HABERLER>SAĞLIK
5 Ocak 2017 Perşembe - 09:57

İzmir’de çocuklarını kaybeden çiftten anlamlı bağış

Doğuştan kalp rahatsızlığı bulunan tek çocukları Yalım’ı henüz 11 yaşındayken, geçen haziran ayında kaybeden Öztin çifti, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nin Pediatri Kliniği'ndeki çocukların tedavi sürecinde hoş vakit geçirmelerini sağlamak için 'Yalım Öztin Oyun Odası' yaptırdı.

İzmir’de çocuklarını kaybeden çiftten anlamlı bağış

İzmir’de yaşayan Gökhan Öztin ile Berna Öztin çiftinin doğuştan kalp rahatsızlığı bulunan tek çocukları Yalım Öztin, henüz 11 yaşındayken, geçen haziran ayında İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede öldü. Hastanede yaşadıkları zorlukları da göz önünde bulunduran Öztin çifti, Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'nin Pediatri Kliniği'ndeki çocukların tedavi sürecinde hoş vakit geçirmelerini sağlamak için 'Yalım Öztin Oyun Odası' yaptırdı.

İzmirli eğitim danışmanı Berna Öztin (41) ile sigorta brokerlığı yapan Gökhan Öztin (43) çifti, 11 yıl önce tek çocukları Yalım Öztin'in dünyaya gelmesiyle büyük mutluluk yaşadı. Ancak minik Yalım'ın kalbindeki aort damarında darlık tespit edildi. Küçük yaşta ameliyat olan Yalım Öztin, devam eden tedavisi kapsamında geçen 10 Haziran'da İstanbul'daki bir hastanede yine ameliyata alındı. Ameliyatın ardından servise alınan talihsiz çocuk, enfeksiyon kaptı ve geçen 17 Haziran'da organ yetmezliğinden yaşamını yitirdi.

ADI, OYUN ODASINDA YAŞAYACAK
Çocuklarını kaybetmenin acısını biraz olsun hafifletmek isteyen Öztin çifti, hastanede tedavi sırasında yaşadıklarını da göz önünde bulundurarak, tedavi gören çocukların hoş vakit geçirebilecekleri bir alan yapmaya karar verip Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi'ne başvurdu. Hastane yönetimi ailenin talebini olumlu karşılayıp, oyun odası için Pediatri Kliniği'nde bir alan gösterdi. Öztin çifti de bu alanı 'Yalım Öztin Oyun Odası' olarak düzenledi. Çocuklarının doğum gününde odanın açılışını yapan çiftten Berna Öztin şunları söyledi: "Oğlumuz 6 ay önce hayatını kaybetti. Biz de hastanelerde nasıl zor zaman geçirildiğini bilen bir aile olarak, bir hastanede oyun odası yapmayı planladık. Tedavi gören çocukların hoş vakit geçirmelerini istedik. Oğlumdan kalan oyuncaklar da vardı, ayrıca yakınlarımızın da desteğini alarak Çiğli Bölge Eğitim Hastanesi ile irtibat kurduk. Onlar da bize yardımcı olup yer gösterdi. Bundan sonra da başka hastanelerde de oyun odası yapmak istiyoruz."

Gökhan Öztin de, "Oğlumuzu kaybettikten sonra zor bir dönem geçirdik. Böyle bir çalışma yaparak, tedavi gören çocuklara mutluluk vermek istedik. Çocuklar hastane ortamından uzaklaşsın, birlikte oyun oynayıp film seyretsin diye böyle bir şeye ön ayak olduk. Umarım aileler buradan mutlu bir şekilde ayrılır. Bunun diğer ailelere de örnek olmasını istiyoruz" diye konuştu.

'ÇOCUKLARIN KORKULARINI YENMEDE BÜYÜK ÖNEMİ VAR'
Hastane Yöneticisi Op. Dr. Teoman Şen Öztin çiftine çiçek verdi, teşekkür etti. Op. Dr. Şen şöyle dedi: "Çok erdemli bir davranış. Hayat içinde acılar var ve bunları bilen bir sektörde çalışıyoruz. Fakat bu acılarla olumsuz durumların umuda dönüştüğünü görmek bizleri de mutlu ediyor. Özellikle bu işin içinde olan ailelerin yaşadıklarını diğer hastalarla yakınlarının yaşamaması için, bir nebze olsun umut sağlaması adına çok erdemli bir davranış. Böyle güzel bir teklife hayır diyemezdik. Ben çocuk cerrahıyım, özellikle tedavi süresinde çocukların endişeli bekleyişleri oluyor. Aileleri yanlarında oluyor ama çocukların korkularını yenmelerinde oyun odalarının büyük önemi var." (DHA)

 
Maliyeciler Reina katliamından böyle kurtulmuş!
 
Kurtulmuş: Suriye politikası büyük yanlışlarla dolu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kan stoku alarm veriyor
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, kan stoklarının "kırmızı alarm" ...
İzmir’de ‘ölüme götüren sargı bezi’nde o doktur konuştu, herkesi suçladı!
22 yaşındaki kadının sezaryen doğumda rahminde unutulan sargı bezi nedeniyle ...
Sağlık Bakanlığından 16 bin sözleşmeli personel istihdamı
Sağlık Bakanlığınca, eleman temininde güçlük çekilen yerlerde sağlık hizmetlerinin ...
 
‘Ablasının eli’ hayata bağladı
İki yaşındayken kan kanseri olduğu tespit edilen ve 1,5 yıl boyunca İzmir'deki ...
Türk Kızılay’ı Konak’tan çocuk cezaevinde anlamlı etkinlik
Türk Kızılayı Konak Şube Başkanlığı İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz ...
Sağlıkta ‘euro’ krizi: Yüzlerce ilaç ve o aşılar bulunamıyor!
İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı ...
 
Holter cihazlı hastaların ‘canlı bomba’ sorununa belgeli çözüm!
Yaşanan terör saldırılarının ardından kişilerde oluşan canlı bomba endişesi, ...
İzmir’de rotasyon: ‘Sağlıkta 1 numara’ yeniden o isim!
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü görevine Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur atandı. ...
İzmir’de ‘çifte sağlamalı’ beyin ameliyatı
27 yaşındaki Bekir Burhan’a uyutulmadan yapılan ameliyatta bu kez navigasyon ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Polis kurşunu ile ölen ilk üniversiteli!
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Mahfi Eğilmez’den Yeni Ekonomi ve Çevre
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva