HABERLER>SAĞLIK
17 Ekim 2012 Çarşamba - 15:58

İzmir’de ‘beyaz’ isyan: Şiddet durmadan susmayacağız!

Gaziantep’te görevi başında öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın cinayetiyle ilgili ilk duruşma gününde, İzmirli doktorlar “şiddeti protesto eylemi” yaptı. Eşrefpaşa Hastanesi’nin bahçesinde toplanan sağlık çalışanları, “Tüm taleplerimiz yerine gelmeden, şiddet durmadan durmayacağız, susmayacağız” mesajı verdi.

İzmir’de ‘beyaz’ isyan: Şiddet durmadan susmayacağız!

İZMİR - Geçtiğimiz 17 Nisan’da Gaziantep’teki görevi sırasında bir hasta yakını tarafından öldürülen Dr. Ersin Arslan’ın ailesine, cinayetle ilgili ilk duruşma gününde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi sağlık personelinden destek geldi. Hastane bahçesinde toplanan doktor ve hemşireler, sağlık çalışanlarına yönelen şiddeti protesto ederek basın bildirisi okudu. Alkışlı protestoya hastalar da ayakta alkışlayarak destek verdi.
  
Eşrefpaşa Hastanesi Genel Cerrahi Uzman Dr. Yavuz Uçar tarafından okunan bildiride, sağlık çalışanlarına yönelen şiddet kınanarak şu ifadelere yer verildi:
 
TALEPLERE KULAK ASILMADI
“17 Nisan 2012 günü genç meslektaşımız Dr. Ersin Arslan bir hastasının yakını tarafından, görevi başında öldürüldü. Bu olay toplumdaki şiddetin ve sağlık çalışanlarına, hekimlere yönelen şiddetin geldiği noktanın acı bir göstergesiydi. Ne yazık ki, buraya birdenbire gelinmedi. Sağlıkta dönüşüm programı, piyasalaşma, sağlık ortamında barışı, huzuru bozdu. Sağlık alanında talep kışkırtıldı; hekimler karşılanmayan taleplerin sorumlusu ilan edildi. Sağlık Bakanlığı; Türkiye Tabipler Birliği (TTB) ve tabip odalarının şiddetin arttığı yönündeki uyarılarını dikkate almadı, önlem alınmadı, taleplere kulak asılmadı. Olaylara ‘münferittir’ denildi, hekime, sağlık çalışanına saldıran trafikte kırmızı ışıkta korna çalanlara benzetilerek, uygulanan şiddete ‘kabalık’ denildi. Adım adım 17 Nisan 2012’ye Dr. Ersin Arslan’ın ölümüne gelindi. İnkar edilecek nokta aşıldı. Şiddeti yaşadıktan sonra alınan destek önemli elbet. Ancak şiddet mağdurları, yaşadıklarından son derece olumsuz etkilendiklerini, neredeyse hekimlikten vazgeçecek noktaya geldiklerini anlatıyorlar ve diyorlar ki: Daha önemlisi olmasını engellemek, daha önemlisi hekime, sağlık çalışanlarına şiddetin kabul edilemez olduğunu topluma kabul ettirmek, hastayı müşteriye dönüştüren, emeği sömüren programlardan vazgeçip hizmetin en uygun koşullarda verilmesini sağlamak”.

 
“SORUNLARIN SEBEBİ BİZ DEĞİLİZ”
Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin caydırıcı olması için yasal düzenleme beklediklerinin de altını çizen hekimler “En kısa vadede hem Sağlık Bakanlığı hem de TBMM Araştırma Komisyonunda dile getirdiğimiz; hekimlere ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddette caydırıcı yasal düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Alınacak önlemlerde samimi ve sonuç alıcı olunmasını istiyoruz, bütün bunların yapanların yanına kar kalmasın istiyoruz” dedi.
Bu konuda vatandaşlara da seslenen sağlık çalışanları, “Yurttaşlarımıza bir kez daha sesleniyoruz: Sağlıkta yaşadığınız sorunların sebebi, hekimler ve sağlık çalışanları değildir. Genel Sağlık Sigortası priminin üzerine ödediğiniz onlarca çeşit katkı ve katılım payının nedeni, sağlık çalışanları değildir. Saatlerce bekleyip 3 dakika muayene oluyorsanız, aldığınız sağlık hizmeti niteliksiz ise, sebebi sağlık çalışanları değil bizzat uygulanan sağlık politikalarıdır. Sağlık çalışanları sizin en zor anlarınızda ihtiyaç duyduğunuz can dostlarınızdır. Bu önemli duruşma nedeni ile bir kez daha haykırıyoruz: Tüm taleplerimiz yerine gelmeden, şiddet durmadan durmayacağız, susmayacağız” şeklinde konuştu.

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de vahim tablo: Bir yılda binlerce intihar girişimi
Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Psikiyatri Ana Bilim Dalı ...
Göbek yağından meme yaptılar
Mardin’de göğüs kanseri nedeniyle göğüslerinden birini kaybeden hastaya, ...
Özel sağlıkta tasfiye depremi!
İzmir'deki birçok özel sağlık kuruluşu 2012 yılında tasfiye sürecine yöneldi. ...
 
Bu ilaçları kullananlar kaderine terk edildi!
İlaç kullanmazsa kalp krizinden felce hatta ölüme kadar pek çok olumsuzlukla ...
Milli sporcudan azraile mucize çalım
Milli sporcu, vücut geliştirme antrenör ve hakemliği yapan 62 yaşındaki ...
Egepol Hastanesi hastasını duyuyor!
İzmir'de sağlık alanında işitme engellileri ilgilendiren önemli ve sevindirici ...
 
Medicak Park'tan inanılmaz hasta memnuniyeti: %97.8
Medical Park İzmir Hastanesi yatan hasta tedavilerinde hasta memnuniyet ...
İzmirli sağlıkçılardan ‘Suriye’ isyanı
Suriye ile gerilen ilişkiler sonrası tüm Türkiye’nin gözlerini çevirdiği ...
Grip mevsimi geldi: Nasıl korunmalı?
Dünya’da en çok iş gücünü engelleyen grip kış aylarının yaklaşmasıyla ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
‘Gözü kara’ lidere veda!
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Aydınlanmanın alacakaranlığında
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Çöl tozu meselesi: Yararlı mı, zararlı mı?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Cumhuriyet'i ve Atatürk’ü anlamak
Kemal ARI
Kemal ARI
İstediklerimiz ve sorumluluklarımız
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Buralara bir daha dönme Göztepe!
Oytun NALBANTOĞLU
Oytun NALBANTOĞLU
Mutlu s’on!
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Keser döner sap döner!
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
'Cehaletin tek korkusu kadındır…'
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva