HABERLER>YEREL YÖNETİMLER
19 Aralık 2019 Perşembe - 11:09

Başkan Batur, kongrede destekleyeceği ismi açıkladı!

Konak Belediye Bşakanı Abdül Batur, CHP'de devam eden kongre süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. Batur, Konak ilçe kongresinde Çağrı Gruşçu'yu, il kongresinde Deniz Yücel'i destekleyeceğini açıkladı.

Başkan Batur, kongrede destekleyeceği ismi açıkladı!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağan kurultay süreci ilçe kongreleri ile devam ediyor. 

Kongrelerle ilgili görüş bildiren Abdül Batur, Konak'ta yeniden aday olan mevcut İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu'yu desteklediğini söyledi. Batur, "Ben kongrelere müdahale etmiyorum, ama desteklediğim kişiler belli. Konak'ta Çağrı Gruşçu'yu destekliyorum çünkü ona bir ahde vefa borcum var. Seçim döneminde örgüt olarak bizi kabul ettiler. Seçim sürecinde bilfiil yanımda çalıştı" dedi.

İl kongresinde ise henüz aday olup olmayacağına dair net bir açıklama yapmayan mevcut Başkan Deniz Yücel'i desteklediğini kaydeden Batur, şunları söyledi:

"CHP İl Başkanlığı seçimlerinde ise Deniz Yücel'i destekliyorum. Yerel seçim sürecini yürütmek kolay değil. Yeni bir siyasetçi. Geleneklerine bağlı. Partinin en iyi şekilde temsil edilmesi noktasında bir duruşu var. Konuları iyi irdeler. Laf olsun diye konuşmaz. Genç bir politikacı. En güzel şekilde partimizi temsil ediyor."

ESTETİK KURUL GÖKDELEN İÇİN AKIBETİ BELİRLEYECEK
Konak Belediye Başkanı CHP'li Abdül Batur, basın kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Bir süredir İzmir gündemini meşgul eden gökdelen projesine dair konuşan Abdül Batur, kent merkezine yüksek yapıların inşa edilmesine karşı olduğunu yineledi. Bir firma tarafından Pasaport bölgesinde yapılmak istenen gökdelen projesine verilen inşaat ruhsatını iptal edeceklerini söyleyen Batur, ocak ayı içerisinde planları revize ederek Büyükşehir Belediyesi'ne göndereceklerini açıkladı. Daha sonra Mimarlar Odası, Şehir Plancıları odası, tarihçi, Konak ve Büyükşehir Belediyesi'nden birer kişinin yer alacağı toplam 5 kişilik Estetik Kurulu'nu oluşturacaklarını belirten Batur, "Kurul, buraya dair bir karar alacak. Firma eğer projeyi yapmak istiyorsa, Estetik Kurulu'nun alacağı kararlar doğrultusunda yapabilir. Ama inşaatın oradaki emsali geçmemesi lazım" dedi. Konak'a yüksek bina yaptırmayacağını belirten Batur, "Burası Konak'ın merkezinde. Burası dışında liman arkası var. Biz oraya bir şey demiyoruz. Burada yüksek yapı yapılabilir. Çünkü bir plan, anlayış birliği var. Buna karşı değiliz. Şimdi ruhsatın iptalini gerçekleştireceğiz. Estetik kurul gerekli kararı verecek. Karardan sonra da biz belediye olarak gerekli çalışmaları yapacağız" dedi.

'FİRMANIN RESTLEŞMESİ HOŞ OLMADI'
CHP'li Batur, "İlgili firmayı uyardık. Boşu boşuna kazı yapmayın. Bizim kararlılığımız belli. 'İster iki kat ister 160 kat yaparım' diyen, kente meydan okuyan bir anlayış var. Firmanın restleşmesi çok hoş olmadı ama tahmin ediyorum duracaklar. Biz bu konuda kararlıyız. Konak Belediye Başkanı olarak, meclisimiz, kentliden aldığımız güçle, sivil inisiyatiften aldığımız güçle kararlıyız. Kentte belli kurallar var. Bunlara göre yapmamız lazım. Yoksa kent elimizden kayar, gider. Bir gün İstanbul'daki gibi pişman olacağız. Bizim pişman olmamamız lazım. Firma, yıkımını yaptığı binadan çıkan hafriyatı kaldıracak" dedi.

"SOYER İLE GÖRÜŞ AYRILIĞI" TARTIŞMASI
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile ilk günlerde görüş ayrılığı yaşadıkları yönünde bir algının bulunduğu sorusu üzerine Batur, "Burada ne benim bir dahlim oldu, ne de Tunç Başkanın. Bir süreç oldu, kucağımızda bulduk. Ama ben seçimden önce ne söylediysem bugün de aynı yerdeyim" yanıtını verdi. (DHA)

 
Türkiye’de Google hizmetlerinde aksama!
 
Leyla Aydemir cinayetinde flaş gelişme!
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Munzur 20 Aralık 2019 Cuma 10:21

Karışmam ama? Bence işine bak sen başkan. Konak ilçesini adete çöp götürüyor. Insanlar çankayada basmanede gezemez oldu sen bunları düzeltmeye çalış. Belediye çalışmıyor hemde hiç. Sen konağa yakışmadın. Oy verdik pişman olduk. Kazması vurulan tek projen yok bırak bu boş boş isleri.

Yorumu oyla      4      5  
19 Aralık 2019 Perşembe 15:34

istemezukculuk belediyeyi sarmis anlasilan.

Yorumu oyla      5      8  
Gürkan 19 Aralık 2019 Perşembe 12:49

Yaklaşık "5 yıl" önce, Yenişehir'de, itfaiyenin karşısındaki pazaryerine belediyenin yeni binası yapılacaktı. Projesi yarışma ile belirlenmiş olan yeni bina projesi ne oldu? Gültepe için kentsel dönüşüm adına yıllardır imar planları yapılıyor. Kentsel dönüşümde ilk kazma ne zaman vurulacak? Diğer bölgelerdeki çalışmalar ne zaman başlayacak? Gürçeşme 'deki yol genişletme çalışmaları ne zaman bitecek? Yeşildere'ye yeşil vadi gelecekti. Proje ne zaman başlayacak? Bu yaz Zeytinlik Mahallesi'nde doğalgaz çalışmaları oldu, diğer bölgelerde de olacak mı? Şehrin merkezinde çok ciddi sorunlar var. Çözüm adına neler yapılacak? ...

Yorumu oyla      10      6  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Çeşmeli muhtar 918 milyon litre içme suyunu kurtardı!
Çeşme Belediyesi’nin mahalle muhtarları aracılığıyla başlattığı atık yağ ...
Karşıyaka’da ‘Balkan Platformu’ yola çıktı
Karşıyaka’da geçtiğimiz ay ‘1. Balkan Kültür Günleri Şenliği’ni düzenleyen ...
Seferihisar’ın uluslararası tanıtımı için önemli adım
Avrupa Birliği'nin en büyük fonu olan Horizon2020 kapsamında Seferihisar ...
 
Çiğli'de temizlik seferberliği
Çiğli Belediyesi “Temiz Çevre, Temiz Kent, Temiz Toplum” ilkesiyle mahallelerde ...
Büyükşehir'den iki ilçeye çift katlı mezarlık alanı
İzmir Büyükşehir Belediyesi kentin artan mezarlık alanı ihtiyacını karşılamak ...
Menderes'te atık ilaç seferberliği
Menderes’te süresi dolan, kullanılmayan ilaçların toplanarak imha edilmesi için proje başlatıldı.
 
Güzelbahçe asansörleri makine mühendislerine emanet
Güzelbahçe Belediyesi ve TMMOB Makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ...
Bayraklı'da tekvando şöleni
Gençlik ve Spor Bakanlığı İzmir Spor Hizmetleri Okul Spor Müdürlüğü’nce ...
Kooperatifçilik panelinde dayanışma vurgusu
21 Aralık Dünya Kooperatifçilik Günü kapsamındaki etkinliklerde yerel ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva