışmak üzere gidenleri ...
PKK'ya büyük darbe: 39 gözaltı!
Siirt merkezli 7 ilde terör örgütü PKK'ya yönelik  operasyonda 39 kişinin ...
 
1 üsteğmen, 1 teğmen, 27 astsubay ve 2 askeri öğrenci gözaltına alındı!
Kocaeli merkezli 14 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na ...
İzmirli kadınlardan ‘müftü nikâhı’na tepki!
İzmir Kadın Platformu Meclis'te görüşülen müftülere nikah kıyma yetkisi ...
Yaşlı adamın feci ölümü! İşte böyle can verdi...
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde serinlemek için denize giren 68 yaşındaki Mustafa Karacan, boğuldu.
 
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Gerçek annelik
Kemal ARI
Kemal ARI
Şirince’de Manoli’nin izinde (1)
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Doğarken ağladı insan!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Şimdi ne olacak?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Siyasette yumuşama devrimi mi başlıyor?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İtiraz seven kadınların kenti: İzmir
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'İzmirlilik nedir?'
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Türkçem benim
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe büyüledi!
Hanzade ÜNUZ
Hanzade ÜNUZ
Fırtınam, felaketim, hasretim...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva