HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Aralık 2019 Perşembe - 15:53

İzmir'de Lezzetli Kış Şöleni heyecanı başlıyor

İlk kez gerçekleşecek “Lezzetli Kış Şöleni”, Kültürpark’ta kapılarını açıyor. 20- 31 Aralık tarihleri arasında binlerce kişiye ağırlayacak Lezzetli Kış Şöleni, düzenlenecek etkinlikleri ve Onur Konuğu İl Hatay’ın kendine has lezzetleriyle dolu dolu bir on iki gün yaşatacak.  Gastronomi, hediyelik eşyalar, her kesime hitap edecek eğlenceli programların gerçekleşeceği Lezzetli Kış Şöleni’ne girişler ve etkinlikler ücretsiz olacak.

İzmir de Lezzetli Kış Şöleni heyecanı başlıyor

İzmir bu yıl 2019 yılına daha da renkli veda ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından ilk kez gerçekleşen Lezzetli Kış Şöleni, kapılarını açıyor. 2019 yılının son günlerini daha da eğlenceli ve lezzetli hale getirmeyi hedefleyen Lezzetli Kış Şöleni, kentin tam merkezi Kültürpark’ta düzenlenecek. 31 Aralık tarihine kadar devam edecek Şölen, İzmirliler başta olmak üzere Türkiye’den, 7’den 70’e binlerce misafiri ağırlayacak. Gastronomi ile ilgili alanlar, rengarenk hediyelik eşya stantları, Altın ve Pırlanta Özel Bölümü gibi etkinliklerin yer alacağı Lezzetli Kış Şöleni, Kültürpark Hol 1/A ile Hol 1/B, 2 Nolu Hol ile yan bölümde bulunan otopark alanında gerçekleşecek. Yeni yıl ruhunu Kültürpark’ta yaşatacak Lezzetli Kış Şöleni, 10.00 ile 22.00 saatleri arasında açık kalacak. Şölen’e girişler ve tüm etkinlikler ücretsiz olacak.

Renkli açılış
Lezzetli Kış Şöleni’nin açılışı bir hayli renkli olacak. Gündoğdu Meydanı’ndan 15.00’da başlayacak kortej, çeşitli gösteri ekiplerinin şovlarıyla şenlenecek. Hatay’a özgü grupların da bulunacağı kortej, Kültürpark’a kadar şarkılar eşliğinde İzmirlilerin eşliğinde devam edecek. Kortej, Yunuslu Havuz’da son bulacak. “Czn Burak” lakabıyla bilinen, sosyal medyada paylaştığı yemek videoları ve gülümsemesiyle ünlenen Burak Özdemir açılışın ardından yemek şovlarıyla sevenleriyle buluşacak.

Kendine has lezzetler
UNESCO tarafından “26. Gastronomi Şehri” seçilen Hatay, Onur Konuğu İl olarak Lezzetli Kış Şöleni’nde kendine özgü örf ve adetleri, kültürel değerleri, medeniyetler birikimi ve damaklara hitap eden gastronomik lezzetlerini sunacak. Başta künefe olmak üzere oruk, İskenderun döneri, humus, Fellah Köftesi, biberli ekmek, kömbe, kağıt kebabı, kabak tatlısı gibi yöreye has lezzetler konuklarla buluşacak. Ayrıca yöreye has eğlence kültürü de Lezzetli Kış Şöleni’ne taşınacak.

Hediyenizi Lezzetli Kış Şöleni’nden alın
Şölen’de ayrıca; yılbaşı ile özdeşleşen dev kar küresi, kardan adam maketi, buz pateni, atlı karınca, eğlence ile oyun alanları bulunacak. Çeşitli bölgeleri ışıklarla süslenen Kültürpark, ışıl ışıl görüntüsüyle konuklarını büyüleyecek. Yılbaşı temasına uygun olarak hazırlanan stantları, hediyelik eşya bölümleri, Altın ve Pırlanta Özel Bölümü ile de şölen ziyaretçileri sevdiklerine yeni yıl hediyeleri alabilecek.      

Konserler keyif verecek
Lezzetli Kış Şöleni, kulaklara da hitap edecek. 20 Aralık’ta Hatay Sıra Gecesi ile birlikte konserler başlayacak. 21 Aralık günü saat 20.00’de COPEART BAND ve İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Hatay Medeniyetler Korosu, 22 Aralık’ta İzmir Büyükşehir Belediyesi Pop Müzik Grubu, 27 Aralık’ta Kültür Modern Brass Ensemble, 28 Aralık’ta Tepecik Filarmoni Orkestrası, 29 Aralık’ta Blue Note Orkestrası sahne alacak.

 
Platform’dan Büyükşehir’e çağrı: Hangarları da kaldırın!
 
Ayakkabı bağlarken ayağını araba ezdi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir, Moskova ile ilişkilerini güçlendiriyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi heyeti, aralarında iş dünyasını temsil eden ...
Bornova'da kadınlara pozitif ayrımcılık
Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Sancak Rumeli Kültür ...
Başkan Batur, kongrede destekleyeceği ismi açıkladı!
Konak Belediye Bşakanı Abdül Batur, CHP'de devam eden kongre süreci ile ...
 
Çeşmeli muhtar 918 milyon litre içme suyunu kurtardı!
Çeşme Belediyesi’nin mahalle muhtarları aracılığıyla başlattığı atık yağ ...
Karşıyaka’da ‘Balkan Platformu’ yola çıktı
Karşıyaka’da geçtiğimiz ay ‘1. Balkan Kültür Günleri Şenliği’ni düzenleyen ...
Seferihisar’ın uluslararası tanıtımı için önemli adım
Avrupa Birliği'nin en büyük fonu olan Horizon2020 kapsamında Seferihisar ...
 
Çiğli'de temizlik seferberliği
Çiğli Belediyesi “Temiz Çevre, Temiz Kent, Temiz Toplum” ilkesiyle mahallelerde ...
Büyükşehir'den iki ilçeye çift katlı mezarlık alanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin artan mezarlık alanı ihtiyacını karşılamak ...
Menderes'te atık ilaç seferberliği
Menderes’te süresi dolan, kullanılmayan ilaçların toplanarak imha edilmesi için proje başlatıldı.
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva