HABERLER>GÜNCEL
12 Ekim 2015 Pazartesi - 14:39

İzmir’de barış yolcularına veda: Yan yana sonsuzluğa...

Ankara’daki katliamda yaşamını yitiren HDP Karşıyaka Yöneticisi Ayşe Deniz ve Halkevleri Yöneticisi Berna Koç son yolculuğuna uğurlandı.

İzmir’de barış yolcularına veda: Yan yana sonsuzluğa...

Onur DENİZ / EGEDESONSÖZ -  Ankara’daki barış mitingi öncesi tren garı kavşağında iki canlı bombanın patlamasıyla yaşamını yitiren 97 kişi tüm yurtta yapılan törenlerle son yolculuğuna uğurlanıyor.

İzmir’deki ilk tören de Halkevleri Yöneticisi Berna Koç için yapıldı. Koç’un cenazesi Konak’taki Halkevleri binası önüne getirildi.

Gündoğdu’daki eylem sonrası cenazeye gelen kitle sokaklara sığmadı. Törene CHP İzmir Milletvekilleri Özcan Purçu, Musa Çam, Zeynep Altıok Akatlı, HDP İzmir Milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan ve Halkevleri yöneticileri ile Koç’un ailesi, arkadaşları ve sevenleri katıldı.

Törende “Berna’ya sözümüz Barış kazanacak” sloganları atıldı.



Törende konuşan HDP İzmir Milletvekili Kürkçü, “Bu kani yerde bırakmayız. Sarayın saltanatını yıkacağız. Asla böyle yaşamayacağız. Bunu hak etmedik. Toplumun herkesimi artık birleşiyor. En büyük korkuları budur. Bu birlik özgürlük ortamını bozmak için bu katliamlara başvurmuştur. Halklar yeniden ayakta. Bıkmayacağız. Halkız, ayaktayız o kadar…  Ayaktayız ki ayaklarımızı yere vursak sarayın camları kırılır” dedi.



CHP İzmir Milletvekili Musa Çam da “Bizler katilleri biliyoruz tanıyoruz. Bunlar saray gladyosudur. Elbet hesap verip o saraydan gidecekler. Bunu biliyorlar, bu yüzden savaşı seçtiler” ifadelerini kullandı.



KONAK MEYDANI’NA EMNİYET SETİ
Berna Koç’un cenazesi yapılan törenin ardından kadınların omzunda kortejle Cumhuriyet Bulvarı’na taşındı. Cenazenin Konak Meydanı’na girmesine izin vermeyen polis ekipleri, 6 TOMA, 2 Akrep adı verilen araç ve çok sayıda Çevik Kuvvet ekibiyle güvenlik çemberi oluşturdu. Polis önlemine tepki gösteren vatandaşlar, el ele tutuşarak polisle cenaze arasına etten duvar ördü.
 
Kortej kısa bir yürüyüşün ardından Koç’un tabutunu cenaze aracına konarak cenaze namazı kılınmak üzere Karşıyaka Soğukkuyu Camii’ne, Ayşe Deniz’in yanına götürüldü.  Cenaze aracına binlerce vatandaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği otobüslerle eşlik etti.

Katliam kurbanı ‘Barış yolcuları’ Soğukkuyu Cami’nde yeniden buluştu… Berna Koç’un cenazesi, HDP Karşıyaka İlçe üyesi Ayşe Deniz’in cenazesinin yanına konuldu.
 
Cenazeye CHP İzmir milletvekilleri Musa Çam, Mustafa Balbay, Zeynep Altıok Akatlı HDP İzmir milletvekilleri Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan, CHP İzmir İl Başkanı Bedri Serter, HDP İzmir İl Eşbaşkanı Cavit Uğur, CHP Karşıyaka İçe Başkanı Mustafa Özuslu, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Aslan,  Halkevleri İzmir Yönetimi, DİSK, KESK, TMMOB, TTB’nin çoğunlukta olduğu çok sayıda STK ve on binlerce vatandaş eşlik etti.


 
AK PARTİ PANKARTI İNDİRİLDİ
Tabutların taşındığı sırada üzüntü öfkeye dönüştü. “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Şehitlere sözümüz devrim olacak” , “Barış kazanacak”, “Katil devlet hesap verecek”, “ Hükümet istifa” sloganlarının yanı sıra AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine sloganlar atıldı. Tören sırasına cami yanındaki alanda 1 Kasım seçimleri için asılan AK Parti pankartı vatandaşlar tarafından söküldü. Pankartın sökülmesine halk, ıslıklar, alkışlar ve sloganlarla destek oldu.
 


Öte yandan cenaze sırasında duygulu anlar yaşandı. Ayşe Deniz ve Berna Koç’un yakınları tabutları başında ağıtlar yakarken, bazıları baygınlık geçirdi. Bayılan vatandaşlara alanda bulunan doktorlar aracılığı ile müdahale edildi.
 
İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından cenazeler, sloganlar eşliğinde Doğançay Mezarlığı’nda yan yana defnedildi.

 
Flaş! Bahçeli’den Kılıçdaroğlu’nun talebine ret
 
MHP İl Başkanı Karataş’tan AK Parti’ye yaylım ateşi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir Adliyesi’nde teröre tepki eylemi
İzmir Barosu, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Özgür Hukukçular Derneği ...
Türk jetlerine sınırda 9 saniyelik füze tacizi
Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Türkiye-Suriye hudut hattında devriye uçuşundaki ...
Yürek yakan veda: ‘Baba sesimi duyuyor musun?’
Ankara'da düzenlenen 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingi öncesi meydana ...
 
İzmir’deki IŞİD operasyonunda flaş karar!
İzmir’de IŞİD terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, örgüt adına ...
Şırnak'taki 'sürükleme' olayında flaş gelişme
Şırnak'ta zırhlı polis aracına bağlanarak Hacı Birlik'in cenazesinin sürüklenmesi ...
'Özçekim' yüksek lisans tezi oldu
Erasmus öğrencisi olarak İzmir'deki Yaşar Üniversitesi'ne gelen ve yüksek ...
 
Ankara katliamında IŞİD’e dair 5 ipucu
Türkiye tarihinin en kanlı terör saldırısının ardından yetkililer IŞİD'i ...
Sabuncubeli'nde yeni mesai: 150 milyon daha yutacak!
İzmir-Manisa arasını karayoluyla 15 dakikaya indirmek için 4 yıl önce ...
Veysel’in öğretmeninden ülkeyi ağlatan mektup
Ankara’da düzenlenen 'Emek, Barış ve Demokrasi' mitingi öncesi meydana ...
 
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Çocuk yaşında assolist oldu!
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
Gazeteci titizliğinden çıkan bir roman
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
Sorun, sadece seçmenin öfkesi mi?
Nüvit TOKDEMİR
Nüvit TOKDEMİR
Papi Mehmet
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Türk kimliğine husumet beslemek
Ender ALDANMAZ
Ender ALDANMAZ
İmamoğlu’nun el uzattığı Somalı köylüler
Muhittin AKBEL
Muhittin AKBEL
Bugün hepimiz çocuk olalım!
Fatih YAPAR
Fatih YAPAR
Gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklemek!
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Çok başarılı bir STK örneği: EÇEV
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Bizim Yahudiler neden susuyor?
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
FACEBOOK'TA EGE'DE SON SÖZ
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva