HABERLER>GÜNCEL
28 Mart 2019 Perşembe - 09:25

İzmir'de çatışmanın ortasında can vermişti... O davada yeni gelişme

İzmir'in Konak ilçesinde, husumetli olduğu kişiyi kovalarken, yoldan geçen Neşe Karaca'yı (38) tabancayla vurup öldürdüğü için 21 yıl hapis cezasına çarptırılan Armağan Turna (31), Yargıtay'ın, kararı usul yönünden bozması nedeniyle yeniden yargılanmaya başladı.

İzmir de çatışmanın ortasında can vermişti... O davada yeni gelişme

Yenişehir Mahallesi 1241/4 Sokak'ta 2017 yılında meydana gelen olayda, aralarında husumet olduğu öne sürülen Armağan Turna ile Sırat Kazak (33) karşılaştıkları sokakta tartışmaya başladı. Bu sırada Turna, belinden çıkardığı tabancayla Kazak'ı ayağından vurdu. Yaralı halde kaçmaya çalışan Kazak'ın peşinden giden Turna, iki el daha ateş etti. Kurşunlar o sırada caddeden geçen Neşe Karaca'nın göğsüne ve eline isabet etti. Kanlar içerisinde yere yığılan Karaca'yı görenlerin durumu bildirmesi üzerine gelen sağlık ekibi ilk müdahaleyi yaptıktan sonra talihsiz kadını ambulansla Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Burada yapılan müdahalelere rağmen Karaca kurtarılamadı.

Ayağından vurulan Kazak, cezaevi firarisi olduğu anlaşılınca tedavisinin ardından cezaevine gönderildi. Olaydan sonra yakalanan ve sevk edildiği adliyede tutuklanan cinayet zanlısı Turna hakkında 'olası kastla kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından dava açıldı.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan yargılama sonucunda sanık Armağan Turna, Neşe Karaca'yı öldürmesinden dolayı müebbet hapis cezasına çarptırılırken, olayın olası kastla işlenmesinden dolayı ceza 21 yıla indirildi. Mahkeme sanığa ayrıca, olayda yaralanan Kazak'ın yarasının yüzeysel ve niteliğinin düşük olması nedeniyle 3 ay hapis cezası verdi. Tarafların avukatlarının temyiz başvurusu üzerine dosyaya bakan Bölge Adliye Mahkemesi (BAM) 4. Ceza Dairesi, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın davaya müdahil edilmemesini gerekçe göstererek kararı bozdu.

İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar görülmeye başlayan davanın duruşmasına tutuklu sanık Armağan Turna, tutuklu müşteki Sırat Kazak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Pınar Melli ile tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, ilk önce BAM'ın bozma kararını okudu. Bakanlık avukatı bozma kararına katıldıklarını belirterek, olayda suçu olmayan bir kadının yoldan geçerken ölmesine neden olan sanığa verilecek cezada indirim yapılmamasını istedi. Duruşma savcısı esasa yönelik verdiği mütalaasında sanığa 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verilmesini talep etti.

Mütalaaya karşı söz alan sanık Turna, "Ben, husumetim olan Kazak'ın bana daha önce saldırmasından dolayı, yine saldıracağını düşündüm. Kendimi korumak için silahımı çektim. Öldürme amaçlı doğrudan ateş etmedim. Yere doğru ateş ettim" dedi. Sanık avukatı da esasa yönelik savunma yapmak üzere ek süre talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, tutukluluk halinin devamına karar verdiği sanık ile avukatına mütalaaya karşı savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi. (DHA)

 
Bornova'da seçim gününe özel hizmet
 
İmzalar atıldı: İşte Fenerbahçe'nin yeni forveti!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Malatya'da 4.1 büyüklüğünde deprem!
Malatya'nın Arguvan ilçesinde bu sabah Richter ölçeğine göre 4.1 büyüklüğünde ...
İzmir'de 'yol verme' cinayeti: Oğlunun gözü önünde öldürüldü!
İzmir'in Bayraklı ilçesinde, ekmek dağıtımı yaptığı kamyoneti hatalı park ...
Suriye sınırına askeri sevkiyat
Mardin'den yola çıkan askeri araçlar Şanlıurfa'nın Suriye sınırındaki ...
 
Meteoroloji'den uyarılar arka arkaya geldi!
Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin güneyi ...
Kayıp çocuk kanepenin arkasında çıktı
Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde, ailesinin kayıp ihbarında bulunduğu ve ...
Türk tankeri Libya açıklarında kaçırıldı!
İtalyan basını, İstanbul'da Küçükyalı'dan hareket eden 'El Hiblu 1' adlı ...
 
Türkiye'de en az 100 bin Rus var
Rusya Federasyonu Büyükelçiliği Başkatibi ve Kültür Ataşesi Aleksandr ...
Cinsel saldırı davasında şok eden gerçek
Diyarbakır'da rahatsızlanınca götürüldüğü hastanede 7 aylık hamile olduğu ...
Lisede dehşet! Arkadaşının boğazını bıçakladı
Isparta'nın Eğirdir ilçesinde lise öğrencisi V.D. (17) sınıf arkadaşı ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva