HABERLER>SAĞLIK
30 Aralık 2016 Cuma - 11:44

‘Ablasının eli’ hayata bağladı

İki yaşındayken kan kanseri olduğu tespit edilen ve 1,5 yıl boyunca İzmir'deki hastanelerde tedavi gören Kürşat Kıvanç Sever, umutların kesildiği anda kemik iliği veren ablası Elif Sude Sever'inin yoğun bakımda elini tutmasıyla yaşam belirtisi gösterdi ve 3 gün sonra yoğun bakımdan çıktı.

‘Ablasının eli’ hayata bağladı

Henüz iki yaşındayken kan kanseri olduğu tespit edilen ve 1,5 yıl boyunca İzmir'deki hastanelerde tedavi gören Kürşat Kıvanç Sever, umutların kesildiği anda kemik iliği veren ablasının yoğun bakımda elini tutmasıyla yaşam belirtisi gösterdi ve 3 gün sonra yoğun bakımdan çıktı.

Asgari ücretle çalışan işçi Uygar ve ev hanımı eşi Esen Sever'in çocukları Elif Sude (13) ve Kürşat Kıvanç (5) Sever ile Çanakkale'deki mutlu yaşamı 3 yıl önce oğullarının hastalanması ile değişti.

"O BİR MUCİZE ÇOCUK"
Anne Esen Sever, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kızını 3 yıl önce yaşadıkları Çanakkale'deki doktora götürdüğünü, oğlunun da kontrollerini yaptırmak istediğini belirtti.

Doktorun Kürşat Kıvanç'ı hemen İzmir'e sevk ettiğini, Dr. Behçet Uz Hastanesinde oğluna o akşam Akut Miyeloid Lösemi (ALM) teşhisi konduğunu anlatan anne Sever, dünyanın başına yıkıldığını ve zorlu bir mücadelenin başladığını ifade etti.

Uyum sağlanınca ablası Elif Sude'nin kardeşine kemik iliği verdiğini dile getiren Sever, doktorların tüm çabasına rağmen nakil sonrası durumun yine kötüye gittiğini, oğlunun artık hiçbir şeye tepki vermediğini anlattı.

Yaşam destek ünitesine bağlı oğlunun sağlık durumunun 2015 yılının ekim ayında değiştiğini ifade eden Sever, şöyle konuştu: "Kürşat yaşam ünitesine bağlandığında doktorlar her şeye hazırlıklı olmamızı istedi. Ancak 10 çocuktan 1'inin o durumdan kurtulabildiğini biliyorduk. Kızımı belki de son kez kardeşini görmesi için Kürşat'ın yanına doktorlardan gizli soktuk, oğlum ellerini oynatmaya başladı. Kürşat tabii ki bir mucize. 3 kez yoğun bakıma girdi çıktı ve sonunda iyileşme sürecine girdi."

Esen Sever, 1,5 yıl hastanede yatan ve kasları zayıflayan Kürşat Kıvanç'ın taburcu edildikten sonra fizik tedaviyle yürümeye başladığını, İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneğinin kullanımlarına sunduğu evde yaşadıklarını ve ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti.

Kardeşinin elini hiç bırakmayan Elif Sude Sever de yaşadıklarını ve duygularını şöyle anlattı: "Kardeşime kemik iliği verdim ama yine de yaşam destek ünitesine bağlamışlar. Artık kimseyle konuşmuyormuş, hiç tepki vermiyormuş, bir kez görmek istedim yanına gidip elini tuttum, bana dönmesini söyledim, elimi sıktı. Birkaç gün sonra da yoğun bakımdan çıkarmışlar."

"SONA GELDİĞİMİZİ DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ ANLAR OLDU"
Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi doktorlarından Prof. Dr. Serap Aksoylar, Kürşat Kıvanç'ın löseminin en ağır tiplerinden ALM tanısı aldığını, sadece ilaç tedavisinin yeterli olmadığını ve hastaya kemik iliği nakli yaptıklarını söyledi.

Ağır bir tedavi sürecinden sonra Kürşat Kıvanç'ın taburcu edildiğini aktaran Aksoylar, "Şu an gerçekten daha iyi ve her geçen gün daha iyiye gidiyor. Hepimiz mutluyuz. Gerçekten sona geldiğimizi düşündüğümüz anlar oldu tedavi sırasında. Yoğun bakım desteğiyle iyileşen ve hayatını kaybeden hastalarımız oluyor.  O ince çizgide işe yarayan şeyler oluyor diye düşünüyorum. Ben Kürşat'ın tedavisinde de annenin ve ablasının da desteği olmuştur diye düşünüyorum" sözlerine yer verdi. (AA)

 
İzmir’de galericilerin ÖTV kararı satışları patlattı!
 
El Bab'da DAEŞ emiri Tunusi öldürüldü
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk Kızılay’ı Konak’tan çocuk cezaevinde anlamlı etkinlik
Türk Kızılayı Konak Şube Başkanlığı İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı İnfaz ...
Sağlıkta ‘euro’ krizi: Yüzlerce ilaç ve o aşılar bulunamıyor!
İzmir Eczacılar Odası Başkanı Tuncay Sayılkan, Sağlık Bakanlığı’nın uyguladığı ...
Holter cihazlı hastaların ‘canlı bomba’ sorununa belgeli çözüm!
Yaşanan terör saldırılarının ardından kişilerde oluşan canlı bomba endişesi, ...
 
İzmir’de rotasyon: ‘Sağlıkta 1 numara’ yeniden o isim!
İzmir İl Sağlık Müdürlüğü görevine Halk Sağlığı Müdürü Bediha Salnur atandı. ...
İzmir’de ‘çifte sağlamalı’ beyin ameliyatı
27 yaşındaki Bekir Burhan’a uyutulmadan yapılan ameliyatta bu kez navigasyon ...
İzmir'de uzman ekip iş başında: Unutmak kader değil!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçkuyular’daki “Alzheimer ve Demans Merkezi”nde, ...
 
Türkiye sınırında H5N8 virüsü!
Yunanistan'ın Türkiye sınırına yakın bir bölgede yabani bir kuşta yüksek ...
İzmir’deki hastanede ölüme ‘yanlış teşhis’ suçlaması
'Böbrek taşı sancısı çektiği' teşhisiyle bol su içmesi söylenerek evine ...
Kızılay'dan kan bağışı çağrısı
Türk Kızılayı Genel Başkanı Kınık, kış mevsiminin olumsuzlukları nedeniyle ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Bir Batı hikayesi
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Saltanat ve yağma kurumu olarak belediyeler...
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Onlar hayatın düşmanıdırlar sevgilim…
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Analar ne yiğitler doğurmuş!
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Fotoğraf: İnsanlığımızı yitirirken soytarıya mı dönüşüyoruz?
Kemal ARI
Kemal ARI
Atatürk'ü anlamak...
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Göztepe gün sayıyor!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Aklıma 'Doğan Kardeş' geliverince… 
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Sandık tartışması...
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva