HABERLER>SAĞLIK
5 Mayıs 2016 Perşembe - 08:28

İzmir'de hamile kadınlara stres semineri

Reiki ve yoga uzmanı 47 yaşındaki Ayşe Aksaç, İzmir'de ebelere seminer verirken, 'EFT' olarak nitelendirilen duygusal özgürleşme tekniği ile stresle baş etmenin yollarını anlattı.

İzmir de hamile kadınlara stres semineri

Ebelere yönelik uygulamalı seminerde EFT seansına katılan hamile kadınlar, yoğun ve stresli iş yaşamında fiziksel ve duygusal sıkıntılarını EFT ile aştıklarını, bebekle kolay bağ kurduklarını söyledi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde aldığı halkla ilişkiler uzmanlığı eğitiminin ardından kişisel gelişim ve tamamlayıcı enerji uygulamalarına yönelen Aksaç, reiki, yoga ve nefes teknikleri ardından Emotional Freedom Technics (EFT) olan ve duygusal özgürleşme tekniği denilen EFT uygulamalarına başladı. İzmir'de Tepekule Kongre Merkezi'nde ülkenin dört bir yanından ebelere EFT semineri veren Aksaç, fiziksel ya da duygusal her tür sorun, baş edilemeyen duygular, takıntı ve fobilerle mücadelede kullanılan basit ve bilimsel bir tekniğin parmak uçlarıyla vücuttaki akupres noklarına küçük küçük vuruşlar yapılarak gerçekleştirildiğini anlattı. Aksaç, şöyle dedi:

"EFT yapan kişi öncelikle kızgınlığını kabul etmeli. Örneğin, 'Şu kişiye kızgınlığımı kabul ediyorum. Bu kızgınlığımı temizlemeye niyet ediyorum. Bu öfkenin gitmesine izin veriyorum' diyerek, bilinç altına komutlar veriyoruz. Vücut bu sırada endorfin ve seratonin hormonları salgılıyor. Böyle olduğunda anksiyete, kaygı, öfke gibi olumsuzluklar kendiliğinden gevşiyor ve stres azalıyor. Bunu düzenli uyguladığınızda hayatımızda korkular, fobiler, gebelik sürecindeki annenin doğum kaygıları, fiziksel rahatsızlıkların bile aşılmasında EFT kolay ve etkili bir yol arkadaşı oluyor." 

YARDIMCI TEDAVİ
EFT'nin reiki, yoga, refleksoloji, homeopati gibi tıbbın tamamlayıcı uygulamalarından biri olduğuna dikkat çeken Ayşe Aksaç, zorlu bir bağırsak sendromunu, yüz felci geçiren ve tek gözü ile ağzı kapanmayan bir kişiyi EFT ile tedavi ettiğini, bunu yaparken kişilerin tıp tedavisinin de devam ettiğini vurguladı. Aksaç, şunları söyledi:

"Yolda yürürken bile iki elinizin parmak uçlarını birbirlerine hafifçe vurarak EFT yapabilirsiniz. Kendimizi sevip onaylamak güçlü ve canlı hissetmek, enerjimizi yükseltmek için en basit duygudan en yoğun duyguya kadar EFT'yi her kademede her yaş grubunda uygulayabiliyoruz." 

Anneliğe hazırlık okullarındaki eğitimcilerle, ebelere seminer veren Aksaç, hamileliğin 25'inci haftasında olan ve kızına Zeynep adını verecek olan Ezgi Tuncer ile seans gerçekleştirdi. İlk hamileliği olan Tuncer, annesi ve ablasının sorunlu hamileliklerinden etkilendiği için kendisiyle ilgili kaygı taşıdığını belirtti, bu nedenle EFT seanslarına katıldığını ve sonuç aldığını anlattı. Öte yandan hamileliğinin 35'inci haftasında olan Filiz İneler, kızı İçim'i kucağına almaya hazırlanırken yoğun ve stresli iş hayatında fiziksel ve duygusal sıkıntılarını EFT ile aştığını belirterek, "EFT tekniği mental dinginliği sağlıyor ve bebekle bağ kurmama neden oluyor. Yoğun bir iş döneminde günlük stresten uzaklaşmak ve zihnimi boşaltmak bebekle aramda bağı kurmak için faydasını görüyorum. Hamile yogası ile fiziksel hazırlık yapıyorum" dedi. (dha)

 
Bodrum'daki villadan 18 kaçak çıktı!
 
AK Parti'de yeni dönem: Masada 5 isim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rodoplu’dan acı rapor: Türkiye bonzai kullanmayı…
Herkes İçin Acil Sağlık Derneği Başkanı Doktor Ülkümen Rodoplu, Türkiye'nin ...
Güneş ışığının yeni faydaları keşfedildi
Bilim insanları güneş ışınlarının insanlar üzerindeki etkilerini araştırmaya ...
‘Ebe krizi kurbanı’ bebek 76 gün dayanabildi
Emniyet Müdürlüğü'nde görevli E.G.'nin ev kadını eşi G.G.'nin özel bir ...
 
İzmir'de bir dünya hastanesi: Tamamen dijitalleşti!
İzmir'in Tire İlçesi'ndeki Devlet Hastanesi, sağlık hizmetlerinin tamamının ...
Hekimlerin Zülal sınavı!
İzmir’de, ağzı, eli, kolu, ayakları sürekli istemsiz hareket eden, bu ...
İzmir’in büyük hastanesinin başhekimi kalbine yenildi
Geçen yıl açılan Çiğli Devlet Hastanesi’nin ilk başhekimi Doç. Dr. Nazif ...
 
Suç duyurusu: Ebe bebeği oksijensiz mi bıraktı?
E.G., eşi G.G.'yi üçüncü çocuklarının doğumu için özel bir hastaneye götürdü. ...
Zayıflamak için İzmir'e geldi!
Bulgaristan vatandaşı 240 kiloluk Nikoloy Velinov, İzmir’de midesini küçülttürdü. ...
Yeni annelere mini rehber
Anneler, bebek bakımıyla ilgili ne kadar kitap okuyup öğüt dinlese de ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva