HABERLER>SAĞLIK
11 Ekim 2012 Perşembe - 11:18

İzmirli sağlıkçılardan ‘Suriye’ isyanı

Suriye ile gerilen ilişkiler sonrası tüm Türkiye’nin gözlerini çevirdiği Hatay’a Ağustos’tan bu yana Sağlık Bakanlığı tarafından her 15 günde bir farklı şehirlerin 112 acil servislerinden ekipler görevlendirildiği ortaya çıktı. Son olarak İzmir’de gerçekleştirilen görevlendirmelere tepki gösteren sağlık çalışanları, gerekçe olarak 'bölgedeki olağanüstü durumun' gösterildiğini belirterek, "Bu bize seferberlik emridir" dedi.

İzmirli sağlıkçılardan ‘Suriye’ isyanı

İZMİR - Türkiye’nin Suriye ile savaşın eşiğine gelmesi ve en son Akçakale’ye düşen Suriye bombasının ardından TBMM’de tezkere çıkarılması her iki tarafın halklarında kaygılara neden olurken, Ağustos ayında Türkiye’nin, iki farklı ilden 6’şar kişilik 112 Acil ekibini Hatay’da görevlendirdiği ortaya çıktı. En son Eskişehir’den sonra, bu kez de İzmir 112 Acil Hizmetleri’nden 18 doktor, hemşire, sürücü ve acil tıp teknisyeninin Hatay’a 'bölgede olağanüstü durum olduğu' gerekçesiyle gönderilmesine, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Başkanı Dr. Veli Atanur tepki gösterdi.
 
BAKANLIK GEREKÇESİ: OLAĞANÜSTÜ DURUM
Sağlık Bakanlığı’nın Ağustos ayından itibaren Hatay’a görevlendirme yaptığını söyleyen Dr. Atanur şunları söyledi: "Bu gönüllülük üzerinden işlemiyor. Bu bize seferberlik emridir. Nasıl askerlere seferberlik emri çıkarılıyorsa, sağlık bakanlığı emriyle gönüllük aranmadan bakanlık eliyle ekipler halinde rotasyon şeklinde, bölgeye takviyenin parçası olarak gerçekleştiriliyor. Gerekçe olarak 'olağanüstü durum, Suriye ile savaş hali' gösteriliyor. Şimdi de torbadan İzmir çıktı. Ambulanslarıyla beraber 6 ekip Hatay bölgesine görevlendirme gerçekleşmiş durumda. Toplamda 18 kişi 15 günlük süreyle görevlendirildi."
 
'SIĞINMACILAR İÇİN DEĞİL'
Dr. Atanur, bu görevlendirmelerin Ağustos ayında başladığını, ancak bunun Suriyeli sığınmacılar için gösterilmesini kabullenmeyeceklerini, çünkü böyle bir durumda görevlendirme yerine o bölgede istasyon açmak gerektiğini kaydetti. Özellikle Ağustos ayına dikkat çeken Dr. Atanur şöyle dedi: "Ortada bir tezkere dahi yokken, iktidarın tek taraflı savaş durumu ilan edip rotasyon başlatmasının hesabı sorulmalıdır. Biz savaşın gölgesinde sağlık hizmetleri üretmek istemiyoruz. Burada bir haksız savaş vardır. Tüm bunlara rağmen ısrar ve inatla bu savaşta AKP’nin ısrarlı tutumu ve Sağlık Bakanlığı’nın emriyle sağlık emekçilerinin bu şekilde görevlendirilmesi kabullenilemez."
 
112 ACİL DIŞINA YAYILMA ENDİŞESİ
Dr. Atanur ayrıca bu görevlendirmelerin sadece 112 Acil’de değil, diğer sağlık çalışanlarına da yayılacağı endişelerine işaret ederek şöyle konuştu: "Gelecekte oluşacak savaş halinde sağlık personeli ihtiyacı için Türkiye’de mevcut hastanelerden sağlık emekçilerinin hızla oraya sevk edilmesini gerekçe gösterebilirler. Bu da kabul edilebilir bir durum değildir. Bir yerde personel istihdam ediyorsanız, orada ona ihtiyaç olduğu içindir. Ancak onun yerine personel koyamıyorsanız oradaki sağlık ihtiyacını da karşılayamayacaktır." (DHA) 

 
 
Kılıçdaroğlu’ndan adaya saldırı sonrası ilk açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Grip mevsimi geldi: Nasıl korunmalı?
Dünya’da en çok iş gücünü engelleyen grip kış aylarının yaklaşmasıyla ...
İzmir sağlığına İstanbul’dan iki yeni patron!
Sağlık Bakanlığı’nın başlattığı Sağlıkta Dönüşüm Projesi kapsamında sistem ...
DEÜ Tüp Bebek Merkezi tam 500 aileyi sevindirdi
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum ...
 
İzmir’de bir ilk: Görme engelliler için ilaç kutusu
İzmir’deki iki ecza kooperatifi görme engellilerin ilaç kullanımını kolaylaştırmak ...
'Robotik cerrahi'de hedef Türkiye'ye örnek olmak
Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, “Hastanemizin yaptığı atılımlarla ilkini tamamladığı ...
Liste Erdoğan’da: Ege'de sağlık sisteminin yeni patronları!
Sağlıkta dönüşüm projesi kapsamında Kamu Hastaneleri Birliği’ne dönük ...
 
Kansızlığınız varsa mutlaka bu haberi okuyun!
Hematoloji Profesörü İsmet Aydoğdu, kansızlığın başlı başına bir hastalık ...
Erkek kısırlığının tedavisinde müjdeli haber
Çiftlerin yüzde 15'i çocuk sahibi olmakta zorlanıyor, yüzde 40'ında sorun erkekten kaynaklanıyor.
SGK hastayı artık avucundan tanıyacak
Konya'da uygulamaya konan ve birkaç ay içinde Türkiye geneline yayılacak ...
 
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
'Memleket' küçülüyor!
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Neden fakirleştik?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Afyon üstünden Akşehir’e... (Gezi notları)
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Çıkışlar kapalı
Kemal ANADOL
Kemal ANADOL
Bardak boş mu dolu mu?
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
19 Mayıs 'yorulmadan' ilerleme günüdür
Çağdaş ÖZGÜN
Çağdaş ÖZGÜN
Çocuklukta yaşamsal sorunlar üzerine
Ümit YALDIZ
Ümit YALDIZ
Değişimin ayak sesleri!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
19 Mayıs'tan Lozan'a...
Dr. Hakan Tartan
Dr. Hakan Tartan
Tasarruf öyle olmaz; böyle olur!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva